Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Švarcsystém postoupil v ČR do druhého levelu

Firmy hledají jak ušetřit na odvodech státu za zaměstnance a daří se jim. Jde o podvod, ale nikdo jej neodhaluje a tedy ani netrestá. Jsme opravdu schopni pokořit jakýkoliv systém, najít skulinu a zneužít ve svůj prospěch. 

Jste v pracovním poměru a nabídli vám 18 tisíc čistého. Sepíší s vámi smlouvu na minimální plat 8 000 Kč. Z něho se řádně odvedou daně a sociální i zdravotní pojištění. Zaměstnavatel zaplatí navíc povinné odvody - opakuji z minimální mzdy.

Současně dostanete podepsat smlouvu s dceřinnou společností na nejvyšší možnou částku, kdy se ještě neodvádějí odvody - dohoda o provedení práce. Aktuálně pokud se nemýlím 5000 Kč, z které vám strhnou 15 % srážkovou daní a tím to končí. Jsme stále ještě pod slibovanými 23 000 Kč ? Ano. Tak podepiš ještě smlouvu s dvěma dcerami, případně spřátelenými pracovními agenturami.

Výsledek:

Z 8 000 Kč se odvádí 15 % daň a 31,5 % odvody do sociálního systému (zaměstnanec i zaměstnavatel) a 13,5 % pro zdravotní pojištění.

Z 3 x 5 000 se odvede pouze 15 % srážková daň a ušetří se 45 % odvodů. 

Zdánlivě vydělají oba. Platí to jen do doby, kdy se přiblíží doba důchodu nebo nemoci. Nemocenská i důchod se novodobému otrokovi vypočte u minimální mzdy. Pokud bude nemocný dlouhodobě, nedosáhne ani na životní minimum natož na splátku hypotéky. Potenciální bezdomovec a klient exekutora. Nepodepsat si tento podvod dovolí málokdo z žadatelů o práci. Nepodepíšeš nejsi přijat.

Jednoznačně prodělává stát. Průběžný důchodový systém i zdravotní péče. Bude s rozmachem této praxe stále více trpět. Nakonec bude nezbytné odvádět do systému ze všech druhů příjmů, jinak stát zkrachuje. V té době to bude už tak špatné, že dobrá zpráva může být, že znemožněním těchto podvodů bude možné snížit procenta povinných odvodů, aniž by poklesly celkové příijmy v systémech sociálního a zdravotního pojištění.

Jde o obdobu švarcsystému? Cíl je stejný. Obejít povinné platby do sociálního a zdravotního účtu. Dnes popsaný systém chápu jako podvod. Na jednu pracovní činnost jsou vystaveny 4 smlouvy a prokazatelně vzniká i škoda. Ve větší firmě to nebude málo. Copak na to finanční úřad? Jak probíhají kontroly na pracovištích oněch dceřinných společností, které vykazují enormní počty nízkolimitních smluv o provedení práce? Nebo je to pojaté tak, že finančních úřadů se to vlastně netýká, když se okrádá sociální a zdravotní účet? Daňová kontrola pouze konstatuje, že jde o prokazatelně uznatelnou nákladovou položku. 

Před časem jsem slyšel hlášku jedné zahraniční firmy. Nové systémy necháváme zkoušet u Vás. Jste schopni ukrást tržby, okrást stát, banku, cokoliv. Pokud bezpečnostní systém projde v ČR, je dokonalý. Máme být na co hrdi?

 

Doporučuji přečíst i stať Dr. Rusého: http://rusy.blog.idnes.cz/c/326768/Stastny-neomaleny-vyrok-Jana-Mladka.html

Autor: Stanislav Huml | pondělí 25.3.2013 12:10 | karma článku: 27,38 | přečteno: 3918x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Odmítám být užitečným idiotem

„Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.“ Napsal Sókratés, učitel Platóna víc jak 400 let před naším letopočtem.

20.9.2014 v 20:30 | Karma: 37,73 | Přečteno: 6184x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Petra Kvitová v daňovém ráji aneb nemohu se omluvit

O půlnoci skončí fotbal, jdete vypnout počítač, projedete rychle poštu a na fb najdete odkaz na zajímavý článek Petra Pospíchala Šampiónka z Monaka s komentářem na zdi „fb přítele“. Sdílíte, připíšete hodnocení názoru přítele, svůj komentář o zdaňování v rájích, které by mělo být podmíněno změnou občanství a jdete spát.

10.7.2014 v 23:45 | Karma: 40,76 | Přečteno: 14495x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Ševče zaplať i když užíváš svůj verpánek

Právní úprava platby za silnice prošla zajímavým vývojem. Je dobré si jej i v souvislosti s privatizací parkovacích míst připomenout. Jinými slovy, podívejme se kdo komunikace platil a kdo je užívá:

22.6.2014 v 16:30 | Karma: 19,11 | Přečteno: 1673x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Odtahovat auta nebude možné, kmotrovské lobby zaplakalo

Je mi líto, že většina novinářů zužuje problematiku na poslaneckou imunitu. Poctivě před měsícem jsem zveřejnil záměr i cíl – omezit pravomoc městské policie a omezit odtahy aut, jejichž řidiči se dopustili bagatelního přestupku - chybného zaparkování. Byla to Sněmovna, která tyto praktiky schválila. Je v tom hodně velký byznys, pražští kmotři nejsou spokojeni. A tak se mediálně problém redukuje slovy – poslancům nebude možné odtahovat auta. Není to pravda, nikomu nepůjde odtáhnout auto. Poctivě přiznávám, že problémem jsem se začal zabývat po negativní zkušeností s MP Praha. V průběhu času jsem se dozvídal čím dál otřesnější věci. Dnes Sněmovna, k mému překvapení, zvolila nejdelší navrhovanou lhůtu 24 hodin, kdy musí být nasazena „botička“, aby auto bylo možné odtáhnout. Varianty 3 a 6 hodin nebyly schváleny. Pokud zákon projde Senátem, odtahy skončí. To neznamená, že není možný postih pachatele přestupku. Pokutu mohou dostat všichni, včetně poslanců a senátorů. Lov venkovských aut po Praze, odtahy a platba za oplocené parkoviště za nehorázné ceny do kapes soukromých firem, však skončí. Zveřejňuji výtahy své řeči ve Sněmovně, která většinu přítomných poslanců přesvědčila, že hlasovali pro návrh:

20.6.2014 v 21:30 | Karma: 22,91 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Save Donbass people from Ukraine army

Svět facebooku ovládla nová celosvětová akce. A začínají se, konečně, otevírat oči i některým našim vrcholným představitelům. Miloš Zeman k nim patří. Můj ministr zahraničních věcí, přítel Zaorálek stále bloudí.

1.6.2014 v 16:30 | Karma: 43,62 | Přečteno: 5984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:32

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Poslanci budou jednat o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:05

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik