Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Save Donbass people from Ukraine army

Svět facebooku ovládla nová celosvětová akce. A začínají se, konečně, otevírat oči i některým našim vrcholným představitelům. Miloš Zeman k nim patří. Můj ministr zahraničních věcí, přítel Zaorálek stále bloudí.

 

Na východě Ukrajiny státní moc nasadila proti vlastním obyvatelům děla, minomety, tanky, obrněné transportéry a letectvo. Mírotvůrce a nositel Nobelovy ceny za Mír, Barack Obama mlčí. V únoru Janukovičovi správně vyhrožoval - použijete-li proti vlastnímu obyvatelstvu sílu, zasáhneme. 

Za poslední dva měsíce krize na Ukrajině neustupuje, je to i naše chyba, myslím západu a NATO, kam patříme. Zdvojnásobili jsme podporu režimu. Tedy té partě, která útočí. Když jejich vojáci a policisté přebíhají k obráncům, nasadíme žoldáky. Místo abychom vyzvali dost, stop, konec násilí, dodáme zbraně. Na východě umírají lidé. Teroristé, separatisté, Rusáci. Samá hanlivá slova. Vypadlo nám ze slovníku, že jsou to lidé. Muži, ženy a děti. Dlouholetí občané Ukrajiny, stejně jako Ukrajinci. Občané, které tam dnes někdo loví jako zvěř. Ničí jim domy, školy, školky i nemocnice. Největší počet obětí byl při zasažení granátem nákladního auta. Byl označen červeným křižem a na korbě vezl 35 zraněných. Již jsou mrtví. Včetně řidiče a zdravotníka. Porušuje se, s tichým přihlížením nás,  i ženevská konvence. 

Na počátku jsme slavně do republiky dovezli zraněné z Majdanu. Dnes se tváříme, že se nás to netýká. Situace je mnohonásobně horší, jen umírají jiní lidé. Děti jsou z oblasti evakuovány do Ruské federace a čtu zprávy o tom, jak pohraniční stráž Ukrajiny jim v tom brání. Obklíčit a zničit. U Tymošenkové by mne to nepřekvapilo, její výrok hodíme na východ atomovku je znám. Zdá se, že není sama. 

Můj ministr zahraničí Lubomír Zaorálek tento týden s přehledem prohlásí: "Za dění na Ukrajině může Putin, západ je bezmocný".  A z jeho ministerstva vyleze hláška: "Založíme televizi, která bude rusky vysílat na Ukrajinu." Tak nějak zapomněl, že jsou známy tyto fakta:

- Západ, počítám i USA, nalil do Majdanu sakra hodně peněz, aby se vše vyvíjelo podle našeho (jejich) plánu a podařilo se, prezident byl zvolen "ten správný"

- Putinův Janukovič souhlasil s vypsáním nových voleb a podepsal dohodu, porušil ji Majdan, tam to všechno začalo, pak přišel teror, chaos, Krym a Oděssa; a vraždy nevinných,

. události v Oděsse nám ukázaly co by se stalo na Krymu, kdyby se hranice včas neuzavřely,

- Putin na východ Ukrajiny vojska neposlal, i když jsme se hodně snažili, aby to udělal

- Kyjevská chunta (jinak už je nazvat neumím) proti ruskojazyčným oblastem nasazuje těžkou techniku, soukromé armády i tzv. Národní gardu, složenou převážně z Pravého sektoru, neonacistiské organizace

- jedna parta zlodějů vystřídala druhou za pomoci brutálního násilí proti vlastnímu obyvatelstvu, Majdan pokračuje i po zvolení čokoládového krále s historií mafiána za prezidenta a východ země jej nevolil

Z čeho dovozuje můj ministr, že za dění na Ukrajině může Putin? Může za Majdan? Může za první kroky nelegitimního prezidenta a vlády, nakonec i parlamentu, když vzkázali třetině obyvatel jste jen Rusáci, na které shodíme atomovku? Zakážeme vašim dětem se ve školách učit vaším mateřským jazykem. Na Ukrajině budou žít jen Ukrajinci. Vy tuhle partu chcete do EU? Já tedy ne. 

Co bude vysílat z ČR televize v ruštině na území Ukrajiny? Prohlášení - Putine, nevměšuj se do dění na Ukrajině, tady se vměšujeme my? Bude to stejně pokrytecké, jako když to prohlašuje Štětina, Schwarzenberg a dlouhý seznam dalších prelátů, kteří řečnili na Majdanu a tím se "nevměšovali" do dění na Ukrajině a tvářili se jako bezmocní. 

A aby bylo jasno. Nejsem rusofil, ale ani rusofob. Jsem jen člověk, který prožil celý život v míru. A chci žít v míru i nadále. V duchu spolupráce, kooperace, vzájemné úcty mezi národy včetně Ruské federace. 

A souzním s dnešním prohlášením prezidenta Miloše Zemana. Nesmíme zapomenout, že dnes na Ukrajině uctívají Banderu a nacismus. Brání-li se východ Ukrajiny vzniku fašistického státu, má moji podporu. Chuntu, která používá proti vlastnímu obyvatelstvu armádu a žoldáky Pravého sektoru s kuklami na hlavách nepodpořím a vyzývám. Ukončete násilí a sedněte k jednacímu stolu. Už je skoro pozdě.

Autor: Stanislav Huml | neděle 1.6.2014 16:30 | karma článku: 43,62 | přečteno: 5984x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Neřešme situaci v Kyjevě, s Krymem nemá nic společného

Nebudu jmenovat, kdo výše uvedený výrok pronesl. Donutil mne napsat tento blog. A moje odpověď na tento výrok je až v tabulce na konci článku. Dosud jsem se na téma Ukrajina omezil na krátké poznámky na fb. Krize mne bohužel velmi znepokojuje a rozděluje i naši společnost. Vnímám, že je ohrožen mír, jež mi byl dosud dopřán. Byl jsem šťastná generace, která zažila politiky světového formátu, kteří se uměli domluvit, uměli ustoupit a nakonec pohřbít i studenou válku. Nejvážnější byla krize kolem Kuby, která mi velmi připomíná tu dnešní s opačnou polaritou, byla dohodou inteligentních lidí zažehnána. Díky za to bezválečné období v Evropě oběma stranám.

21.3.2014 v 18:00 | Karma: 47,98 | Přečteno: 23432x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Tři lži starosty Přenosila (ODS) o zavážce ve Staré Boleslavi

Podruhé za 3,5 roku jsem s několika opozičními zastupiteli Brandýsa n/L. – Staré Boleslavi odešel z veřejného jednání zastupitelstva. Se mnou půlka sálu. Už jsem lži a aroganci starosty a jeho přisluhovačů nemohl vydržet.

12.2.2014 v 22:16 | Karma: 17,13 | Přečteno: 914x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Stanislav Huml

Radnice z opozičních lavic

Startuje rok permanentní volební kampaně. Nejdůležitější budou volby komunální. Na radnicích se rozhoduje o tom, v jakém prostředí budeme žít. Jsem opozičním zastupitelem v největším městě Prahy-východ, Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Kousek za Prahou jezdíme po prašných cestách a nemáme kanalizaci na mnoha adresách města. Rozpočet je královský, utrácí se však za mnohé zbytečnosti.

2.1.2014 v 16:30 | Karma: 8,53 | Přečteno: 438x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Stanislav Huml

Jisté není nic ani v právu natož v politice

Vracím se ještě ke kauze Lessy. Ústav státu a práva podle Novinek.cz vydal dva posudky, každý jiný. Pecina rozhodoval podle druhého, který údajně praví, že v takovém případě by vlastně právně Lessy nikdy prezidentem ani být nepřestal, a neplatilo by tak ani následné ustanovení jeho nástupce Martina Červíčka do této funkce. „Domníváme se tedy, že v takovém případě by služební rozhodnutí o ustanovení nynějšího policejního prezidenta muselo být přezkoumáno ministrem vnitra. Takové přezkoumání pak patrně povede ke zrušení rozhodnutí o ustanovení,“ napsal vnitru Bárta.

8.12.2013 v 21:00 | Karma: 11,89 | Přečteno: 723x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Lessy versus Červíček

Martin Pecina uspěchal rozhodnutí. A nerozhodl správně. Svými prohlášeními pak navozuje pocit chaosu. Už jen tvrzení, že máme v jednom okamžiku 2 policejní prezidenty je holý nesmysl.

3.12.2013 v 17:40 | Karma: 21,17 | Přečteno: 1326x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik