Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

100dukátů

8. 6. 2012 13:58
Ještě jedna otázka.

Sedum milionů důkazů není dost?

1 0
možnosti
JA

100dukátů

8. 6. 2012 14:00
Re: Ještě jedna otázka.

"sedm"

0 0
možnosti
JA

100dukátů

8. 6. 2012 13:56
Kde jste ten červený diplom získal?

V Moskvě?

3 0
možnosti
ZM

zmat

7. 6. 2012 22:47
imunita poslanců

by se měla vztahovat pouze na dění v parlamentu. Nějak podobně to prý funguje ve Velké Británii.

Nevidím jediný důvod, proč se imunita vztahuje na kriminální činy, či dopravbí přestupky.

2 0
možnosti
V

villík

7. 6. 2012 20:59
Pane Humle, mě jste naposled seděl jako dopravák.

V tý politice jste zjevně šlápl vedle.;-)

3 0
možnosti
PH

petrph

7. 6. 2012 19:54
tak to by jste chtěl poněkud moc

Opět je nutno si uvědomit,že presumpce neviny říká jen to,že soud má obviněnému prokázat vinu a nikoliv že by  obviněný musel prokazovat svou nevinu.To je vše.

Samozřejmě,něco jiného je skutečnost že se proti politikovi vůbec vede policejní a soudní vyšetřování pro nějaké podezření .To je pochopitelně informace zcela veřejná, tudíž média jí mohou zveřejnit, jak novináři tak i politici se k ním můžou vyjadřovat, pořádat konference, vymýšlet různé teorie, pokud se dostanou k informacím z vyšetřování tak je citovat, sami si dělat vlastní šetření a tak dále a tak dále. S tím nic nenaděláte politik a vše kolem něj je prostě v zájmu médií.

Poslední věc ve které snad máte pravdu je že pokud by skutečně politika někdo přímo nařknul z  trestného činu a pak se prokázalo že to je čistá pomluva, mohl by ho pro tu pomluvu žalovat. Ale mám dojem, že podání policii nemůže být přímo pomluvou.Je na policii aby prošetřila zda je nepravdivé,případ odložila na viníka podala nějaké trestní oznámení

1 0
možnosti

Ottis300

7. 6. 2012 20:11
Re: tak to by jste chtěl poněkud moc

To poslední se řeší, pokud poškozený má dojem, že mu byla tím učiněna újma na cti. To platí pro každého, tak nerozumím vyjímce politkům. Samotné podání/udání na policii, i když není pravdivé, není v podstatě právně postihnutelné, i když někdy, bohužel. Bývá to občas šikanózní záležitost. Policie předvolává, řeší se to výslechy a protokoly, zabere to čas a člověk má z toho hořký pocit nespravedlnosti. Ani jednání policie není v tomto ohledu vždy profesionální. A priori začínají s podezřením, místo naopak.

0 0
možnosti
J

jarno3

7. 6. 2012 19:47
Udivuje mně, pane Humle,

že ve svém poněkud chaotickém článku  tak žehráte na princip prezumpce viny. Zrovna vy, který s tím- ať už jako dopravní policajt a potažmo spoluautor nechvalně známého Šizáku- máte takové bohaté zkušenosti. Vaše křižácké tažení proti " zrušení osoby blízké" je taky dostatečně známo. A co jiného než prezumpce viny je, pokud řidič odmítne dechovou zkoušku? Co jiného by byl postih majitele vozidla, aniž by mu někdo prokázal přestupek?  Takže pokud to  může platit, když chcete ulehčit práci svým kolegům fízlům, mělo by to platit u poslanců dvojnásob. Řidič oproti vám poslancům může způsobit  škodu nepatrnou, a to ještě většinou hypoteticky. Zatímco uplynulých dvacet let ( a ždibec) jasně prokázalo, že vaše feudální prebendy jsou hlavní příčinou korupce v téhle zemi. Nejenom imunitou, ale i neodvolatelností,  neodpovědností za své činy jste si odhlasovali výsady srovnatelné se středověkými feudály. A dobrovolně se jich nevzdáte.

7 0
možnosti
T

Tregold

7. 6. 2012 18:25
Creatury bez skrupulí

a bez jakékoliv morálky. To je pan Ratha a to je i pan Huml. Zatímco Rátha on sám ke stíhání vydal a nyní pronáší rádoby moralizující proslovy o iminunitě, je nutno připomenout, že sám se imunity nevzdal a za své nevydání zaprodal ty co ho do parlamentu dostali, když mu hrozilo stíhání za podvod kterého se dle policie dopustil.

5 0
možnosti
PK

ahaswer

7. 6. 2012 18:21
Chaos

Máte to dosti neutříděné,neurovnané a chaotické.Lidu se zalíbit chcete,ale poslancem s imunitou být také.

I vaše ohánění diplomem (tuším policejním,že?) není nic na potlesk.

3 0
možnosti

Ottis300

7. 6. 2012 18:18
Promiňte, pane Humle, teď budu kousavý:

viz poslední odstavec o překračování pravomocí státními orgány. Pominu-li, že i laik pochopí, že vše se dělo v rámci zákona, proč máte takové obavy o stav práva dnes? Za éry Vaší služby u SNB by se našlo x případů, kde jste mohl sbírat body jako zastánce práva. Jenomže tehdy to nešlo, protože jste byl s tím režimem vnitřně ztotožněný, že? Budiž. Ale vadí mi, že teď je z Vás velký ochránce práv, zvlášť, když Vás to nic nestojí: ani vyhazov ze služby, ani trestní stíhání. Toho byste si býval užil, pokud byste se snažil být stejně spravedlivý včera, jako chcete být dnes. A to opomíjím, že jste si, jako vždy, vsadil na špatného koně. Pan Rath Vám uznání od voličů nepřinese.

5 0
možnosti
JB

Hra11

7. 6. 2012 19:38
Re: Promiňte, pane Humle, teď budu kousavý:

A protože už toho všeho, té přelévané státní moci má plné zuby, tak se dal do služeb budování lepší společnosti. Alespoň svými návrhy. Jinak jeho projev v parlamentu, k věci řešící vydání Dr. Ratha bylo asi to nejvěcnější, co tam bylo řečeno. Byl to projev člověka, který rozumí své věci.

0 0
možnosti
MC

greybeard-

7. 6. 2012 17:49
Pokud říkám stejné, tak volám po tom,

aby i politici měli právo na ochranu osobnosti a do doby odsouzení se k nim všichni chovali jako k nevinnému. Politici ano pane Humle, ale pokud máte pocit, že jste politik tak se velmi hrubě mýlíte. Jste bývalý esenbák a pro nás co zažili minulý režim je tím pádem nám vše jasné a víme co jste zač

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik