Nečas se schoval pod sukně a zbaběle vykukuje

Přestože z textu obvinění v kauze sledování manželky premiéra čouhá náznak faktu, že vše věděl a šéfka jeho kanceláře konala s jeho souhlasem, předseda ODS se řídí heslem Dr. Plzáka. Zatloukat, zatloukat. A protože jeho manželství skončilo krachem, zdá se být logickým motivem snaha najít důvod rozvodu. Lituji staré pardály v uniformách, že byli tak hloupí a nechali se úkolovat v kauze manželského trojúhelníku. Kdyby alespoň od manželky, ale od milenky? Nebyli zralí ani na funkci, ani na hodnost a nemá to nic společného s jejich bojovými zásluhami. 

Nagyová ve funkci velitelky tajné služby je problém, byť mírně komický. Prodej mandátu poslanců a jejich vyplacení je z větší části problém premiérův než jeho velitelky. Slib dal premiér, píšou vyšetřovatelé. Jen dojednání bylo na Nagyové a zřejmě se podílel také Kalousek jako správce státních firem či Stanjura. Pokud se soud ztotožní s tvrzením žaloby, že šlo o úplatek, musíme na stůl dříve či později dostat žádost o vydání poslance Nečase i Kalouska.

Dnes proto oba buráceli za pultíkem Sněmovny, že jde o běžnou praxi. The deal, tedy dohoda tvrdil premiér. Něco za něco. A jako příklad jsme slyšeli řadu prvků z koaličních dohod. Za to, že jsem premiér vděčím TOP 09 a proto má ona své ministry i LIDEM, proto je Karolína Peake místopředsedkyní. Kde je tedy hranice, kdy jde o standardní dohody politických subjektů a kdy jde již o úplatkářství, neboli prodej a koupě mandátu? 

Odpověď čtu v Ústavě ČR. Poslanec má hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. V zájmu všeho lidu. Pokud svůj zájem, nebo zájem svého předsedy vymění za peníze nebo jakoukoliv jinou protislužbu, citím, že již nejde o the deal, dohodu, ale chování za rámcem Ústavy. Premiér sám ve svém projevu přiznal, že to cítí stejně jako já. Zdůraznil, že šlo jen o funkce, nikoliv o peníze. Z jeho projevu jasně vyznělo, že chápe neprodejnost mandátu cash, tedy za prachy. Trestní zákon však nerozlišuje mezi plněním v hotovosti nebo v jiné podobě. Za peníze by to trestný čin byl, za trafiku není?  Máte problém pane premiére a vy to víte. Proto jste nevyjdenával osobně, ale zalezl pod sukně své velitelky. 

Kníže už zapomíná. Sám popisované jednání označil za čirou korupci a politickou prostituci a když jde do tuhého, tak chce vládnout dál. Touha po moci je silnější. Nu což. Páni plukovníci držím palce, byť se mi zase nelíbí místní nepříslušnost. Oceňuji však, že tentokrát jste se alespoň pokusili ji odůvodnit vlivem Grygárka. To u Davida Ratha se kolegyně Bradáčová ani nenamáhala.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Huml | sobota 15.6.2013 0:50 | karma článku: 46,21 | přečteno: 16620x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53