Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mashingun66

15. 2. 2012 1:56
Co taky cekat, od kovanyho bolsevika...

Rv

1 0
možnosti
W

wiki5.5

27. 1. 2012 1:44
aha

ti "rozumnejsi" jsou ti co budou zticha a prestanou oslavovat ty co bojovali proti nejhorsimu rezimu jez na teto planete existoval

0 0
možnosti
PO

Přemysl Otakar II.

9. 12. 2011 1:10
Hrdinové X Vrazi ?

Oběti:

Kašík - příslušník SNB - udeřen železnou tyčí do hlavy, zastřelen

Jaroslav Honzátko - příslušník SNB - omámen chloroformem, spoután, podříznut dýkou

Josef Rošický - pokladník společnosti Kovolis - zabit při přepadení vozu s penězi

(Jan Lecián - dobrovolný hasič - připraven o oko při potyčce ohledně zapalování stohů bratry Mašíny)

1 0
možnosti
PO

Přemysl Otakar II.

9. 12. 2011 1:11
Hrdinové X Vrazi ?

H. Grumini - příslušník Volkpolizei - zastřelen na stanici Uckro

Martin Lehman - příslušník Volkpolizei - zastřelen na stanici Uckro

H. Hoffmann - příslušník Volkpolizei - zastřelen během obklíčení Mašínů v lesíku u Waldowa

Heinz Sunckel - příslušník Volkpolizei - zastřelen během obklíčení Mašínů v lesíku u Waldowa

Pro mne jsou pouze vrahy. Za hrdiny naopak považuji Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka (atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha).

1 0
možnosti
MB

802

1. 12. 2011 18:06
Tady je evidentně vidět

že to co dělali Mašíni bylo velmi a velmi úspěšné, když tohle ještě po 60 letech přivádí tu bolševickou tlupu na pokraj zuřivosti, že nám tady dokola lkají  o hnusných "vrazích" a hnusném porušování Ženevských konvencí.

To si člověk dovede představit jak  museli zuřit bolševici tehdejší, bych řekl že jich určitě pár muselo skončit na psychiatrii, když jim  Mašíni unikli a nemohli je ztrestat po bolševicku, tedy zbaběle popravit.  

Normální slušný člověk nad nějakými dvěma ozbrojenými slouhy teroristického režimu slzy neroní, jestli ronit slzy tak jen a jen nad těmi popravenými hrdiny protinacistického odboje, popravenou Horákovou, statisíci zničených lidských osudů.  Nad těmi dvěma slouhy může po 60 ti letech ronit slzy opravdu jen bolševický esenbák.

2 0
možnosti
K

kuba1234

1. 12. 2011 18:58
Re: Tady je evidentně vidět

Ale ale, fanatiku, vždyť jste už jenom k smíchu! Od výraziva počínaje po obsah, taková jednoduchá nenávist, až primitivní. Ale to určitě není jenom jenom tak čiré - ponejvíce dnes takhle "bojují" ti nejvíce kovaní v minulosti, ti co mají nejvíce másla na hlavě. Normální, běžní občané toho nejsou schopni, protože život nebyl ani o "teroru", ani o nenávisti. Teror a nenávist byla v programu vrahů Mašínů tenkrát a dnes zase v myšlení těchto "jednoduchých komunistobijců. Vůbec Vám nezávidím Váš nepěkný život - Vy se snad užerete zevnitř tou zlobou a nenávistí. Ale jaké si to uděláte, takové to budete mít;-)

5 0
možnosti
MB

802

30. 11. 2011 20:42
Je tady potřeba si uvědomit základní skutečnost

Mašíni po svém útěku prožili celý svůj život jako ctihodní mužové, tedy nekradli, nevraždili, neloupili ani nefalšovali znalecké posudky ve prospěch silničních pirátů jako tento esenbácký bloger, který se nedopatřením stal poslancem, no a samozřejmě okamžitě podvedl ty kteří ho do téhle pozice dostali.

Zkrátka z bolševického esenbáka se nikdy nemůže stát ctihodný muž jako třeba z Mašínů nebo Palmera. :-)

8 0
možnosti
RH

Enter67

30. 11. 2011 23:04
Re: Je tady potřeba si uvědomit základní skutečnost

RvRvRvRv;-€;-€;-€;-O

3 0
možnosti
NN

noneno

30. 11. 2011 20:04
Toto je vzkaz pro ty, co obhajují Mašíny-vrahy

Cožpak v ČR se polovina lidí stala terminátory bez jakékoliv morální vnitřní jistoty co je a co není správné? Myslíte si, že Nečas je nějaká morální autorita? Vždyť ten chlap krom politiky NIKDY nepracoval (možná nan nějaké studenstské brigádě). Nečas, který vidí tu špínu kolem sebe, to množství kauz, které "jakoby nevidí" a Vondra s tím svým "radarem", hloupostí (anebo záměrem) PROMOPRO je Vám vzorem. Vám, co obhajujete Mašíny. Až Vás podřízne nějaký mladík, jen proto, že se bude domnívat, že jste byl komunista, anebo že jste komunista..anebo podřízne Vaše děti..protože prostě usoudil, že škodíte a tak musíte být zabit..Víte, co vše se otevírá tím, že obhajujete vrahy? Mašíni nebyli ve válce, žili ve společnosti, která si zvolila komunisty. A to většinově. Komunisté nebyli vnější okupanti, komunisté prostě dostali moc a zacházeli s ní podle sebe (a to i zločinně), ale lidé byli desinformováni a tak jim sloužili. Mašíni nic neudělali pro informovanost lidí ani vražděním, naopak!

4 0
možnosti
KN

kamýk n.V.

30. 11. 2011 23:56
Re: Toto je vzkaz pro ty, co obhajují Mašíny-vrahy

co má společného obhajoba Mašínů s lidmi, jako je Nečas, Vondra nebo třeba i Havel? Vždyť právě kvůli nim a jim podobným se Mašíni sem nikdy nehodlají vrátit (mmch, divím se Josefovi M., že vůbec od jakéhokoliv představitele tohoto zločineckého vedení státu přijal nějakou medaili). Obhájci Mašínů musí samozřejmě nesouhlasit právě s takovými Nečasi a spol. Jsou to totiž slušní lidé, kteří ctí morálku, právo a zákon, proto také nemohou mít cokoliv společného s takovými lumpy - ostatně, vždyť jde vesměs o potomky vysoce postavených komunistů. Bezcharakterní byli jejich rodiče, bezcharakterní jsou i oni.

Jinak, noneno, komunisté se zmocnili vlády pučem, na který se připravovali již dávno před koncem války (seznamte se trochu s dějinami), žádná společnost je nevolila, většina národa byla naopak proti nim. A co se týká podřezávání (z těch 7 mrtvých byl podřezán jeden,ne všichni), tak v takových 80. letech by už ani Mašíni takto nepostupovali, to byla jen reakce na tehdejší komunistický teror

0 0
možnosti
MB

802

30. 11. 2011 18:13
Tak zase nám soudruh esenbé tady žvaní o tom

jak se na odbojáře vztahují Ženevské konvence;-D, zajímavé ale potom že soudruhovi esenbé  nevadí porušování ženevských konvencí z té druhé strany, takže ti bolševičtí zločinci namísto aby chycené odbojáře na které se prý vztahují ty ženevské konvence dávali do zajateckých táborů a umožnili Červenému kříži návštěvy a dodávání teplých spodků tak ti zločinci bolševičtí je klidně posílali na popraviště. ;-D

Je pravda že Hozátko padnul ale bohužel v pozici obdobné jako třeba příslušník gestapa, tedy při službě se zbraní v ruce pro teroristický režim, on byl ta ozbrojená pěst dělnické třídy která tady zajišťovala aby ti bolševičtí zločinci mohli dělat ty zločiny co dělali.

2 0
možnosti
NN

noneno

30. 11. 2011 20:09
Re: Tak zase nám soudruh esenbé tady žvaní o tom

Cože Honzátko že byl jako gestapo? Gestapo byla část CIZÍHO nátlakového oddílu. Honzátko byl náš obyvatel a sloužil (dle svého vědomí a vědomí) lidem ČSR podle přísahy. TO JE ZNAČNÝ rozdíl. Mašíni NIKDY nevystoupili veřejně proti komunismu, neburcovali lid, aby povstali. Byli soukromníci a jako soukromníci loupili a vraždili, aby se dostali na západ (a měli do začátku prachy) a dnes nejen na nás, ale i na Vás plivou a bojí se do ČR, protože má ten hlupák Mašín STRACH. Osoběn bych mu plivla do tváře, asi by mě zabil, ale mně by to stálo zato, neb by se zjistilo, že jsem nikdy nebyla v KSČ a naopak jsem nemohla požívat výhod jako oni neb měli skvělého otce.

6 0
možnosti
J

jardahol

30. 11. 2011 18:10
Kdo je zločinný komunista????

Zde se jeví jako základní následující otázka:   Kdo je zločinný komunista?

Je to obchůzkář na Obvodním oddělení v malém městě   nebo  třeba  Topolánek coby  student na Vojenském gymnaziu v Opavě ????

Podle Mašínů byli oba přisluhovači režimu.

Paradoxem je, že jednoho podřezali no a od druhého převzali  vyznamenání.

6 0
možnosti
KK

monarxa

30. 11. 2011 22:33
Re: Kdo je zločinný komunista????

a zapomel jste dodat, ze u Topolanka se jednalo o syna skalnich komunistu. Masini byli sprosti loupeznici a vrazi. S jakymkoliv odbojem nemeli absolutne nic do cineni.

2 0
možnosti
SA

Saltos Alim

30. 11. 2011 17:57
Sále dokola

Jděte už k šípku s dlouhým kecáním a omíláním dávno vyšumělého tématu.

Mašínové byli dobrodužné povahy, dokázali už jako děti aktivně bojovat proti nacismu.. Takréž bojovali později aktivně proti bolševizmu. To je jednoznačné.

Bojovali tedy proti diktatůrám které byly  zcela nelidské, nevybíravé a bezhraniční,  ať šlo o hnědou nebo rudou. A nezapomeňte na  upřednostňované heslo, když byl pověšen Slánský a spol., že kácí-li se les létají třísky. Ve zmíněných historických situcích nešlo o kácení lesa, ale o válku svého druhu.  Takže na to zapomínat je ostudné a samoúčelné..    8-o

1 0
možnosti
RP

Romiiik11

30. 11. 2011 14:56
Řekl bych, že celý rozpor kolem skutků bratrů Mašínů vznikl

jen proto, že jejich otec hrdinou a odbojářem skutečně byl. Což může svádět k myšlence, že jeho synové musí nutně být také hrdinové a odbojáři. Kdyby se jmenovali Novákovi, budou se nejspíše zodpovídat z nejtěžších zločinů a jejich vinu by pravděpodobně nikdo nezpochybnil. K nálepce odbojářů jim chybí celkem podstatná věc a tou je jakákoli aktivita, která by mohla být odbojem nazvaná. Mrzí mne, že spousta lidí, kteří proti režimu skutečně bojovali, zůstává zapomenuta ve stínu těchto gaunerů. Komunistický režim byl totiž zrůdnost sama a právě tito lidé by měli našemu národu připomínat, že ohýbat se není řešení a že za vše co máme, museli tvrdě platit jiní. Je opravdu tragédie, že budou v učebnicích dějepisu glorifikovány skutky bratrů Mašínů, protože rozhodně nepatří mezi příklady hodné obdivu či dokonce následování. Doufám jen, že nebudu muset jednou svým dětem vysvětlovat, že veksláci sice škodili ekonomice, ale jako sabotáž to brát nelze.

1 0
možnosti