Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Díky paní kolegyně Pecková, díky za čestný přístup

Pravdomluvnost Vás ctí paní kolegyně. Na Vašem projevu, který teď všichni rozebírají, není zrnko lži. Na rozdíl od jiných. Syrově jste pojmenovala Vaší politiku. Politiku, která už pomalu, ale jistě, přivádí tuto zemi na rozcestí. Budiž také řečeno, že TOP 09 se nechová nečestně ani k voličům. To co teď děláte jste jim férově slibovali i před volbami. Problém vidím v jediném. Lidé byli líní přečíst Váš volební program.

Vaše představa reforem se diametrálně liší od představy mojí. Pojďme shrnout, co již se Vám v rámci úspor, ve vztahu k důchodcům, podařilo:

1. Zvýšení věku odchodu do penze - stát bude platit penzi až nad 65, možná nad 70 let - bude-li komu. Tato úspora je nevyčíslitelná. Procento nedožitých penzí prudce stoupne.

2. Zvýšení DPH na potraviny - lokomotivy důchodce nezajímají, ale na potravinách (a lécích) zaplatí státu více peněz každý, jíst se musí -  slušné peníze v součtu.

3. Snížíte valorizační výpočet - pro mnohé je penze jediný zdroj příjmu, na kolika procentech průměrné mzdy se důchody zastaví, snad ne na životním minimu?

4. Odblokování regulace nájemného, souhlas se zvýšením poplatků za odpad, vodu.

5. Zvýšení poplatků u lékaře a za pobyt v nemocnici.

 

A kam ušetřené peníze chcete poslat?

1. Církvím - způsob výpočtu restitucí je pro stát neuvěřitelně nevýhodný.

2. Penzijní fondy - zpravidla bankovní domy se již těší na příjmy, naštěstí není druhý pilíř povinný, což bylo Vaše přání, ale i tak mnoho prvních let budou pouze inkasovat, aniž by vypláceli a budou "požírat" prostředky, které budou chybět v průběžném systému.

3. Na různé IT systémy - taky jste si všimli, jak stoupají náklady na realizaci sociálních systémů - místo potřebných inkasují softwarové firmy. Markantní na drábkově ministerstvu, dokonce bez výběrového řízení.

 

Co odmítáte?

1. Zlepšit výběr daní - poctivý podnikatel, platící řádně DPH za dovezené zboží nechápe, jak totéž zboží může jiná firma nabízet pod nákupní cenou.

2. Zprůhlednit kdo participuje na státních zakázkách - zákon o veřejných zakázkách, jak byl nyní přijat je parodie na volební sliby všech vládních stran.

3. Mezigenerační solidaritu - což by byla asi opravdu reforma systému a nikoliv pouhé okrádání.

 

Je dobře, že jste promluvila jazykem, kterému konečně porozuměla většina voličů. Pozdě, ale alespoň dnes pochopili Váš asociální přístup a program. Pochopili, že do budoucna nebudou mít důchodci na lístky do kina, na zájezd po sezóně, na knihu nebo na benzin na nedělní výlet. Na rozdíl od německých důchodců budou mít příští důchodci nicotné důchody, ale stejné (i vyšší) ceny potravin a dalšího zboží. Ztracená země ta Česká republika. Vykradeno.

A co je podstatné paní kolegyně. Nedotkne se to ani tak těch současných důchodců, ale Vás, mě a našich dětí. Připravujete válečnou budoucnost v mírových podmínkách.

Autor: Stanislav Huml | sobota 5.5.2012 15:15 | karma článku: 48,30 | přečteno: 22269x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Vedení ČT straší a tedy úkoluje redaktory?

Byl jsem včera hostem pořadu Hydepark České televize. Mám rád kouzlo přímého televizního vysílání i interaktivitu, kdy si diváci sami volí téma pořadu zasílanými otázkami. Děkuji ještě jednou za pozvání. To co jsem zažil včera mě přesvědčilo, že něco není v ČT v pořádku. U Daniela Takáče jsem vyvolal reakci strachu. V jeden moment ho zcela vykolejila úplně banální a jednoduchá otázka, na kterou stačilo odpovědět pravdu - ano. Chvilku nebyl schopen ani zareagovat. Nenutil jsem jej přitom porušit kodex redaktora, tedy zaujmout stanovisko k problému Ukrajina. Chtěl jsem znát odpověď zda viděl nebo neviděl fotografii, kterou zná doslova každý uživatel fb nebo internetu obecně.

28.3.2014 v 2:15 | Karma: 40,73 | Přečteno: 4794x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Neřešme situaci v Kyjevě, s Krymem nemá nic společného

Nebudu jmenovat, kdo výše uvedený výrok pronesl. Donutil mne napsat tento blog. A moje odpověď na tento výrok je až v tabulce na konci článku. Dosud jsem se na téma Ukrajina omezil na krátké poznámky na fb. Krize mne bohužel velmi znepokojuje a rozděluje i naši společnost. Vnímám, že je ohrožen mír, jež mi byl dosud dopřán. Byl jsem šťastná generace, která zažila politiky světového formátu, kteří se uměli domluvit, uměli ustoupit a nakonec pohřbít i studenou válku. Nejvážnější byla krize kolem Kuby, která mi velmi připomíná tu dnešní s opačnou polaritou, byla dohodou inteligentních lidí zažehnána. Díky za to bezválečné období v Evropě oběma stranám.

21.3.2014 v 18:00 | Karma: 47,98 | Přečteno: 23432x | Diskuse| Politika

Stanislav Huml

Tři lži starosty Přenosila (ODS) o zavážce ve Staré Boleslavi

Podruhé za 3,5 roku jsem s několika opozičními zastupiteli Brandýsa n/L. – Staré Boleslavi odešel z veřejného jednání zastupitelstva. Se mnou půlka sálu. Už jsem lži a aroganci starosty a jeho přisluhovačů nemohl vydržet.

12.2.2014 v 22:16 | Karma: 17,13 | Přečteno: 914x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Stanislav Huml

Radnice z opozičních lavic

Startuje rok permanentní volební kampaně. Nejdůležitější budou volby komunální. Na radnicích se rozhoduje o tom, v jakém prostředí budeme žít. Jsem opozičním zastupitelem v největším městě Prahy-východ, Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Kousek za Prahou jezdíme po prašných cestách a nemáme kanalizaci na mnoha adresách města. Rozpočet je královský, utrácí se však za mnohé zbytečnosti.

2.1.2014 v 16:30 | Karma: 8,53 | Přečteno: 438x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Stanislav Huml

Jisté není nic ani v právu natož v politice

Vracím se ještě ke kauze Lessy. Ústav státu a práva podle Novinek.cz vydal dva posudky, každý jiný. Pecina rozhodoval podle druhého, který údajně praví, že v takovém případě by vlastně právně Lessy nikdy prezidentem ani být nepřestal, a neplatilo by tak ani následné ustanovení jeho nástupce Martina Červíčka do této funkce. „Domníváme se tedy, že v takovém případě by služební rozhodnutí o ustanovení nynějšího policejního prezidenta muselo být přezkoumáno ministrem vnitra. Takové přezkoumání pak patrně povede ke zrušení rozhodnutí o ustanovení,“ napsal vnitru Bárta.

8.12.2013 v 21:00 | Karma: 11,89 | Přečteno: 723x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4066x
Poslanec, hájící zájmy občanů.

Seznam rubrik