a přece se štěpí :)

Kdybych byl dnes v klubu VV, patřil bych k těm, kteří by zůstali. Tak diametrálně odlišná je situace dnes a před rokem. Dnes zůstat s radikálním křídlem, znamená poslechnout regiony a podat demisi, případně odejít z vlády do opozice, nepodpořit praktiky Kalouska, vyhnat Vondru za ProMoPro, začít stíhat Lesy ČR.

O co jde místopředsedkyni VV, Karolíně Peake

Motivace dnes odcházejících není jasná. Po vyslechnutí prohlášení Karolíny Peake nebo po shlédnutí Událostí komentářů na ČT, kde koktala další exmístopředsedkyně VV Dagmar Navrátilová se opravdu zdá, že jejich motivací je pouze udržet se v křeslech. Stanou se z nich vazalové ODS a TOP 09, o jejich původním programu se jen zapráší.

Rozdíl dnes a tenkrát, alespoň pro mne, je v důvodech. Byla oznámena korupce, byly odhaleny praktiky ABL na Praze 11 i Praze 1. Chtěl jsem od ABL odejít. A držet se původního středolevicového programu a zůstat slušným, nearogantním politikem.

Všem těm dnes odcházejícím to celý rok nevadilo. Poslouchat a číst důkazy, čeho všeho byl Vít Bárta schopen. Souhlasili s ním, uctívali ho, stáli za ním.  Dnes jim z ničeho nic vadí.

Před pár dny se dokonce pohoršovali nad tím, jak Kristýna Kočí komunikovala s Kamilem Jankovským a dedukovali jaký to byl puč. Pohoršovali se. Slyšeli jsme, že to je důkaz o tom, jak ODS a TOP 09 se snažili dražit jejich poslance. Tenkrát to nebyla pravda.

Co se změnilo?

Teď ta, kterou jsem vnímal jako nejvěrnější z věrných (Karolína Peake),  upaluje k ODS (odkud před lety odešla) a k TOP 09. Druhá z místopředsedkyň, Dagmar Navrátilová vyhlásí - odcházím se strany VV. A druhým dechem v UK na ČT řekne, že bude záležet na jejich koaličních partnerech, co bude dál. Kdo jsou jejich koaliční partneři, když již není ve VV?

Doufám, že jsem se nepředstavil jako schizofrenik, který neví co chce. Stále tvrdím, že Vít Bárta nemá v politice co dělat, jeho metody jsou destruktivní. Pohádce o půjčkách nevěřím. Klub a celá strana se snad poprvé při rozhodnutí o demisích začala chovat jako demokratická a dospělá. Usnesení však nebylo naplněno a ti, co selhali dnes odcházejí.

Nemá to logiku, plán realizují lidé, kteří ani neumí formulovat, proč se tak chovají. Celé to je s podporou některých médií. Přesto tomu kouká z bot podfuk.

Je komické sledovat prohlášení některých politiků. Kristýna Kočí připravovala puč, Karolína Peake je statečná žena.

Opravdu to vypadá na řízený rozklad klubu, který na svém blogu předvídal Jaroslav Škárka a velmi, velmi dávno se o něm mluvilo ve Sněmovně.

Doporučuji přečíst i minulý článek:

Nejsem se sebou spokojena, odcházím.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Huml | středa 18.4.2012 1:12 | karma článku: 20,83 | přečteno: 1427x
  • Další články autora

Stanislav Huml

Kalašnikov volby nevyhrává

26.1.2016 v 22:49 | Karma: 41,64

Stanislav Huml

Jde o bezpečnost nebo o prachy?

9.12.2015 v 21:29 | Karma: 25,97

Stanislav Huml

Oděsa 2014 Memento

29.4.2015 v 22:46 | Karma: 36,53