Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Též věřím v církev - neviditelné společenství zrozených z mrtvých ( duchovně ) skrze krev Beránka. Nikdy nemůže být plně ztotožněna s jakoukoli lidskou institucí. Ekklesia = shromáždění povolaných. V Řecku např. svobodných občanů města.

A s Petrovým primátem opatrně. Přechozí Mt 16,17 "...blaze ti, Šimone synu Jonášův, neboť ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích" A verš 18.: " A já ti říkám, ty jsi Petros ( t. j. kámen, zde navíc s neurčitým členem ) a na této Petra ( t. j. skála ) zbuduji svou církev. " Petr je tedy jedním z mnoha stavebních kamenů církve. Ef 2,20 "Jste stavbou, jejímž základem jsou apoštolové a proroci a úhelným kamenem sám Ježíš Kristus". Skálou věků je Hospodin.

1 0
možnosti

Tady bych namítnul, že evangelia byla napsána až poté, co vznikla první církev, takže si do nich církevní otcové mohli přidat cokoli, aby to vyhovovalo jim.

1 0
možnosti
MS

A je spása potřebná k životu ? :-)

2 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že z historie jsou dostatečné známé důsledky toho, když byla církev dominantní autoritou, dokonce i soudní.

1 1
možnosti
KC

Což je sice pravda, ale co to dokazuje? Jen tolik, že vyspělost lidí nebyla na stupni, který by dosáhl Ježíšových morálních zásad. On k žádnému násilí, lži, zabití či sobectví neučil. Ani dnes tomu není jinak. všechno přínosné, co učil, jsme odvrhli s pohrdáním, že náboženství je překonané. Je to pravda, ovšem pro toho, kdo o něm nic neví.

3 0
možnosti