Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uvažujete naprosto správně, ale jak říkal vedoucí autoservisu v podání nezapomenutelného Ladislava Smoljaka: Je to marný, je to marný, je to marný.... Vyvolávání fám je snad sportem mnoha lidí, a ti, kteří nejsou schopni pochopit složitost mnoha jevů, tyto fámy berou jako jednoduché řešení. Ale díky vám, i kdyby se v hlavě rozsvítilo jen jednomu člověku, měl by tento článek smysl.

0 0
možnosti

Dobrý den paní Ševčíková, máte v článku spoustu zajímavých informací, které jsem si se zájmem přečetl. Ale co se týká toho základního, čemu se v něm věnujete, jestli dochází ke zneužívání dávek a kdo za to může, k tomu bych měl jen jednoduchou poznámku: každý, kdo dlouhodobě nepracuje zneužívá sociální dávky, je jedno jakého je etnika, takže i oni je zneužívají. Nevěřím, že je nutné být dlouhodobě nezaměstnaný (pokud nejste před důchodem, ale i pak se dá někde uchytit), Bohužel u nás vzniklo takové povědomí, že na sociální dávky má každý nárok a je každého právo je využívat jak dlouho chce, někdo třeba celý život. Já si myslím, že žádný takový nárok neexistuje, že sociální dávka je velkorysé gesto od státu (tedy od všech lidí odvádějících daně), které by se mělo využívat jen po nezbytně dlouhou dobu. Rozhodnutí člověka, že bude žít na dávkách, je jejich zneužití.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 4,92
  • Průměrná čtenost 1229x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)