Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Teším sa na vyhlásenie bojkotu Tesly, páč má fabriku v Číne....

Ale skôr si myslím, že sa vôbec nič nestane. Tak isto sa nič nedeje s detskou prácou v Afrike, kde deti ťažia rudu potrebnú k výrobe batérií do elektromobilov.

A nikto s tým ani nič robiť nebude, už vôbec nie nejaká neziskovka, pretože na svete sú podstatne výnosnejšie a menej namáhavé spôsoby zárobku, napr. rasizmus, gender, ekoterorizmus atď.

Takže je na každom z nás, aby si to nastavil sám u seba.

2 1
možnosti
PN

Skoda a VW se vyrabi u Shanghaje. Zacal bych tim, to je nam blizsi.

A jeste lepe bych si zjistil realitu a neveril kazdemu nesmyslu. Clanky na aktivistickem portalu Aktualne opravdu nejsou smerodatne a navic i tam je napsano, ze se to neda prokazat.

Fotografie taboru v Xinjianu s anglickymi napisy viditelnymi ze vzduchu napovidaji, ze to asi v Cine nebude. Stejne tak zprava od zoufaleho Ujghura, kterou nasel v bote muslim (prekvapeni) v USA. Problemek byl v tim, ze bota byla vyrobena ve Vietnamu a tak tezko Ujghur v Xinjianu mohl ten papirek dat do boty vyrobene ve Vietnamu.

Jinak manualni a urcite ne otrocka prace na polich s bavlnou v Xinjinau je uz minulost, hodne roku tam bavlnu sklizi kombajny. Pokud by jste o te oblasti neco vedel, tak v dobe manualni sklizne se tam sjizdeli cinane z okolnich provincii, protoze to byl prima privydelek. Rozhodne je tam nikdo nehnal nasilim. Jako u nas za prvni republiky se chodilo na cukrovou kampan atd.

Ja verim tomu, co vidim a pokud to nevidim ci nemohu videt, co mi reknou lide, ktere znam osobne a jejich etickou integritu. Tyhle historky o tom, jak je tady v Cine strasny zivot jdou mimo mne. Mimochodenm, bydlim tak pres 6 roku (v Xi'anu) a okolni provincie mam docela projete. Ne tak moc, jak bych chtel, ale docela ano. Hezky den.

2 1
možnosti