Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Etika, morálka, právo ..stejně jako samotný Bůh a jeho "zákony"..to jsou zcela lidské produkty.. lidské vidění toho, co je dobré a co špatné ..a co by jako mělo být správné. Proto se to liší v různých podmínkách, kulturách a v čase se neustále vyvíjí, posouvá. Co bylo dříve normální je dnes již morálně nepřípustné a stejně tak bude budoucí morálka a etika úplně jiná.

Vždycky jde o to, na čem se určitá skupina (kmen, sekta, církev, národ, mezinárodní společenství) momentálně jakž takž shodne..

0 1
možnosti
Foto

Základní etické principy se v čase nemění.

1 0
možnosti
JL

Bydlím 60 km od Prahy. Občas jdu courat mimo město a za 2 roky jsem spočítal všechna divoká zvířata, která jsem viděl. Bylo to asi 10 srnek a asi 2 zajíci. Včera jsem šel na novoroční výlet - 2 hodiny a u lesíků napočítal asi 5 posedů pro myslivce. Prosím vás, no co tady má lid český tolik posedů na likvidaci zvířat, když už tu žádná nejsou? Dokonce už ani ježci, kteří kdysi byli všude, se nevyskytují. O bažantech a křepelkách nemluvě, ty už myslivceký lid a hnojiva zlikvidovali kdysi dáno....Všechna zvířata jsme až na vzácné výjimky (divoké prasce, která se schovávají někde v Brdech) víceméně vylikvidovali? Co takhle zlikvidovat myslivce? Nebo aspoň zakázat.

0 0
možnosti
Foto

To já přímo v Praze napočítal za stejnou dobu čtyři ježky, tři zajíce, dvě kuny, několik nutrií, veverky. Ptactvo (holuby, kachny, labutě, vrány, sojky, straky, datly, vrabce, sýkorky a dokonce i bažanta) ani nepočítaje. Před desetiletím nám ve vnitrobloku dokonce zahnízdili kalousi. Netušil jsem do té doby, jak dovedou jejich mladí v noci řvát.

0 0
možnosti
Foto

Je třeba mít neustále na paměti, že : Účel prostředky nesvětí. Vždy musíme sledovat prostředky, které používáme a ne cíl, kterého chceme dosáhnout. Pokud to uděláme obráceně staneme se nemravnou společností, kde spravedlnost bude nahrazena účelem. Krásný případ z minulosti nacistické Německo.

4 0
možnosti
ES

Lidé jako prostředky k ... To vidíme často. Bohužel.;-O

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 4,94
  • Průměrná čtenost 470x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)