Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ptát se, zda má psychopat svědomí, je nesmysl.

Psychopatie, tedy porucha osobnosti, není jedna univerzální kategorie. Je to celý soubor poruch nejrůznějšího typu, které mají společné pouze to, že jsou vrozené a neměnné, tedy nevyléčitelné.

Psychopat může býr arogantní, ale také naopak velmi ustrašený, může být agresivní, nepřátelský, ale také naopak přehnahě vřelý. V podstatě jde o jakoukoliv výraznou odchylku od normy. Výskyt v populaci je odhadován na 10 - 20%.

1 0
možnosti

Dle psychologů je jich nejvíce v politice, managmentu, mezi vedoucími (řediteli, primáři, ale i v nižších vedoucích funkcích), pracovníky a soudci.

Domnívám se ale, že absence svědomí je u této poruchy osobnosti typická. Dokážou být dobrými "herci", aby získali sympatie a důvěru. Emoce jen předstírají a lidé jsou pro ně jen prostředky k plnění jejich cílů.

0 0
možnosti

No nevím. Hezký pokus. Za psychopata byl např. veřejně označen jeden nejmenovaný český prezident. Ten když byl na oficiální návštěvě, tak podepisoval nějakou mezistátní dohodu (nebo co), seděl na tiskovce před kamerami vedle svého protějšku a všiml si, že pero je moc hezké a strašně se mu líbilo. Zatímco normální člověk, který má nějakou morálku, by potlačil svoji touhu a péro prostě nechal těm, jichž bylo, náš prezident ho nenápadně ukradl! Před kamerami! neuvěřitelný borec, odvaha, sebeovládání něco jako když přistává Armstrong na Měsíci. ;-D

0 0
možnosti

Jako když v Rozmarném létu třásl děda sloupem a křičel: "Pojďte dolů, vždyť spadnete!" a třásl a třásl a Arnoštek tím třesením opravdu spadl a děda povídá: "Vidíte, já jsem vám to říkal..."

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 4,28
  • Průměrná čtenost 1229x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, Ph.D., MBA. (muni.cz)