Diskuse
Dobrovolnictví v Keni, II. část
Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.
![Foto](http://1gr.cz/data/ipas/avatar/022019/03022019AFE699C448FD1551E19D8A97D0D6987F.jpg)
R50i15c38h80a43r98d 92P88o84l96á70š68e77k
Každému co si zaslouží.
Nevím v jakém prostředí jste vyrůstala vy, ale minimálně 3/4 jídel jsou ve své podstatě stejné jako u nás. Taky se u nás jí, nebo jedlo to co se vypěstuje za barákem a každý nemá půl krávy k obědu každý den.
S68t69a85n54i79s53l13a62v90a 13Š58e19v58č49í90k58o21v60á
Asi jsem to prezentovala neproporciálně, ale maso bylo opravdu cca 1x týdně a ovoce také. Nepočítám víkendy. Děti ve škole měly kvalitu oběda ještě nižší. Do jídla pro 12 lidí byla "na okrasu" a "na provonění" dána jedna cibule, jedna mrkev a jedna paprika. Já bych si pro sebe dala denně více zeleniny, než bylo to pro 12 lidí. Rýže, kukuřičná kaše nebo luštěniny byly 85% stravy. Čekala jsem chudou stravu, ale toto ně šokovalo. Pochopitelně, kdyby skupina chtěla, mohli jsme si zaplatit více a bylo by klasické jídlo, jak je známe v Evropě. Nebyl to můj první pobyt "ve třetím světě", tzv. kulturní šok jsem již zažila, ale fakt jsem v "reflektovaném šoku" ještě dnes - což nevydávám jako nějaké měřítko, ale když si beru dva kusy ovoce na svačinu nebo si dělám míchaná vajíčka ke snídani, tak nemůžu nemyslet i ně ně.
- Počet článků 39
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 547x
Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, MSc., MBA, Ph.D. https://is.muni.cz/osoba/78509