Diskuse
Dobrovolnictví v Keni, II. část
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R98i57c26h25a58r93d 36P82o18l17á52š11e34k
Každému co si zaslouží.
Nevím v jakém prostředí jste vyrůstala vy, ale minimálně 3/4 jídel jsou ve své podstatě stejné jako u nás. Taky se u nás jí, nebo jedlo to co se vypěstuje za barákem a každý nemá půl krávy k obědu každý den.
S92t74a43n37i95s48l93a33v65a 59Š96e91v67č92í86k84o32v94á
Asi jsem to prezentovala neproporciálně, ale maso bylo opravdu cca 1x týdně a ovoce také. Nepočítám víkendy. Děti ve škole měly kvalitu oběda ještě nižší. Do jídla pro 12 lidí byla "na okrasu" a "na provonění" dána jedna cibule, jedna mrkev a jedna paprika. Já bych si pro sebe dala denně více zeleniny, než bylo to pro 12 lidí. Rýže, kukuřičná kaše nebo luštěniny byly 85% stravy. Čekala jsem chudou stravu, ale toto ně šokovalo. Pochopitelně, kdyby skupina chtěla, mohli jsme si zaplatit více a bylo by klasické jídlo, jak je známe v Evropě. Nebyl to můj první pobyt "ve třetím světě", tzv. kulturní šok jsem již zažila, ale fakt jsem v "reflektovaném šoku" ještě dnes - což nevydávám jako nějaké měřítko, ale když si beru dva kusy ovoce na svačinu nebo si dělám míchaná vajíčka ke snídani, tak nemůžu nemyslet i ně ně.
- Počet článků 32
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 584x
Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, MSc., MBA, Ph.D. https://is.muni.cz/osoba/78509