Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Každému co si zaslouží.

Nevím v jakém prostředí jste vyrůstala vy, ale minimálně 3/4 jídel jsou ve své podstatě stejné jako u nás. Taky se u nás jí, nebo jedlo to co se vypěstuje za barákem a každý nemá půl krávy k obědu každý den.

Asi jsem to prezentovala neproporciálně, ale maso bylo opravdu cca 1x týdně a ovoce také. Nepočítám víkendy. Děti ve škole měly kvalitu oběda ještě nižší. Do jídla pro 12 lidí byla "na okrasu" a "na provonění" dána jedna cibule, jedna mrkev a jedna paprika. Já bych si pro sebe dala denně více zeleniny, než bylo to pro 12 lidí. Rýže, kukuřičná kaše nebo luštěniny byly 85% stravy. Čekala jsem chudou stravu, ale toto ně šokovalo. Pochopitelně, kdyby skupina chtěla, mohli jsme si zaplatit více a bylo by klasické jídlo, jak je známe v Evropě. Nebyl to můj první pobyt "ve třetím světě", tzv. kulturní šok jsem již zažila, ale fakt jsem v "reflektovaném šoku" ještě dnes - což nevydávám jako nějaké měřítko, ale když si beru dva kusy ovoce na svačinu nebo si dělám míchaná vajíčka ke snídani, tak nemůžu nemyslet i ně ně.

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 547x
Studentka psychologie, vysokoškolská učitelka, sociální pracovnice, objevovatelka geografických i vnitřních světů, romantička a hledačka dalších pohledů, které  propojují dobro, mír a pokoj. Jsem ráda na straně lásky a hledání dialogu. Jsem hrdá na to, co jsme jako lidé na zemi dokázali ve prospěch celku a rozvoje. A není toho málo.

Osobní stránka Dipl.-Theol. Univ. Stanislava Ševčíková, MSc., MBA, Ph.D. https://is.muni.cz/osoba/78509