Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jindri

11. 12. 2010 12:34
neceho podobneho jsem byla svedkem

a to v semilske nemocnici, tri babicky tam cekaly trictvrte hodine na misu a uz pobrekavaly, kdyz sestra milostive prisla, skoro jim ty misy flakla na hlavy, ja jsem bohuzel nemohla z luzka abych jim pomohla, a babicky cekaly dalsi asi pul hodinu na to, aby jim misy sestra vzala, vsechny babicky byly naprosto vydesene a v depresichm uz jen protoze se stydely za svuj oder po vykonani potreby, zrovna davali v tv ordinaci v ruzove zahrade a byl skoro konec a ja rikam babickam, vsadim KRK na to, ze az skonci serial, ze teprve sestra prijde, taky ze jo, sestru jsem servala na prvni dobu, jak si tohle predstavuje, v pristich dnech a jeste te noci, kdykoliv babicky zazvonily, byla sestra okamzite u nich a dokonce je hladila po vlasech. Je to presne o tom nedat se a branit se, a kdyz je to clovek nemohouci zastat se ho,

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

12. 12. 2010 23:29
Re: neceho podobneho jsem byla svedkem

Díky, že jste jim pomohla. Určitě si to budou pamatovat až do konce života ;-)

0 0
možnosti
VT

marvinka

10. 12. 2010 17:57
To jo,

jistě, že se někde najde nerudná až zlá sestra. Je to povolání jako každé jiné a všude se ten blb najde. Nezbývá než si stěžovat, napsat kritiku primáři oddělení. Nenechcat se.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

12. 12. 2010 23:29
Re: To jo,

Přeju nám všem těch blbů co nejmíň. Ať už jsou kdekoli!

0 0
možnosti
EK

fitzie

10. 12. 2010 14:39
po šestinedělkách

v porodnici takhle řvou taky. prostě chce to nebát se a proplesknout. sestra pak může klidně "poděkovat a odejít". Třeba do toho bájného Německa, kde mají nebetyčné platy a všichni si jich váží.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

12. 12. 2010 23:30
Re: po šestinedělkách

Určitě to chce nebát se. Proplesknout už je, myslím, jiná kategorie.

0 0
možnosti
M

mira778

10. 12. 2010 13:54
bohuzel to takhle bezne funguje

babicka to zazila pri kazdem pobytu v nemocnici. dokonce ji i zlomila jedna sestra obratel.  a dalsi ji zase odmitala davat leky na bolest ktere predepsal doktor. kdyz si babicka stezovala myslite ze to melo nejaky efekt? absolutne zadny.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

10. 12. 2010 14:04
Re: bohuzel to takhle bezne funguje

To je mi opravdu moc líto. Neměla by ale takovouhle situaci už vyšetřovat policie?

0 0
možnosti
DM

Aretta

10. 12. 2010 10:48
...

R^

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

10. 12. 2010 13:02
Re: ...

Aretto, díky. Jsem fakt ráda, že jsem se do téhle problematiky pustila. Jak je vidět, je nás takových spousta...

0 0
možnosti
MM

mosulský machredž

10. 12. 2010 0:27
a kde na to všechno vezmeme asi peníze ?

Ano, je to problém, ale primární příčina je zcela jinde - lidstvo na tohle není prostě připraveno - dnešní věda a léky posunují hranici věku do rekordních výšek, osmdesátiletých jedinců se na planetě prohání už minimálně desítky milionů ne-li stovky - ve starověku umírali římani průměrně ve čtyryceti a tak se vlastně ani nedostali do věku, kdy by se mohli pokakat - najít osmdesátiletého římana bylo stejně jednoduché jako najít štěchovický poklad

.

takže stále posunujeme lidský věk do stratosférických výšin, ale neumíme s tím roku v ruce potlačit a zkulturnit doprovodné tělesné a mozkové projevy - jen vemi málo vyvolených umře v osmdesáti letech bez problémů šťastně ve spánku když den předtím absolvovalo túru 20 km po horách .....

.

hrozí, že za chvíli prodloužíme průměrný lidský věk novými objevy na 120 let, ale u většiny jedinců už budeme muset udržovat Alzheimera mnoho desítek let a pleny pro všechny tyto stoleté důchodce už nebude stačit financovat ani FED novými tištěnými emisemi $

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

12. 12. 2010 23:31
Re: a kde na to všechno vezmeme asi peníze ?

Díky za názor. Komu by se ale chtělo umírat, když je na světě tak pěkně. ;-)

0 0
možnosti
P

pěnice

9. 12. 2010 11:40
Když čtu některé příspěvky,žasnu

nad radami.Nechat si nemocného doma (a skončit pod mostem) LDN je pokud se nemýlím,léčebna dlouhodobě nemocných,tak je jasné,že mladí a zdraví tam nebudou.A pokud by si příbuzníměli nechávat nemocné doma,tak pak LDN zrušit.K čemu by byli? Pohybliví mohou zůstat spíše doma,než ti nepohybliví.Každá sestra ví,do čeho jde,nemůže držet o hladu nebo žízni pacienty,aby se nepo....I starý člověk ,pokud má žaludek v pořádku,má chuť i na něco jiného,než jen suchou stravu.Při takové sestře bych měla strach ,jestli jim vůbec jídlo nějaké dá.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

10. 12. 2010 13:00
Re: Když čtu některé příspěvky,žasnu

Jinak jídlo bylo chutné, akorát že někdy ho ty "pochroumané" ruce prostě nedokázaly donést k ústům. Tam pak byly dobré i ty studentky zdrávky, co měly trochu víc času než sestry...

0 0
možnosti
PC

georgesco

9. 12. 2010 10:24
postup

Já bych asi poté, co bych se rozloučil s babičkou (nebo kterýkoliv jiný den) zašel za primářem oddělení.  Pak za ředitelem a pak za médii. Osobně si myslím, že by dneska už stačil ten primář.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

10. 12. 2010 12:58
Re: postup

To bych udělala v současné době. A měli bychom to udělat všichni. Tenkrát jsme to ještě nedokázali a radši jsme dopřáli babičkám "klid".

0 0
možnosti
IM

motiva

9. 12. 2010 10:17
Je potřeba se bránit,

ale tak, aby to slyšeli všichni a ne si po straně stěžovat nebo vynadat sestře, když u toho nikdo jiný není. Kdysi jsem ležela v Podolí na odd. patologického těhotenství, tam sloužila jedna sestra, která byla přímo postrach pro nastávající matky. Její chování bylo o to hnusnější, že tam leží maminky, které mají problém donosit své dítě a hospitalizovány jsou proto, aby měly co největší klid. Tahle mrcha mě a jednu pacientku jednou po návštěvách nevybíravě seřvala, že jsme si nedošly nechat změřit tlak. V kartě jsme pak měly samozřejmě po jejím výdusu vyšší hodnoty a při velké vizitě se to probíralo. Tak jsme se nadechla a pěkně panu primáři vysvětlila, že když na mě těsně po návštěvách, kdy ukázněně sedím a čekám, až se uklidním, přijde někdo řvát a chce, abych byla nastoupená ve frontě před sesternou na měření tlaku, nemůže se divit špatnému výsledku. Asi měla docela průšvih, ona by nám ho totiž měla správně měřit na posteli. V každém případě kolem mě až do konce chodila po špičkách.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

10. 12. 2010 13:01
Re: Je potřeba se bránit,

To je dobře, že jste se bránila... ...a pak měla zasloužený klid a respekt té obávané sestry.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

9. 12. 2010 10:04
Je na case poukazat

na tu nejvetsi slabinu, ktera zde je. Diky za toto Thema. Samozrejme, ze ne vsichni(Lekari -Sestry) se takto chovaji k pacientum, ale bohuzel je to zavedena praktika. Za 20let se v zemi zmenilo opravdu mnoho veci, ale ten zaklad zustava stale pozadu. ZDRAVOTNICTVI. Lide jezdi po svete(ok) vrati se domu a hup jsou zase ve svem starem zajetem stylu.Klapky na oci, nic nevidim a neslysim. PROC ??? Tady se musi jeste hodne zmenit v hlavach lidi. Positivni kritika -pohladi, z negativni kritiky se ucime. A kdyz nase stiznost na miste nepomuze, tak jsou zde jeste Zdelovaci prostredky.

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

12. 12. 2010 23:33
Re: Je na case poukazat

Zvažovala jsem, jestli článek zveřejním. Ale pak jsem si řekla, že když se aspoň někdo zamyslí, že to bude určitě dobře. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 38,53
  • Průměrná čtenost 4980x
Svět mne baví. Cvrkot kolem je úžasný.

Pozoruji (nejen) naši malou zemi z ještě menší zemičky.

 

Foto (c) Štěpánka Boudová