Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

17. 2. 2010 19:09
Tady!

My jsme to vyřešili tak, že už bydlíme tam, kde chceme být, až budeme v důchodu. Jenomže u nás, kteří jsme na volné noze, je ten důchod trochu jinak - prostě plánujeme postupně pracovat trochu míň a mít trochu víc srandy. Pejsek je tu s námi. Vzhledem k velice mírnému podnebí - zima je tu jenom tak aby se neřeklo (jak právě zjišťují olympionici) nám ty dva tři týdny ročně v Mexiku úplně stačí.

0 0
možnosti
SB

svita

17. 2. 2010 22:29
Re: Tady!

Tak to je úplně ideální řešení situace! Velké plus! A zároveň přání, aby stačilo co nejdřív pracovat jen tolik, aby to poplatilo běžné potřeby i to Mexiko :-) A aby zbylo i něco do rezervy.

0 0
možnosti
N

norayellow

17. 2. 2010 19:07
Pekne!

Vas clanek se mi moc libil, krasne napsano! Mozna byste mohla pouvazovat o tom, ze byste si bydleni (coz je nejvyssi castka vydaju) pronajmula s jinou sympatickou a svezi damou jako jste vy. Delaji to v zahranci bezne studenti, proc by nemohli duchodci? Pronajmete si treba 2-3 duchodkyne byt ve kterem budete mit kazda svoji mistnost a jednu spolecnou. Naklady si rozpocitejte a pokud za nekterou prijede nekdo z rodiny, tak ten mesic na provoz prida vice. No a svuj byt v CR (pokud je vas ci druzstevni) muzete na oplatku nekomu pronajmout a mit dalsi prijem. Jestli se vam k tomu zalibi jeste nejaky sarmantni spanel, tak to uz bude jen tresinkou na dortu.:-)

0 0
možnosti
FP

forhend

17. 2. 2010 18:48
Vidíte a o pár tisíc kilometrů na západ je toto docela

běžné!!! I u obyčejných, dělnických, profesí...A to jen proto, že tam neměli u moci komunisty a bývalé komunisty...:-/

0 0
možnosti

CART09

17. 2. 2010 18:33
Nevzdávejte se snu

Nevzdávejte se snu, je krásný. Bez peněz to samozřejmě nejde, nezapomínejte, že budete občas chtít zajet do Čech, telefony, atd.... Ale v zásadě to určitě nereálné není - Baleáry jsou plné německých důchodců, kterým na to ale stačí německý důchod. :)

Každopádně také něco takového plánuji, a jelikož v mém věku 33 se důchodu od české ekonomiky nedočkám, spoléhám se sám na sebe, a plánuji na důchod zakoupit velký karavan a jezdit po USA, tak jako dělají důchodci tamtéž. :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 38,85
  • Průměrná čtenost 4980x
Svět mne baví. Cvrkot kolem je úžasný.

Pozoruji (nejen) naši malou zemi z ještě menší zemičky.

 

Foto (c) Štěpánka Boudová