- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Šmankote Už jsem měl o Vás obavy Stanislavo. Při mé vyhlášené fantazii a představivosti jsem úplně živě viděl, kterak do sebe naráz zahodíte ty dvě smaženky a provětráte větrníky. Doslova mě polilo horko
Jo, vlašáček. Také jsem ho míval ke svačině. Sice jen pětadvacet a tři rohlíky, ale zase s celou nakrájenou cibulí. To se to potom trávilo
Radši si smaženku i větrník náležitě vychutnám.
Všeho moc škodí. I cibule.
Pěkné! Každý by se měl odměňovat, já to dělám taky.
Jaké jsou Vaše odměny? Sladké nebo slané?
Nemuzu si vzpomenout, co jsou to> smazenky? Ale hned bych do toho vaseho lahudkarstvi zabehla. Ty dobroty vam zavidim
Smaženky jsou sýrové placičky na plátku chlebíčkové veky; ten je pomazaný hořčicí a smaženka je lehce posypaná krájenou cibulkou.
...a nejen ve sportu, ale i v gramatice je to zpravidla bída bídoucí.
Když mi bylo čtrnáct let, tak jsem dokázala sníst deset čerstvých rohlíků a máslo, které jsem si k nim krájela na kostky. Je nutno ještě podotknouti, že tehdy byly rohlíky větší a máslo mnohem více kaloricky hodnotné. Byla jsem jako lunt a dětská lékařka zvažovala, že mě pošle do ozdravovny.
Nejde o to co sníte, ale jaký pohyb vyvíjíte a já jsem byla vždy aktivní, dokonce i moje děti mě na dovolených brzdily a to syn byl a je pořád dobrý fotbalista i atlet.
Teď již vyvíjím pohyb vzhledem ke svým možnostem, tak mám plnější tvary, ale diety nedržím a protože jsem ráda veselá, chráním si nervičky sladkými dobrotami a nějaké to kilo neřeším, hlavně ať je pohoda.
To znám... odměňování se dibrotama. Dneska jsem se odmenil hrncem doma vareny koprovky. Několik misek jsem roznes po sousedech. Vetrniky, bohužel, neumím.
Koprovku dělala výbornou moje maminka, byla to kalorická bomba, ale ta chuť, nikdy se mi taková nepodařila.
Připomněla jste mi, jak jsem v mládí miloval vlašák. V bufetu na náměstí v Českých Budějovicích. Těch 40 dkg bych zvládnul také. Teď už ho nejím. Dávají do něj éčka, aby se v něm nenamnožily baktérie. Sám raději ty bakterie, než chemické výdobytky civilizace.
Éčka jsou třeba i vitamíny, těch problematických je jen několik málo, jinak jsou v drtivé většině bezpečná. Stačí si projít jejich seznam.
A 40 dkg vlašáku bych zvládnul v pohodě, ale bylo by mně po něm těžko. Takže ano, ale dobrého pomálu.
A ještě bych zařadil klasiku - "Fish and Chips" Tomu nikdo neřekne jinak, než "prasárna" a přitom prodeje stále strmě stoupají:)
Je fajn, že skoro každý má svou vlastní klasiku, i rodiny - třeba bramborovou polévku, guláš a další dobrůtky...
Jo, musim si vzpomenout na automat Koruna a rybarnu U Vanhu na Vaclavaku.
Kde že ty staré časy jsou...
Tak na smaženku jsem měl v poslední době velkou chuť, neboť jsem jí dlouho na pultě neviděl a tak jsem se odměnil .....
Když víte, kam na ně máte chodit, tak máte vyhráno!