Děkujeme za pochopení.
M58a50r25t43i43n 43K14a64v61k33a42x
Pane Knopsi. Nějak už nemám chuť reagovat ve vláknu. Chci se jen zeptat, proč v pohostinství nepodnikáte, když je to tak lukrativní? Mimochodem, nevím co do mého příkladu z realné restaurace pletete večeře, když jsem jasně napsal, že dělá jen obědy. Stejně tak ty Vaše dedukce s tržbou za pití, když jsem Vám napsal, že tam sedí tak tři čtyři lidi odpoledne. A o víkendech občas více, ale ta servírka tam s nima je, i když tam jen jeden host cucá pivo, ale plat má stejný, stejně jako jsou stejné režie na topení, eletřinu.
Někde jste uvedl něco o padesáti tisících zisku v hospodě na vesnici. Vy máte opravdu divné představy. Na hodně vesnicích už hospody pomalu ani nejsou, protože se neuživí a mnohé jsou jako druhé zaměstnání, které dotyčný otvírá až k večeru apod. Ale vy máte to tak jasné. Jinak u nás jsou také lepší hospody, ale servírky a číšnici tam nemají min. mzdu, ale jejich mzda je kolem 17 tisíc čistého plus tipy. Jinak samozřejmě, majitel může zvýšit mzdu, ale s tím, že pak i tipy se budou započítávat do tržeb.
M98a37r13t22i36n 51K26a89v48k14a46x
Jo ještě k tomu, jak jako řidič vyděláváte jen 13 tisíc? A to jako řidič čeho? Já jen, že my jsme na konci republiky a neustále zde shání řidiče na kamion a min nástupní plat nejde pod dvacet tisíc.
F63r85a13n35t48i68š49e78k 59B41e81r80d91a
Naprosto zbytečné dohady, vsadím boty, že nakonec k zákazu stejně dojde. Stačí se podívat na mapu Evropy. A všude byly argumenty pro a proti totožné.
J86i91ř98í 52K36n87o52p95s
tak někdo zase vymyslí jak to obejít a z restaurace udělá soukromý kuřácký pozemek s pitím a jídlem
O45n69d82ř73e63j 67F63i14l43i52p83c21z42y60k
Nekouřil jsem 27 let,kouřím 7, jen u piva. Cigaretu si zapaluji po 2-3 pivu. Jsem pro zákaz kouření. Hospody budou čisté a já nebudu kouřit vůvec jako kdysi. Viděl jsem to v Itálii, také tam ten zákaz přežili a návštěvnost to neomezilo.Kouření je svinstvo, léčba následku kouření stojí více než stát získá z daně.Jen si vemte, zyvšené riziko rakoviny rtu, dutiny ústní, jícnu /+ destiláty/, průdušnice, plic ,ale i třeba močového měchýře.....po jedné cigratě se vám odloupne pár buněk z endotelu / výstelka tepen/ a už může řadit cholesterol.... vysoké riziko cevních chorob.Kouření je zde hlavním rizikovým faktorem. / spolu s rodinnou zátěži, vysokým tlakem,vysokým cholesterolem a.... cukrovkou, cukrovka a kouření jsou nejhorší/.
J57i39ř18í 65P95l22a53v82s66k54ý
no a co treba chodit do podniku, kde se nekouri a tem, kterym koureni nevadi, nechat pro zmenu ty jejich ?
J32i30ř48í 58K26n46o21p26s
bud nemá peníze nebo tam prostě nekuřáky neřeší a nerozdělí to a je mu to jedno. dobrý podnikatel to rozdělil i bez zákonů. Hajzly( wc) jsou taky oddělené a nechčije se pod stůl. Je to čistě věc majitele.
Z93d20e28n25ě30k 60W83e11r84n74h25a88r96t
Zákazy jsou nesmysl. Jsem jen pro to, aby bylo jasně předepsáno, jak má být na vstupu do restaurace označeno, zda se jedná o kuřácký nebo nekuřácký podnik. Nejlépe nějakým nepřehlédnutelným standardizovaným logem o rozměru metr na metr, aby absolutně každý už zvenčí poznal, zda se v tom podniku kouří, nebo nekouří a podle toho se rozhodl, zda tam vleze. Ale rozhodnutí o tom, do které kategorie ta konkrétní restaurace patří, je čistě věcí jejího majitele.
J68i58ř35í 44K68n44o70p91s
Je to celosvětový trend,že škodlivé a návykové je levnější. Ale pro spíš jsem pro regulaci celkově všeho. Včetně toho aby ten hospodský platil zaměstnance ne minimální mzdou + spropitné,ale aby zohlednil své statisícové čisté příjmy a řádně platil i zaměstnance. Když to tak bude ve všech odvětvích tak může upravovat i ceny a pořád bude mít kšefty. Každý soukromník nebo sročko si stěžují na pokles příjmu,ale nikoho nezajímá,že málo platí zaměstnancům a ti jsou nejdůležitější. Co naplat,že nealko bude o pět korun levnější než alko,pokud pivo stojí 25 korun. Lidi na to prostě nemají,ale přitom by šlo zařídit aby na to měli a těm co tu vykořistují bych přitvrdil podmínky k podnikání.
J39i51ř62í 13P37l51a43v28s15k86ý
a jakpak chcete donutit libovolnou soukromou firmu, aby platila sve zamestannce jinak, nez minimalni mzdou ? bud jim bude platit vic dobrovolne, protoze vi, ze jinak nikoho nesezene, nebo jim bude tu minimalni mzdu platit i presto, ze se to vam nebo komukoliv jinemu nelibi ... od toho je totiz ta mzda MINIMALNI, tedy nejnizsi mozna.
L96u40d66v26í31k 42W41i19e56j80o93w37s78k66i
Také nejsem příznivec všemožných regulací, ale pokud jde o kouření, tak to nechápu jako regulaci, ale jako ochranu nekuřáků a zaměstnanců. Co z toho, když si kuřák zaplatí na dani více, když zase vyjdu z pizzerie zapáchající cigaretovým kouřem, jídlo jsem si nevychutnal a vše, co mám na sobě, musím hodit do pračky? Restaurant, alias "pohostinský podnik veřejného stravování", alias "místo obnovující síly" není primárně určen ke kouření. Chodíme tam, abychom se najedli. Tudíž právo jedince na čistý vzduch a vyhutnání si toho, co si objednal bez cigaretového odéru je větší, než právo kuřáka na jeho zlozvyk.
M76i56l62o70š 22B24é56m
Srovnáváte pseudoprávo" nekuřáka na čistý vzduch a pseudoprávo kuřáka na zlozvyk, ale úplně zapomínáte na opravdové právo majitele rozhodnout se, jestli svůj vlastní majetek bude nabízet jako "podnik veřejného stravování" nebo jako "zakouřenou nálevnu". A vy jako zákazník/zaměsnanec zase máte opravdové právo rozhodnout se, jestli tam půjdete utrácet/pracovat.
M12a49r34i64k68a 64I21v91a19n50o81v79á
Přesně tak. Stejně jako Vám, i mně je kouření odporné, ale příjde mi dost nehorázné, když mi někdo zákonem zakáže v mém vlastním objektu kouřit. Zastávám názor, že každý provozovatel by si mohl rozhodnout, zda jeho zařízení bude kuřácké či nekuřácké, případně tyto prostory nějak oddělí. Pokud se návštěvníkům něco nelíbí, kdo je, prosím vás, nutí chodit do oné restaurace? Není přeci nic jednoduššího než navštívit konkurenci.
L86u28d57v39í52k 36W92i12e59j86o89w96s11k71i
To máte naprostou pravdu, akorát u konkurence to mnohdy není lepší. Oddělení je často provedeno pouze nápisem na zdi, ale ve své podstatě se pořád jedná o jednu místnost. Je velmi málo restaurací, kde by to bylo odděleno opravdu dobře, nebo tam byla patřičná vzduchotechnika. Ale pomalu se to zlepšuje.
- Počet článků 31
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 892x