Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pane Knopsi. Nějak už nemám chuť reagovat ve vláknu. Chci se jen zeptat, proč v pohostinství nepodnikáte, když je to tak lukrativní? Mimochodem, nevím co do mého příkladu z realné restaurace pletete večeře, když jsem jasně napsal, že dělá jen obědy. Stejně tak ty Vaše dedukce s tržbou za pití, když jsem Vám napsal, že tam sedí tak tři čtyři lidi odpoledne. A o víkendech občas více, ale ta servírka tam s nima je, i když tam jen jeden host cucá pivo, ale plat má stejný, stejně jako jsou stejné režie na topení, eletřinu.

Někde jste uvedl něco o padesáti tisících zisku v hospodě na vesnici. Vy máte opravdu divné představy. Na hodně vesnicích už hospody pomalu ani nejsou, protože se neuživí a mnohé jsou jako druhé zaměstnání, které dotyčný otvírá až k večeru apod. Ale vy máte to tak jasné. Jinak u nás jsou také lepší hospody, ale servírky a číšnici tam nemají min. mzdu, ale jejich mzda je kolem 17 tisíc čistého plus tipy. Jinak samozřejmě, majitel může zvýšit mzdu, ale s tím, že pak i tipy se budou započítávat do tržeb.

2 0
možnosti
MK

Jo ještě k tomu, jak jako řidič vyděláváte jen 13 tisíc?  A to jako řidič čeho? Já jen, že my jsme na konci republiky a neustále zde shání řidiče na kamion a min nástupní plat nejde pod dvacet tisíc.

2 0
možnosti
FB

Naprosto zbytečné dohady, vsadím boty, že nakonec k zákazu stejně dojde. Stačí se podívat na mapu Evropy. A všude byly argumenty pro a proti totožné.;-)

2 2
možnosti
JK

tak někdo zase vymyslí jak to obejít a z restaurace udělá soukromý kuřácký pozemek s pitím a jídlem:-P

4 1
možnosti
OF

Nekouřil jsem 27 let,kouřím 7, jen u piva. Cigaretu si zapaluji po 2-3 pivu. Jsem pro zákaz kouření. Hospody budou čisté a já nebudu kouřit vůvec jako kdysi. Viděl jsem to v Itálii, také tam ten zákaz přežili  a návštěvnost to neomezilo.Kouření je svinstvo, léčba následku kouření  stojí více než stát získá z daně.Jen si vemte, zyvšené riziko rakoviny rtu, dutiny ústní, jícnu /+ destiláty/, průdušnice, plic ,ale i třeba močového měchýře.....po jedné cigratě se vám odloupne pár buněk z endotelu / výstelka tepen/ a už může řadit cholesterol.... vysoké riziko cevních chorob.Kouření je zde hlavním rizikovým faktorem. / spolu s rodinnou zátěži, vysokým tlakem,vysokým cholesterolem a.... cukrovkou, cukrovka a kouření jsou nejhorší/.

5 5
možnosti
JP

no a co treba chodit do podniku, kde se nekouri a tem, kterym koureni nevadi, nechat pro zmenu ty jejich ?

9 3
možnosti
JK

bud nemá peníze nebo tam prostě nekuřáky neřeší a nerozdělí to a je mu to jedno. dobrý podnikatel to rozdělil i bez zákonů. Hajzly( wc) jsou taky oddělené a nechčije se pod stůl. Je to čistě věc majitele.

3 1
možnosti
ZW

Zákazy jsou nesmysl. Jsem jen pro to, aby bylo jasně předepsáno, jak má být na vstupu do restaurace označeno, zda se jedná o kuřácký nebo nekuřácký podnik. Nejlépe nějakým nepřehlédnutelným standardizovaným logem o rozměru metr na metr, aby absolutně každý už zvenčí poznal, zda se v tom podniku kouří, nebo nekouří a podle toho se rozhodl, zda tam vleze. Ale rozhodnutí o tom, do které kategorie ta konkrétní restaurace patří, je čistě věcí jejího majitele.

7 0
možnosti
JK

Je to celosvětový trend,že škodlivé a návykové je levnější. Ale pro spíš jsem pro regulaci celkově všeho. Včetně toho aby ten hospodský platil zaměstnance ne minimální mzdou + spropitné,ale aby zohlednil své statisícové čisté příjmy a řádně platil i zaměstnance. Když to tak bude ve všech odvětvích tak může upravovat i ceny a pořád bude mít kšefty. Každý soukromník nebo sročko si stěžují na pokles příjmu,ale nikoho nezajímá,že málo platí zaměstnancům a ti jsou nejdůležitější. Co naplat,že nealko bude o pět korun levnější než alko,pokud pivo stojí 25 korun. Lidi na to prostě nemají,ale přitom by šlo zařídit aby na to měli a těm co tu vykořistují bych přitvrdil podmínky k podnikání.

1 4
možnosti
JP

a jakpak chcete donutit libovolnou soukromou firmu, aby platila sve zamestannce jinak, nez minimalni mzdou ? bud jim bude platit vic dobrovolne, protoze vi, ze jinak nikoho nesezene, nebo jim bude tu minimalni mzdu platit i presto, ze se to vam nebo komukoliv jinemu nelibi ... od toho je totiz ta mzda MINIMALNI, tedy nejnizsi mozna.

3 1
možnosti
Foto

Také nejsem příznivec všemožných regulací, ale pokud jde o kouření, tak to nechápu jako regulaci, ale jako ochranu nekuřáků a zaměstnanců. Co z toho, když si kuřák zaplatí na dani více, když zase vyjdu z pizzerie zapáchající cigaretovým kouřem, jídlo jsem si nevychutnal a vše, co mám na sobě, musím hodit do pračky? :-) Restaurant, alias "pohostinský podnik veřejného stravování", alias "místo obnovující síly" není primárně určen ke kouření. Chodíme tam, abychom se najedli. Tudíž právo jedince na čistý vzduch a vyhutnání si toho, co si objednal bez cigaretového odéru je větší, než právo kuřáka na jeho zlozvyk. ;-)

4 4
možnosti
MB

M76i56l62o70š 22B24é56m

4. 2. 2013 9:46

Srovnáváte pseudoprávo" nekuřáka na čistý vzduch a pseudoprávo kuřáka na zlozvyk, ale úplně zapomínáte na opravdové právo majitele rozhodnout se, jestli svůj vlastní majetek bude nabízet jako "podnik veřejného stravování" nebo jako "zakouřenou nálevnu". A vy jako zákazník/zaměsnanec zase máte opravdové právo rozhodnout se, jestli tam půjdete utrácet/pracovat.

6 1
možnosti
Foto

Přesně tak. Stejně jako Vám, i mně je kouření odporné, ale příjde mi dost nehorázné, když mi někdo zákonem zakáže v mém vlastním objektu kouřit. Zastávám názor, že každý provozovatel by si mohl rozhodnout, zda jeho zařízení bude kuřácké či nekuřácké, případně tyto prostory nějak oddělí. Pokud se návštěvníkům něco nelíbí, kdo je, prosím vás, nutí chodit do oné restaurace? Není přeci nic jednoduššího než navštívit konkurenci.

4 0
možnosti
Foto

To máte naprostou pravdu, akorát u konkurence to mnohdy není lepší. Oddělení je často provedeno pouze nápisem na zdi, ale ve své podstatě se pořád jedná o jednu místnost. Je velmi málo restaurací, kde by to bylo odděleno opravdu dobře, nebo tam byla patřičná vzduchotechnika. Ale pomalu se to zlepšuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Člověk, který ač se dívá zpříma vpřed, vidí i věci kolem sebe a nezapomíná se občas ohlédnout...

Seznam rubrik