Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Na daních není zásadně nic špatného.

Když platím daně, mám právo za ně vyžadovat určitou protihodnotu - třeba fungující státní správu a infrastrukturu země, vymahatelnost práva, minimální korupci.

Ani ve srovnání s zeměmi EU27 nemáme zrůdně vysoké daně.

Problém je spíš v té protihodnotě.

Další problém je v daňovém mixu - pokud snížím daně firmám (a u nás to snížení v minulých letech činilo 20 %-ních bodů) a zavedu rovnou daň z příjmu (kromě nás ještě Rusko a pobaltské státy), abych "netrestal úspěšné", jak říká p.ministr Kalousek, má to svoji druhou stranu, o které se už nemluví - musím potrestat chudé.

Jiná cesta k naplnění rozpočtu už totiž neexistuje. A tak zvýším DPH a spotřební daně. A zdaněním spotřeby, která u nejchudších tvoří většinu výdajů (oni nemají možnost vytvářet úspory) je postihnu nejvíc. Bohatých a firem se to prakticky nedotkne.

0 0
možnosti
Foto

To je jen iluze podhradí.   Postupně ztratíte právo na vše a zbude vám jen ta povinnost pracovat a platit.

0 0
možnosti
Foto

Daně = loupež, která je založeno na myšlence, že někdo jiný ví daleko lépe než já, co udělat s částí mých peněz.   Zároveň je tato loupež prezentovaná jako něco co být musí, protože jinak by nastal konec civilizace.   Jenže civilizaci tvoří lidé, kteří jsou většinově morální a velmi dobře rozeznávají co je zlo a co dobro a jsou ochotni dobro podporovat a zlo potírat.  Proto lidé nepotřebují žádnou instituci, která by je násilím nutila dělat to co vyplývá z lidské přirozenosti.  Nejdůležitější co máme je svoboda a svoboda se násilím vnutit nedá.  Násilím se dá vnutit jen otroctví.

0 0
možnosti
AK

Velkou míru svobody u nás mají naši politici a ukazují nám skvěle, co je v lidské přirozenosti - ne proto, že by snad nedokázali rozeznat zlo a dobro - ale proto, že si ověřili, že lhát a krást se vyplácí.

Proč třeba v Německu není tak strašná korupce, jaká je u nás? Jsou tam lidé mravnější (vy používáte výraz morální, což je totéž)? Ne, ale ví, že kdyby se chovali stejně jako ti naši, z vězení by nevyšli.

Přeložme z němčiny příslušné zákony a zaveďme je u nás. Uvidíte, že budeme mít stejně mravné politiky jako oni.

Prostě se jim zlodějiny přestanou vyplácet.

0 0
možnosti
MJ

Máte to nějaké pomýlené ,pane autore, tuto píseń pánů Vladyky a Lábuse již asi 6 let úspěšně zpívají a v praxi uplatńují rádo by pravicové vlády pod vedením páně Kalouska se svými hejli Topolánkem a Nečasem.

0 0
možnosti
AT

No a kdo jiný by měl hýbat s daněmi, než lidé, co jsou právě u vesla? ;-D

A vy se těšte na ten chorál, až nastoupí do čela levicový konglomerát

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Člověk, který ač se dívá zpříma vpřed, vidí i věci kolem sebe a nezapomíná se občas ohlédnout...

Seznam rubrik