Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

3. 10. 2012 22:36
Komunisti nikdy demokracii neodstranili.

Je proto absurdní právě komunisty z něčeho takového podezírat. I v ČSR nastolili diktaturu v roce 1938 nedávní demokraté a pronásledovali pak KSČ. Měli se pak komunisti tvářit jakoby nic a vrhnout se svým katům kolem krku? Měli obnovit systém, který téměř v celé Evropě zkrachoval? Teď se znovu objevují hlasy volající po nastolení pravicové diktatury a po kriminalizaci komunistů. 

Podle ústavy má každý právo usilovat o změnu systému.

Nastala v krajích diktatura, když tam tedy vládnou ti zlí komunisté?

V KSČM funguje naprostá myšlenková pluralita, až chaos.

Komunisté samozřejmě odmítají excesy 50. let. To je snad mají schvalovat? Ovšem stejně tak odmítají (daleko závažnější) zločiny kapitalismu.

0 0
možnosti
RK

Fajny

3. 10. 2012 10:57
Všem hlupákům !!!

Všem hlupákům velmi přeju, ať se dostanou komanči k moci a užijí si to. Lidé co se jich bojí, včetně mě , mají většinou dostatek prostředků na to, aby pak tuto zemi opustili.......tak směle do toho. Už se těším, jak bude zase zdravotnicvtí a školství ZADARMO - učitelé a doktoři nebudou brát plat, nebude se topit ani nepoteče voda. Pak to bude zadarmo...............tak si to užijte ;-D

1 0
možnosti
K

kaktusak

3. 10. 2012 22:12
Re: Všem hlupákům !!!

Nikdo vás nedrží, ale co jste si tu nakradli, to tady necháte.

0 0
možnosti
I

ironstat

3. 10. 2012 10:22
pitomí Pražáci

budou stejně ve valné většině zase volit ODS, i když zřetelně vidí, kam to za jejich vlády spěje

3 0
možnosti
B

bohacovajarca

3. 10. 2012 10:26
Re: pitomí Pražáci

Přesně tak, v Praze je průměrný plat kolem 30 tis CZK měsíčně, ceny životních nákladů jsou srovnatelné se zbytkem ČR, možná, že oblečení a jídlo dokonce nakupují levněji, bo více obchodů, větší konkurence, atd...míra nezaměstnanosti je nejnižší v ČR (centrály firem, dostatek možností pro ty, co pracovat chtějí, atd.). Koho bude masově volit takové město je nabíledni, bohužel pro celý zbytek ČR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 0
možnosti
PH

petrph

3. 10. 2012 10:19
copak ještě dnes někdo věří politickým programům?

Podívejte se na pravicovou ODS, Co dělá? Zvedá daně,Což je, jak z hlediska jejich předvolebních slibů i pravicového zaměření naprosto nesmyslné.

Takže, možná že i z toho pohledu se zbytečně strašíme komunistickou diktaturou. Jedna věc je co mají v programech a k čemu se ideologicky hlásí, aby nalákali levicově radikální voliče. A naprosto jiná věc , co budou jejich poslanci a hlavně ministři dělat až se dostanou do vlády. Možná to samé co ti dnešní pravicoví. Rozdělí si koryta a funkce, dosadí si do nejbližších míst náměstků své kamarády a budou za provize rozdělovat statní zakázky..Nic jiného-jak se říká bližší košile než kabát. proč se vzdávat jistého korupčního zisku pro nějakou revoluci. Jak známo, největším bohatstvím sovětského komunistického bossse bývala dáča za Moskvou..Tak proč se k tomu vracet..

1 0
možnosti
K

kaktusak

3. 10. 2012 22:14
Re: copak ještě dnes někdo věří politickým programům?

Dača za Moskvou bývala státní...

0 0
možnosti
H

hafusak2

3. 10. 2012 10:06
Proč pokaždé při čtení takovéhoto článku

si vzpomenu na funesovku Hibernatus a říkám si, že autor byl určitě počat umělým oplodněním, spermiemi zmrazenými tak kolem r. 1950. Reálně uvažující lidé myslí totiž úplně jinak.Rv

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

3. 10. 2012 10:00
Autore,

můžete dát odkaz, nebo citovat s uvedením zdroje, kde se KSČM hlásí k diktatuře proleteriátu a odmítá demokracii? Děkuji.

K hledání nepřítele se uchyluje každý potápějící se režim, a když neexistuje, tak se vymyslí nebo si ho vytvoří. Hlavně aby si lidé neuvědomili, že skutečným nepřítelem takového režimu je režim sám.

V r. 1960 u nás prý "socialismus zvítězil". Nebyla to pravda a většina lidí tomu nevěřila, protože o skutečný socialismus se nejednalo. V r. 1989 u nás prý "demokracie zvítězila". Není to pravda a většina lidí tomu nevěří, protože v rámci tržního hospodářství skutečná demokracie nemůže fungovat. Je to jen jiná forma vlády menšiny nad většinou.

3 0
možnosti
BM

sallyna

3. 10. 2012 10:16
Re: Autore,

Tak se podívejte na jejich webové stránky respektive na stránky jim spřízněné Komunistického svazu mládeže nebo jak se to sdružení jmenuje. Komunisté se NIKDY nezřekli své ideologie a svých cílů. To by jinak museli přestat existovat.

A autor má ode mne karmu!!!!!!

2 0
možnosti
MK

taras

3. 10. 2012 9:50
Strašit komunisty

je zcela v pořádku, děláte to správně, přiznáváte tím totiž, že současný systém je horší, než byl ten jejich.

A samozřejmě je nutná změna systému, pokud se ten současný ukazuje jako neschopný až zločinný.

4 0
možnosti
B

bohacovajarca

3. 10. 2012 9:52
Re: Strašit komunisty

Tak tak!R^

2 0
možnosti
B

bohacovajarca

3. 10. 2012 9:50
A už se zase

bude strašit? Bububu, bojte se komunistů, ostnaté dráty, devizové přísliby, prázdné krámy, atd...bububu....opravdu si myslíte, že to ještě někoho straší? V dnešním světě? V centru střední Evropy? Obklopeni zeměmi EU? Co to je transformace KSČM? To se jako mají stát béčkem ČSSD? Okamžitě by přišli o podporu, kterou mají, lidé by radši volili socany a nebo naopak jinou "extrémnější" levicou stranu! Takže přestaňme strašit a začněme se dívat na to, v jakém systému (ve skutečnosti) žijeme dnes, kdo tady skutečně vládne, jestli tady platí vláda práva a spravedlnosti, nebo jestli si tady hrstka vyvolených politiků a na ně napojených kmotrů nerozparcelovala zemi, apod....A PŘESTAŇTE UŽ KONEČNĚ S TÍM STRAŠENÍM, už to hraničí s komedií!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 0
možnosti
MR

Rupert

3. 10. 2012 9:56
Re: A už se zase

Nevím jak Vy, ale já komunisty a všechno to, co jste vyjmenovala opravdu zpět nechci. Žijeme v systému zvaném demokracie. Lepší zatím nikdo nevymyslel.

5 0
možnosti
TS

Fantomazz

3. 10. 2012 9:50
hmm

strašit tuhým stalinismem je jako strašit koncentrákem - to už prostě nebude. Osobně je mi u zadele jestli budou vládnout modrý nebo rudý nebo duhový. Já chci jen aby skončil tenhle neuvěřitelnej bordel!!!! Koho teda volit pane chytrej? Neparlamentní strany? No to se toho vyřeší!! Další darmožrouti, který současnej stav semele. Snad brzo chcípnu.

1 0
možnosti
B

bofums

3. 10. 2012 10:26
Re: hmm

Vzhledem k názorům gratuluji k poslednímu přání!!

0 0
možnosti
RK

romualda

3. 10. 2012 9:45
Hm

1. K realizaci února 1948 by musela KSČM dosáhnout přes 2/3 hlasů, tedy ústavní většinu.

2. V roce 2002 KSČM chtěla za podporu vlády křeslo místopředsedy sněmovny, které i tak dostali, dále zdravotnictví bez poplatků a vysoké školy bez školného. Tyto dvě věci měla o 4 roky v programu i ODS!

Takže je čeho se bát?

P.S. : Za minulého režimu se do vlády dostávali jen příslušníci KSČ. Cinkali jsme klíči za to, aby při vstupu do vlády rozhodovala odbornost, nikoli věrnost ke straně. A dnes? Nerozhoduje odbornost, ministr může být kdokoli, jen musí být poslušný, tedy loajální k předsedovi.

4 0
možnosti
B

bohacovajarca

3. 10. 2012 9:57
Re: Hm

Tak tak, ad P.S. Parkanová a ta procesačka z kultůůůůry jsou zářným příkladem....a taky třeba Bendl, ten může dělat ministra všeho, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 892x
Člověk, který ač se dívá zpříma vpřed, vidí i věci kolem sebe a nezapomíná se občas ohlédnout...

Seznam rubrik