Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, na to že o sobě tvrdíte že jste učitel, jste dokázal napsat pěknou pitomost. Mezi těmi, co spáchali sebevraždu je těch naprosto zdravých menšina. Většinově se jedná o lidi s nějakou formou psychické poruchy a tyto nemoci bývají mnohdy daleko horší, nežli je například rakovina. Bohužel jste se právě zařadil mezi ty, kteří podceňují choroby duše.

O infantilním srovnávání úmrtí na covid s jinými nemocemi se raději rozepisovat nebudu

1 1
možnosti

R^R^R^

Souhlas! Miluj svůj život a žij ho naplno! Se všemi starostmi a radostmi! A zejména s životadárnou erotikou a sexem! A všechny choroby se ti budou vyhýbat! Konečně rozumný přístup! Jen ten závěr je na mne příliš optimistický. Ale díky za něj!

:-)

1 0
možnosti
Foto

A kde máte ta fakta?

To je pak těžké, když lidé zaměňují vlastní dojmy za fakta.....Rv

1 1
možnosti
Foto

Jaká fakta hledáte ???

1 1
možnosti
Foto

Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesr MUDr. Jiří Beneš

4 2
možnosti
Foto

Dávám mínus zejména za tvrzení, že počet nakažených je důsledkem testovýní. Dle některých odhadů je počet infikovaných až 10 x vyšší než počet pozitivně testovaných (včetně falešných pozitivit). LIdé chodí k testům, pouze mají-li nějaký důvod (který může být různý). JIní k nim raději nechodí, aby se nezjistilo, že mají covid, nebo jim prostě aktuálně nic nebo skoro nic není. Ovšem může být za několik dní (a nemusí).

0 3
možnosti
Foto

Koronovirové infekce se v naprosté většině odehrávají na úrovni dýchacích cest .Stejně jako mnoho jiné resoirační viry mají velmi jednoduchou strategii, Virus potřebuje napadnout nějaké vnímavé buňky, pomnožit se v nich a pak infikovaného hostitele zase opustit a napadnou dalšího. Viry, které se chovají tímto způsobem nejsou vybaveny k tomu, aby pronikaly do krevního řečiště. Není to pro ně výhodné protože pro průniku do krve zůstanou v lidském organismu uvězněni a už se nemohou šířit dál. Čili nejen pro člověka, ale i pro koronaviry je průnik do krve nešťastnou náhodou , rozhodně to pro ně není programový cíl. Pramen : profesr MUDr. Jiří Beneš

3 0
možnosti
Foto

Fakta tohle asi nejsou určitě, nebo jinými slovy - to, co se tak jeví , doposud nevíme, jak bude přepsáno...souhrn fakt nemáme dodnes stoprocentní ani po druhé světové, přeženu-li to. Fakta budou, ale za mnohem delší čas...

Ale je skutečně potřeba článků, které důrazně varují, bohuźel tohle válka v hypersenzační řeži žurnalistiky a sítí bude, jež varují před tím, že celé alarmování jako o závod totiž v důsledku mnohosti ty méně stresuodolné dostane do pozic rezignujících. aA do formy sesypaných hromad zcela neschopných a paralyzovaných hnout rukama. Jestli je tohle cíl? A jako jediné možné? Nevím...věru nevím.

...vyčítání si vin, deprese... Ne tolik až z nemoci. Ne...ale ze strachu. Z toho, čím jsem se jako Oidipus provinil, koho budu muset uvést, jak to mám vše zařídit v karanténě, kolik lidí je na mne vázaných, proč nefunguje systém a lékaři nemají dobré noty, jak to poškodí na sítích mé dítě v kolektivu, koho jsem nevědoucí poslal i s rodinou do karantény, kdo z nich nedejbůh zemře...o co přijdu a co už nezaplatím a že se bojím příštího měsíce...kde si pokazím vztah kvůli jinému názoru...a budu si připadat sám.

Neděsit. Říkat co nejvíc pravdy. Co nejvíc informací. Ale neutahovat už šrouby a nesdělovat všechno přes závit.

Já doufám hlavně v jedno. Lidi si konečně uvědomují, co je systémem mediálního prostoru, kterému tak věří. Kafka v překladu...co si pro to své pohodlné vytvoříš a je to pro tebe servis, v závěru tě sežere i s botama.

0 0
možnosti
MB

Prostá realita zrcadlí - Situace je nepříjemná, ostudná a destruktivní. Dobré výroky toho - "Již mnoho životů zachránil" ! Všechno věděl - dovedně konal a do ničeho nemluvil ! Vládnou odborníci ! Výsledky jsou zde - Lži, evropská ostuda, debakl a obrovské škody na všem. Ekonomikou počínaje - školstvím konče. Pojem reforma, je pojmem - Všechno bude ! Jako husa se svým klasem ...

Krize a potíže jsou celospolečenské ! Pan Bureš říká, nejsou, jsou moje ! "Já jsem tvá cesta, následuj mne a jedině skrze mne ti bude lépe" ! A tak se tedy kráčí za turistickým vůdcem. Už se ozývají i hlasy - "Pozor, tady někde má být přece Macocha! Temné ozvuky to potvrzují - ANO - Cha, cha ... :-)

3 1
možnosti

Andrej Babiš usiluje být spasitelem Česka a dost možná i celého světa. Ale já mu nevěřím! :-)

1 0
možnosti
DS

Není kontrolována kvalita testů. Všimli jste si, že horníci OKD se zázračně uzdravili? Testovala je Univerzita Palackého Olomouc a vyšlo ji 0,4% nakažených https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek/ustav-molekularni-a-translacni-mediciny-testuje-zamestnance-okd-poukazuje-na-funkcnost-chytre-karan-1/. Zázračně se pak uzdravil celý region.

Dobře odebraný a provedený PCR test laboratorn metodou má téměř nulovou falešnou pozitivitu. Naproti tomu komerční kity můžou mít z různých důvodů až 10% falešnou pozitivitu. To můžeme rovnou točit na kole štěstí.

Němci mají ke každému pozitivnímu testu okamžitě povinný retest. A ejhle - mají 0,48% pozitivnch testů. Ono totiž vezmeme-li falešnou pozitivititu například 7%, tak 0,07x0,07=0,0049. No, řekněme, že někteří nakažení přece jen jsou, odhad Harvard Medical School je 5%, takže řekněme, že skutečně nakažených 0,25% . Což tak nějak odpovídá i tomu, co člověk vidí nebo slyší kolem sebe.

2 1
možnosti
Foto

Ten systém je pořád stejný a počet případů raketové roste a ten nárůst je podstatný. To jestli je 3000 pozitivně testovaných nebo 2700 zas tak velký rozdíl není.

1 2
možnosti
Foto

Naprostý blábol. To nejsou fakta o koronavirus, ale snůška vašich dojmů.

Ve svém uvažování máte 2 zásadní chyby.

1/ u koronavirus nejde jen o úmrtí, ale i trvalé následky a to mladých a zdravých

Ten virus totiž u mnoha lidí poškozuje plíce a jiné orgány.

2/ zapominate že počet úmrtí s Covidem byl za stavu kdy na jaře byly celkem přísné restriktivní opatření a byly násobně nižší počty nakažených. Například za celý březen tolik co za rekordní záříjový den. Tedy se dá očekávat, že s exponenciální růstem počtu testů dojde i ke dramatickému nárůstu počtu mrtvých.

A dna ještě dodám, že bagatelizovat počet mrtvých tím,že se jedná zejména o starší a jinak nemocné je prostě zhovadilost.

PS. Nacisti zavřeli školy protože se báli studentů. Teď se bojí o studenty a navíc je zcela neuzavřeli jen změnili způsob výuky z kontaktní na distanční.

2 6
možnosti
MJ

Trvalé následky - z jaké studie čerpáte? Zatím jich jsou stovky.

3 2
možnosti
Foto

Covid rozhodně není dar, ale taky není koncem světa. Vaše zamyšlení je rozhodně zajímavé a revize všeobecně zpitomělého přístupu k životu určitě může přinést i užitečné změny. Zjistili jsme, že neporoučíme větru a dešti tak, jak jsme si mysleli a místo snahy ochránit klid a smysl svých životů hledáme viníky a nacházíme je všude okolo nás. Stáváme se tak všichni nepřáteli v nesmyslné, neexistující vztahové válce.

Šiřte, prosím, dál, že válka není. A že život je takový, jaký ho uděláme svým vztahem k sobě a okolí. Jestli chceme mít odvážné děti, které pokračují životem a znají v něm svůj smysl, neměli bychom se sami chovat jako troubové. Díky.

5 1
možnosti
Foto

Asi tak, paní Majová. Coronavirus tady bohužel je, zbytečně nepanikařme, ale ani dnešní situaci nebagatelizujme. Toho utrpení - fyzického i psychického je na světě i tak dost, proč pasivně přijímat další? Proč se proti covidu-19 nebránit - aspoň tolikk, kolik je v našich silách? (Opatrnost je matka moudrosti). Buďme trpěliví a zodpovědní - každý tam kde jsme - a dělejme to, co je v našich silách. Na jaře jsme to zvládli, byli jsme disciplinovaní a zodpovědní, kdekdo nám záviděl. Buďme trpěliví, všechno zlé jedno skončí. Věčné remcání, svádění viny na druhé - a "knížecí rady" nám nic nepomohou. Rv

1 0
možnosti