Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

itunka

5. 5. 2010 17:01
Cigáni si z nás nic nedělají, jedou si po svém....

Jak jsme si je naučili, tak je máme. Nemají motivaci pracovat, učit se kultuře, hygieně, slušnému chování atd. Kviknout nesmíme, protože náhodou mají snědou pleť a ihned se ohánějí rasizmem, i přes to že právě třeba chráníme vlastní majetek nebo svoje děti. Schovávají se rádi za malé minimum svých soukmenovců, kteří uspěli zařadit se do společnosti  se vším všudy. Ale tito slušní cigáni za ně trpí a stydí se za ně, nechtějí mít s nimi nic společného. Jsem z nich vyčerpaná, jsou to pijavice......;-(

0 0
možnosti
S

Staník25

23. 12. 2009 9:27
výstižné

...

Ne, já rozhodně nemám pocit, že by tato menšina usilovala o integraci. Uznávám, že řešením je větší vzdělanost cikánů. Nicméně jak vzdělat člověka, který se vzdělávat nechce? Je nutné jej motivovat. A co je pro cikána největší motivace? Peníze! Nicméně nemyslím tím systém "budeš chodit do školy, dostaneš víc peněz ", ale systém "budeš chodit do školy, nebudou ti odebrány (sníženy) sociální dávky "!

A ještě jedno omezení výdajů by bylo namístě a to omezit příspěvky na dítě v extrémních rodinách. Ve smyslu pořídil sis více než 3 děti? Fajn, ale to čtvrté (a ty další) si živ sám, stát ti nepomůže. Věřím, že slušných lidí by se to nedotklo, a cikáni by se přestali množit jak králici a dojit tento stát !!

0 0
možnosti
Č

čhavo

22. 12. 2009 22:23
Chápu, máte s nimi

zlý zkušenosti, ale nejsme všichni stejní. I já mám s některými bílými špatné zkušenosti. jde o to, že buď jsem slušný člověk nebo hovado a můžu bejt i zelenej.Mám pocit, že je to ve vztazích Čechů a Romů horší.a horší. Jak to vše dopadne? Budete nás plynovat jako ?!: Je mi z toho všeho na blití. taky nemám rád některé z Čechů ,ale nepíšu o tom. Mír a klid do vaší duše,milej pane.!!

0 0
možnosti
RS

Sťor

23. 12. 2009 9:58
Re: Chápu, máte s nimi

Dobrý den

Nikde jsem neřekl ani nenapsal, že jsou včichni Cikáni (pokud Vám to vadí tak Rómové) stejní. Myslím že to z mého článku bylo i cítit. Znám mezi nimi i slušné lidi. Bohužel většina se chová tak jako ti v mém příspěvku, na podanou ruku odpoví útokem.

Poku máte vy špatné zkušenosti s 90 % bílých, tak o tom klidně pište. Přeji vám a Vaší rodině klidné a veselé Vánoce. Srstka Rostislav

0 0
možnosti
B

barabura

16. 12. 2009 10:35
:o)

ať je rád, že mu aspoň tu Avii nechali

0 0
možnosti
M

maxas

16. 12. 2009 7:48
Problém ovšem je,

že romskou otázku za současné politické situace nelze vyřešit. Navíc díky jejich porodnosti problém utěšeně kyne. No uvidíme.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

15. 12. 2009 13:53
jo ...

tu posledni vetu bych nakopiroval a vyvesil na vsech kontaktnich mistech statni socialni podpory, nebo jak se tomu ted rika ... mam takovy pocit, ze dotceni panove (ba i damy) by velmi dobre vedeli, komu jsou tato moudra slova urcena. 

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

15. 12. 2009 12:27
Takoví jsou cikáni

Naprosto přesný, článek to absolutně vystihuje. Přidám taky něco do mlýna. Parta chlapů co jsou od nás z baráku a co makaji ve stavebnictví měli mezi sebou jednoho cikána, pověřili ho nákupem materiálu a dali mu na to 2000 kč, materiál nekoupil, peníze utratil a zatim ho ještě neviděli. :-)

0 0
možnosti
O

odbornice

15. 12. 2009 11:54
Co s tím?

Ono to prý souvisí s romským přístupem k životu. Pro Romy žijící tradičně platí, že nemorální je okrást Roma, okradení Gádži nemorální není. Tato strategie se vyplácela, když Romové kočovali - uměli navázat s Gadži krátkodobě dobrý vztah a pak když šlohli slípku a odjeli, tak na ně vztek okradeného nedopadl. A protože se ta strategie vyplácela, tak ji předávají dál. Jediná cesta asi je, aby se to přestalo vyplácet. Ovšem je strašně nebezpečné paušálně odsuzovat Romy, kteří se chtějí asimilovat a těchto pravidel se vzdávají. Přeci něco takového nemůžeme tvrdit o takovém Vlastovi Horváthovi nebo Radkovi Bangovi a spoustě dalších. 

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

15. 12. 2009 12:08
Re: Co s tím?

Tak to je velmi správný přístup, takřka havlistický. Hlavně na to nezapomeňte, až půjdete ztemnělou ulicí a proti vám bude kráčet pět cikánů. Především žádnou paušalizaci a nebezpečné myšlenkové stereotypy. Co když se právě oněch pět cikánů pokouší integrovat?;-DRvEURv

0 0
možnosti
M

Mufu

15. 12. 2009 11:44
Ten závěr

članku přesně vystihuje cikánskou mentalitu!!

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

15. 12. 2009 11:25
výbornej článek

a nenechte se znechutit zesměšňováním a osobními útoky politicky korektních pitomců, kteří se na Vás obratem sesypou (možná už sesypali, nečet jsem diskusi).

0 0
možnosti
JK

ucho_7

28. 12. 2009 9:50
Re: výbornej článek

souhlas R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jsem člověk, který je značně znepokojen tím, kam se tato společnost a republika ubírá dvacet let po revoluci.