Jeden podrazák jako druhý

Je smutné sledovat, jak je národ ochoten podléhat mediálním hrátkám a adorovat či zatracovat jednoho či druhého politika – aniž by vzpomněl, že jsou to v podstatě oba dva úplně stejní podrazáci.

Na úvod jedna důležitá informace: Nemám ráda Zemana, Sobotku ani Haška, tudíž tenhle článek není obhajobou ani jednoho z nich. Píšu o tom, jak je „lid“ – když to řeknu slušně – PROSTÝ a ochotný naletět na jakoukoliv mediální manipulaci.

Momentální příběh ČSSD má jednoznačného hrdinu Sobotku a stejně tak jasného zloducha a podrazáka – Haška. Případně lidé se Sobotkou sympatizují už jen proto, že proti němu ty hlavní pikle kuje Zeman.

Jen bych chtěla připomenout, že Hašek i Sobotka jsou – alespoň co se podrazů týká – úplně stejní. Copak se Sobotka nezachoval úplně stejně při volbě prezidenta v r. 2003, když se tajně scházel s různými lidmi a postaral se (spolu s další částí ČSSD), aby Zemana nevolili? Připadá vám tenhle podraz menší či nějak odlišný od toho, co teď předvádí Hašek? Mě se tehdejší Sobotkův podraz zdá z pohledu ČSSD a levice vůbec dokonce horší, protože umožnil, aby se prezidentem stal politik pravice (čemuž jsem já osobně byla velice ráda).  Haškův podraz neměl za cíl předat moc opozici – jen jiným lidem z levice.

Nechme proto socdemáky, ať se navzájem pobijí a znemožní v očích voličů, zvlášť my, voliči nelevicoví, bychom měli být rádi, že se konečně ukazuje, co jsou sociálně-demokratičtí politici zač a jak se to (doufejme) projeví na jejich volebních preferencích. Adorováním Sobotky jako „toho lepšího“ dosáhneme jen toho, že on i celá ČSSD bude považována za „slušné a čestné“ politiky – a na jejich podrazy dřívější už nikdo nevzpomene. A co to přinese v příštích volbách, které budou s velkou pravděpodobností opět předčasné? Jen to, že „Sobotkova“ ČSSD bude mít s komunisty nadpoloviční počet mandátů – a jak Sobotka už několikrát řekl – on s jejich podporou vládnout bude.

Autor: Sylva Šporková | středa 30.10.2013 20:35 | karma článku: 25,73 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Sylva Šporková

Pojďte pokecat...

31.12.2013 v 18:19 | Karma: 12,51

Sylva Šporková

Měli by je nechat umřít...

28.10.2013 v 20:46 | Karma: 21,75

Sylva Šporková

Plíživý návrat totality

15.9.2013 v 11:30 | Karma: 37,32

Sylva Šporková

Moje TOP místa

9.3.2013 v 14:00 | Karma: 11,02