Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

3. 1. 2012 20:43
Skvělé !

Děkuji za pěkný i když smutný blog.

R^

1 0
možnosti

Bára33

2. 1. 2012 16:23
A zas jsme na to o něco hůř

Všem, co mi tady v diskusi oponovali, že svobody máme dost, doporučuji k přečtení tento článek:

http://zpravy.idnes.cz/generalni-inspektori-mohou-zastavit-kohokoliv-a-kdykoliv-bez-uniformy-1ny-/domaci.aspx?c=A120102_114843_domaci_cen . Opravdu se vám to zdá normální? A jak to jde zneužít různými kriminálníky? Představte ti takovou situaci: jedete v noci autem a prostě si na vás taková partička (nechci tvrdit že pouze "nepřizpůsobivých"

spoluobčanů) zamává modrou baterkou, vy zastavíte, oni vám rozrazí

dveře či vyrazí okýnko a v tom lepším případě jen seberou vše, co máte u

sebe, v tom horším vás zraní nebo znásilní... Jenže zastavit prostě musíte - jak říká zákon schválený našimi pány poslanci...

1 0
možnosti
R

roman36d

2. 1. 2012 17:37
Re: A zas jsme na to o něco hůř

Pokud na vás někdo bude mávat modrou baterkou, tak zastavte pouze pokud posunujete. Jestliže normálně jedete, pak není k zastavení nejmenší důvod.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 1. 2012 9:48
Daně

"Proč musí být člověk trestán za to, že se postará o vlastní bydlení – daní z nemovitosti? "

.

Protože daně jsou základem nebo jediným zdrojem příjmu státu (státního rozpočtu) Protože když nebude existovat daň z nemovitostí, tak bude muset existovat jiné, nebo bude nutno zvýšit daně jiné. Domnívám se, že takto je to ve všech státech a to bez ohledu na režim, který v nich vládne. Možná jinak (lépe) jsou na tom státy, které vyvážejí ropu, plyn apod., pokud je vyvážející podnik majetkem státu.

2 0
možnosti

Bára33

2. 1. 2012 10:12
Re: Daně

Argument "jinde to mají taky" není relevantní (stejně jako argument vašeho dítěte, že ostatní tu pětku z písemky dostali taky). Řada ekonomů soudí, že stát by měl žít především z danění spotřeby. Čím víc se totiž daní píle a schopnost postarat se sám o sebe, tím míň se pak lidé snaží - a spoléhají se na stát. Ten pak pro ně potřebuje víc peněz, tedy zvyšuje daně...a tak to jde stále dokolečka (tedy spíš do spirály)

2 0
možnosti
NM

Neposkvrněn modrobolševismem

1. 1. 2012 21:20
Pravicová rakovina dneška

Další, kdo prošel moderním modrým pravicovým výplachem mozku (nejspíše školením v ODS). Pamatujte v zemi, kde nefunguje právo a spravedlnost, nemůže být žádný podnikatel, živnostník ani zaměstnanec nikdy svobodný. Nezáleží jestli jste levičák, pravičák nebo je vám to jedno- opakuji, dokud nefunguje ve společnosti právo a spravednost a trochu nějáká nepsaná morálka, etika a řád- nikdy nebudete svobodná v žádné době, jak v této tak ani té minulé. Tradiční keci zaštitující se pravicovostí (většinou ODS, TOP09, Svobodný), že každý se má starat sám o sebe a je svého štěstí strůjcem- už dnes modrákům nežeru, v zemi kde není právo a spravedlnost, morálka takové věci nefungují- takové kecy slouží dnes k vytvoření poslušných idiotů jako jste Vy a jak je vidět pořád fungují- a tak zatím Bém, Řebíček, Kocourek, Nečas atd. kradou a lžou a vy jim u toho tleskáte. Dnes ODS=KSČ před rokem 1989, žádná nová doba, jenom jiná, normalizační

7 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

1. 1. 2012 21:24
Re: Pravicová rakovina dneška

tak na tomhle je hodně pravdyR^

1 0
možnosti
B

bofums

1. 1. 2012 20:05
Paní Šporková, přehlédl jsem včera tento blog!

Přijměte v  prvním dni nového roku dodatečně přání všeho nejlepšího, pevné zdraví a nervy!

Vstoupila jste  " do arény ", kdy  občas budete třeba i potřebovat pomoc. Zatím jste si vyzkoušela,

jak dovedou  některá zvířátka okousávat kotníky. Nenechte se odradit- byla zde potřeba taková

" štika v rybníce", která těm " amurům" trochu zvýší IQ, budou-li se snažit. Každopádně jsem vel-

mi rád, budu- li Vám moci občas ze " staré známosti " vypomoci. Přátelsky bofumsR^!![>-]

2 0
možnosti

Bára33

1. 1. 2012 20:26
Re: Paní Šporková, přehlédl jsem včera tento blog!

dík - to potěší

0 0
možnosti
PV

Pavel57

1. 1. 2012 19:15
A co pro to uděláme?

Taky bych chtěl být svobodný. Doma jsem si dal předsevzetí,že se rozejdu s přítelkyní, právě proto, že se nechová odpovědně a své starosti (i dluhy) přesouvá čím dál tím víc na mně, místo toho, aby je řešila sama (třeba se soudila, pokud ji někdo vyzývá k úhradě neoprávněně, nebo sjednala rozumné splátky a nečekala na exekuci, pokud to oprávněné je). V tomhle směru píšete, že jste v pohodě. Ale co tedy uděláme ve vztahu ke společnosti, co chcete udělat pro to, abyste byla svobodnější?? Neříkejte, že čekat a psát blogy, aby to udělali za vás jiní .... :-)

0 0
možnosti

Bára33

1. 1. 2012 22:53
Re: A co pro to uděláme?

Chcete slyšet, co pro to dělám já, nebo poradit, co pro to máte dělat vy?

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

1. 1. 2012 19:01
Další zmatená "pravicová" duše

Bože holka, Vy přece jako "konzervativní" člověk sama přece nejlépe víte, že člověk je tak svobodný, jak svobodný se cítí uvnitř sebe.

Buďte svobodná uvnitř, na "svobodu" vy "konzervativci" máte na to patent, ne? Když budete svobodná uvnitř, budete svobodná VŠUDE !!![>-][>-]R^R^;-D

Spolu s dalšími kovanými pravičáky (je vidět, že ona mediální hegemonie "jsem pravičák, KDO JE VÍC?" pustoší nejednu svazáckou duši).

Držte se biblického - „Dávejte tedy, co je císařovo, císaři, a co je boží, Bohu.“ (Mt 22, 21).

2 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

1. 1. 2012 19:25
Re: Další zmatená

chudak "holka", psala jak ji vadej byrokrati a vy z toho udelate traktat vo vnitrni svobode cloveka 8-o kazdopadne spolecnost, ktera uz nema co budovat, krom par tunelu pro metro, se musi zacit uzirat zevnitr, treba pomoci uredniku a jejich narizeni + formularu

0 0
možnosti
VN

naroznej

1. 1. 2012 17:51
Vážená paní blogerko ,

Vaše starosti bych chtěl mít.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

1. 1. 2012 17:15
A proč si nemůže dát dítě přihlášku na víc škol

protožepak by školy přijaly třeba 100 dětí a z toho by 80 nenanstoupilo a školy by tudíž ani nevěděli, kolik mají přijmout dětí ve druhém kole a vůbec by se jim špatně plánovalo

4 0
možnosti

Bára33

1. 1. 2012 18:03
Re: A proč si nemůže dát dítě přihlášku na víc škol

A jak to, že vysoké školy takové přijímací řízení při podáván třeba 5 a více přihlášek zvládají bez problémů?

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

1. 1. 2012 17:12
Velice dobry clanek !

Presne tak to take vidim ja. Svoboda pomalu, pomalu ubyva vic a vic. Ale mnoho lidi to nevidi, protoze si na tyto zmeny  pomalu zvykaji, o mnohych ani nevi anebo nechteji vedet, a take pro svoji hloupou "logiku".

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik