Proč jsou vztahy tak důležité ?

Jsou vztahy pro Vás důležité nebo nemáte čas na vztahy . . . máte hodně přátel ? Věříte jim ? Věřte sobě na prvním místě, vybírejte si své vztahy . . . nejlepší investice je do zážitků a do vztahů.
podzim na smíchově

Co je pro Vás v životě důležité? Mám na mysli, co je skutečně to, na čem Vám záleží? U mě jsou to vztahy. Čím víc se učím poznávat sebe a lidi, tím méně mám skutečných vztahů, ale ty, co zůstávají, ty rostou na síle a vážnosti. Už Shakespeare řekl, „Přátel si važ, a kdo se osvědčili, ty hákem z oceli si připni k srdci.“ Pozoruji kolem sebe, že si lidé k srdci připínají mnohé věci, které jim pak zabírají místo pro ty skutečné a důležité,  …vztahy. Vztahy, hodně se o tom píše, mluví, mnoho knih je napsáno, ale vše je potřebné především zažít. Každý sám by měl alespoň jednou v životě zažít být milován, být nenáviděn, být ztracen, být nalezen, překonat svůj strach, překročit svůj stín. Důležité je zůstat sám sebou při plném vědomí. Většinu si uvědomíme, až nás život vezme holí po hlavě, až nás poleje studenou vodou… Zkouší nás, zda jsme připraveni jít dál, nebo si to musíme zopakovat ještě jednou, ještě jednou a ještě jednou, než si vše sami uvědomíme, tady a teď. Všimli jste si kolik je nyní novodobých proroků, mentorů, koučů a kolik z nich je skutečných? Skutečnost je to, čemu my sami věříme. To, co se odráží v našem životě, to, čemu přisuzujeme role, schopnosti, barvy, vůně, chutě, zvuky. Proto každý z nás vnímá jednu a tu samou věc různě. Je v tom respekt a pokora, které se učíme celý život. Činnost, které věnujeme čas a pozornost nás naplňuje, dává nám smysl, dává nám sílu. Proč tedy věnujete tak málo času sami sobě a přemýšlením nad smyslem Vašich činností, kde jste a kam chcete jít, kým chcete být, a ještě důležité je vědět s kým chcete být. Tento fakt si také většinou uvědomíme, až o ty, s kterými bychom chtěli být, přijdeme. Potom přijde život a uhodí nás bambusovou holí po hlavě, dokud si neuvědomíme co je skutečné a proč jsou vztahy důležitější než cokoliv jiného.

Jak moc jste důležití Vy sami pro sebe? Kde byste chtěli být teď a s kým byste tam chtěli být? Tak proč jste teď tady a čtete si tento článek ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondrej Spodniak | úterý 9.1.2018 8:08 | karma článku: 6,21 | přečteno: 226x