Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

doktor_bota

28. 9. 2008 1:42
Milá Vlaďko,

kdybyste hodně řídila, viděla byste to jinak. Nejde vůbec o to, zda si obec zřídí radar a pokutuje rychle jedoucí řidiče, ale o to, že cílem té obce NENÍ snížení rychlosti v obci. Kdyby bylo, dá na začátek a konec ceduli "úsekové měření rychlosti", namaluje za ně čáry (podle těch se to měří) a sem tam si pozve policajty s mobilem. Takové řešení by určitě nikdo nezpochybňoval.

Pokud byste hodně řídila, znala byste totiž i extrémy typu snížení z devadesáti na třicet na 20ti metrech pod dohledem radaru, radárek nad nechráněným přejezdem, kde nejezdí vlaky, vybírání na ceduli 300m za fyzickým koncem vesnice a mnoho dalších chuťovek, které obce k vylepšení kasy používají a které způsobují, že řidiči k omezením cítí primárně snahu o buzeraci.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

28. 9. 2008 10:14
Re: Milá Vlaďko,

R^U Teplic je obec,která má před obcí varování,že je tam radar s fotákem a je tam 50 km.To je pro bezpečnost.Tédle obci jde o bezpečnost  !

0 0
možnosti
PH

Concrete_Donkey

28. 9. 2008 1:33
Tedy...

Autorku omlouva to, ze je zena.

0 0
možnosti
LS

luki

2. 12. 2008 11:48
Re: Tedy...

A Tebe omlouvá to, že jsi osel. ;-D

0 0
možnosti
T

tromi

26. 9. 2008 17:37
ale městská policie

nebyla zřízena proto, aby jen měřila rychlost. To ti vypatlanca bez vzdělání mají jen jako zábavu

0 0
možnosti
LH

ant.

26. 9. 2008 15:57
...jen malý dotaz...

...jak se v minulosti projevilo měření a vybírání pokut MP v bezpečnosti provozu?...když vidím, jak v Brně číhají na čtyřproudé vozovce a kasírují za překročení rychlosti o 5 km, tak skutečně nechápu, koho ti řidiči ohrozili a proč MP vlastně vznikla...na ulici prakticky vidět nejsou...Rv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

26. 9. 2008 15:56
Zakázat jim měřit.

Jde jen o kšeft.Z Děčína na Ústín/L je na jednom úseku značka  50 km po 100 metrech 70 km a hned na to opět po cca 100 metrech zase 50 km a hned radar.Kdo to tam nezná tak má smůlu nikdy nestihne znovu zpomalit.Rv

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

26. 9. 2008 15:01
Libi se mi

diskutujici, co ulohu mestske policie znaji pouze z Prahy ci jinych vetsich mest, ale malou vesnici obcas jen projizdeji, doufam, ze aspon povolenou rychlosti. Dale...nikde jsem ve clanku nenapsala, ze obecni policie je bezchybna a funguje vsude naprosto perfektne, spolehlive a spravedlive. Mym umyslem bylo napsat, ze namisto nadavani na obecni policii, obecni zastupitelstva a jejich pochybne zisky bychom my, ridici, meli zacit sami u sebe, ridit se vyhlaskou a tim tyto dejme tomu neeticke vydelky obci omezit na minimum. Tot vse.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

26. 9. 2008 15:41
Re: Libi se mi

obávám se, že jde o Váš fatální omyl. V tomto případě by diskuse vůbec neměla být o MP jako takové, ale o naprosté amorálnosti těch, co jí takto úkolují. Ono totiž stanovení CÍLE je naprosto klíčové pro to, jaké budou voleny prostředky a jakého se dosáhne výsledku a to zvláště v případě "silničního zákona", který úplně bezezbytku ve všech ustanoveních dodržovat nejde - schválně si to někdy zkuste. Pokud je (a normální člověk by to očekával) cílem zvýšení bezpečnosti (zákon dokonce policii ukládá dbát na bezpečnost a PLYNULOST dopravy), tak se policisté či strážníci zaměří na nejnebezpečnější přestupky, které způsobují nejvíce nehod (a to rychlost 40 na nepoužívaném železničním přejezdu zaručeně není).

Pokud se však cílem stane maximální výběr, jsou postihovány nejčastější (byť z hlediska bezpečnosti nevýznamné) přestupky s nejvyšími sankcemi a bezpečnost jako taková jde stranou.

0 0
možnosti
E

editi

26. 9. 2008 14:14
Špidlová,

není to ta Špidlová toho Špidly? Je li tomu tak, tak se nedivím tomu, že takový článek byl jejími myšlenkovými pochody sesmolen. Jen pro zajímavost. Strážníci nejenže mastí bezedný měšec vlastní obci, ale mastí měšce i okolním obcím, s kterými uzavřela jejich obec smlouvu o měření. V tom vidím první zádrhel. Druhý zádrhel vidím v tom, že ne všechny vybrané pokuty jdou do bezedného měšce obce, ale nějaká ta tisícovka kápne i do kapsy oněch strážníků, kteří si tak bokem příjdou na několik desítek tisíc za měsíc. Třetí zádrhel je v tom, že obce zřizují strážníky pro kontrolu veřejného pořádku. Jestliže starosta obce Koloč tvrdí, že s veřejným pořádkem nemají v obci problém, tak proč vlastně obec obecní policii zřizovala. Jedině za účelem zisku. Má li obec problém s nedodržováním rychlosti v určitém úseku, je v zákoně O obcích, O Policii jasně definováno, jakým způsobem se má postupovat při spolupráci těchto složek. Takže nesouhlasím s článkem. Měření rychlosti pouze za spolupráce PČR.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

26. 9. 2008 14:40
Re: Špidlová,

jo, od nejakyho spidly jsem spidlova, to si budte jista.

0 0
možnosti
C

cato

26. 9. 2008 13:28
Nesouhlasím

s tím aby městská policie měřila rychlost,jelikož za tím účelem nebyla zřízena.Souhlasím s názorem,že to nedělá ve jmému bezpečnosti,ale za účelem výdělku.Jestli-že na každém rohu měří radarem,ato i vmístech kde to není nutné a v ulicích nevykonávají pochůzky(za tím účelem byla zřízena MP)nemůzu souhlasit.Potom zákonitě nemají čas na tu činost,kterou by měli vykonávat prvořadově.Stala se mi taková nemilá příhoda: zaparkoval jsem auto u stanice MP ve 14.30 a po půl hodině jsem se vrátil a měl jsem auto komplet vykradené.Škoda cca 60 000 Kč.Kde byli strážníci z té stanice?

No pochopitelně s radarem vy bírali pokuty na úseku kde nechodili žádní chodci,ale byla tam 50ka.Tak cosi o tom mám myslet?;-€

0 0
možnosti
MV

phoebe79

26. 9. 2008 12:24
nejde

o to, že by chtěli , aby se dodržovali předpisy, ale u těchto případů je zřejmé, že jde hlavně o výdělek, a to zřizováním radarů na místech neopodstatněných, za účelem výdělku, né větší bezpečnosti na silnicích, kdyby to tak bylo, proti bych nebyla,....ale zlaté české ručičky už jsou bohužel takové, vždy si najdou způsob , jak hodně vydělávat na nesmyslech..

0 0
možnosti
P9

pavel 99

26. 9. 2008 12:30
Re: nejde

ano. Toto je přesně o podstatě problému - ten ÚČEL. Pokud bude někdo měřit za účelem zvýšení bezpečnosti, tak büde měřit na skutečně nebezpečných (nepřehledných) místech - jenomže tam toho "moc nenaměří", neboť rozumní lidé zde jedou pomalu. Pokud je však účelem "vyinkasovat co nejvíce pokut", tak budou měřit na místech přehledných, kde je v podstatě omezení rychlosti zbytečné (ostatně není problém zbytečné omezení i zrealizovat). V takovém případě však CHYBÍ onen "dozor" na místech nepřehledných a nebezpečných - a já nějak nechápu, že z tohoto mají "obhájci sankcí" takovou radost.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

26. 9. 2008 12:13
Jinak zákon poměrně jasně stanoví,

za jakým účelem je ukládána pokuta. A "podnikatelský záměr" či "zisk obecního rozpočtu" to rozhodně není. Vám tedy nevadí, že tento zákon zcela zjevně není doržován? Podle čeho vybíráte, které zákony je třeba a které není třeba dodržovat.

0 0
možnosti