Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

PeHl

25. 12. 2010 18:11
Bláboly III

Co jsem tím chtěl říct? Že lékař se 4000 EUR hrubého nástupního platu¨(BEZ SLUŽEB!) po fakultě si opravdu může dovolit žít jako člověk na rozdíl od jeho kolegů, kteří bez služeb nemají v Praze ani na nájem, jídlo a oblečení!!!!!

 UŽ SE PROSÍM KONEČNĚ UVĚDOMTE!

0 0
možnosti
PH

PeHl

25. 12. 2010 18:09
Bláboly II

 V Kolíně nad Rýnem, opět osobní zkušenost, vyjde jednotlivec s 600 EUR. Ceny v absoloutní hodnotě o něco vyšší než v Británii, ale EUR výdělky taktéž (7-8EUR/hod.)

 Podobná situace jako v UK.

 Zkrátka a dobře, téměř není spokojenějšího stáda v Evropě, než Čechů. Makají za polovic a ceny mají u mnoha drhů zboží výrazně vyšší.

0 0
možnosti
PH

PeHl

25. 12. 2010 18:05
Bláboly

 Vážená paní,

koukám smutně, že jste ve Vašich blábolech konzistentní, ale bohužel pouze ve stylu "kdo chce psa být, hůl si vždycky najde. Žila jste někdy (podotýkám žila, NE BYLA NA NÁVŠTĚVĚ) v cizině?

 V manchesteru vyjde jednotlivec s 600,-/GBP měsíčně, nájem 250-300GBP (ano nebude mít 2+1 sám pro sebe, ale to přeci nepotřebuje, nebo ano?), jídlo na měsíc 100-150 GBP (ceny základních potravin v Morrisons levnější než u nás v Tescu). Nekvalifikovaný podržkatžka si vydělá 5,8GBP/hod, což hodí cca 850GBP čistého. Ovšem v krámu s hadrama si koupí džíny za 5GBP úplně normálně (ne, že na něj vybafnou "značkové H&M" za 1000), podobně je to s elektronikou a přibližovadlem. Ano, nesmí chodit do restaurace na jídlo /15GBP/, nebo se tam pravidelně ožírat /pivo 2-3GBP/, nebo na masáž /30GBP/, ale mohl by na takové věci myslet člověk v česku s průměrnou mzdou?

0 0
možnosti
Z

zeleny.ropak

19. 12. 2010 19:07
Víte, to je tak,

on , ten LOK ,neorganizuje podávání výpovědí. Shromažďuje potencionální výpovědi ,těch lékařů, kteří se přiklánějí k tomu , že jsou ochotní dát výpověď. A už vůbec neorganizuje jejich uplatnění v zahraničí. Pevně věří tomu, že vláda si nedovolí, aby takové množství lékařů, tyto výpovědi skutečně podalo. Čím by se živili, to nikdo neřeší. Říká se tomu "Buď nahý nebo v cilindru". (Tento výraz používají hráči Pokeru nebo Taroků). Zavání to sprostým vydíráním. Kdyby někdo z jejich odborových vůdců přišel s koncepčním řešením, možná, že by se našel kompromis.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 12. 2010 9:15
tady je skutečně blbé

Že  LOK organizuje podávání výpovědí ,ale už neorganizuje shánění těch míst v Německu.Což by taky nebyl problém - poslat i třeba jen mail s dotazem na každou německou, rakouskou nemocnici s dotazem kolik potřebují nových doktorů a jaké specializace. A pak to svým doktorům nabídnout a přerozdělit. Nebo jim po pravdě říct, tolik míst pro Vás v Německu není. Nahlaste kolik  má zájem, pracovat třeba ve Francii, USA, Kanadě, Austrálii, my se taky poptáme a zajistíme.

Má si tohle snad zařizovat  každý doktor sám o sobě? No to může, ale jestli se na každou německou nemocnici obrátí samostatně s dotazem třeba 500 českých doktorů, tak se budou ptát co se u nás děje jestli třeba nevypukla válka...A budeme celé Evropě opět za blbce.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

14. 12. 2010 8:41
To je až dojemné, jakou máte péči

Všude chleba o dvou kůrkách je, ale někde je mazaný máslem. Srovnávat lékaře s Vaší dcerou, která pracovala za minimální mzdu, je značný úlet.

0 0
možnosti
PM

taffer

15. 12. 2010 11:55
Re: To je až dojemné, jakou máte péči

nic jste nepochopila, ono je to trošku složitější, že? Autorka neporovnává minimální mzdu se mzdou lékaře, ale se svou "neminimální" a to, jak vysoké jsou životní náklady u nás a na "Západě".

0 0
možnosti
L

lajika

14. 12. 2010 7:42
nejen to

To (poměr příjmy - výdaje) je jen jedna strana mince. Další věc, kterou by měli odcházející lékaři uvážit je, zda jsou dostatečně jazykově vybaveni pro takový přesun, zda je jejich odborná erudice dostatečná (což znamená ve většině případů, chtěj nechtěj, výrazně vyšší než odborná erudice místních) a zda budou schopni uživit ze svého zahraničního platu nejen sebe, ale i své rodiny, protože pro jejich manželky může být získání zaměstnání ještě daleko větší problém než pro ně, čili jeden příjem na několikeré výdaje. Dále pak záleží na věku jejich dětí a jejich přizpůsobivosti prostředí, těžko budou stěhovat třináctiletého puberťáka, zvlášť do země, v níž se tento nedorozumí. No a když to si na všecky tyhle otázky rozhodující se lékař odpoví kladně, pak už buď v tom zahraničí je, neb byl stejně schopný i před rokem či pěti anebo mu pak zbývá odpovědět si ještě jednu otázku "proč už dávno nedělám v Německu?" No - možná proto, že jsem si při odpovědech lhal do kapsy, že.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

14. 12. 2010 8:42
Re: nejen to

Kdybyste měl pravdu, tak by nikdo jaktěživ nevystrčil nos z rodného hnojiště.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

14. 12. 2010 7:41
Blud profesora Pirka

Lékař se naučí operovat jen na služách. Měl říct: platí pro IKEM a některé vybrané

nemocnice v Bananistánu. U nás kdejaký docentík nepustí mladého k operativě,

na to muzbývají jen ty služby.Operuje docentík, mlad dělá příjmy a propuštění celé dny

/píše na PC/, sem tam odskočí převazat nějakého operanta / operoval pán docent/

, sem tám skočí na ambulanci zkontrolovat pacienta, kterého nedávno operoval kod jiný néž......pán docent.Písařky nejsou, chtěly by za práci více než mladý lékař. V Německu mladý lékař operuje celý den /ze začátku pochopitelně jen asistuje, u nás maximálně drží haky/Co básník chce říct?Profesor Pirk podráží lékaře a chystá si budoucí politickou kariéru.Proč by docentík u nás měl zájem aby mladý byl brzy lepší než on ? Bananistán.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

14. 12. 2010 7:35
V Německu není problém pro lékaře s atestací

během roku ušetřit na naše 1 mln Kč, manželka při tom nepracuje a pronájem bytu přijde

na 20 000 Kč měsíčně, rodina jezdí na dovolenou.Do atestace je to horší, plat 3700 eur měsíčně, rozhodně i tento dost překračuje průměrnou mzdu v Německu.Ale co je podstatné, lékař tam pracuje, dělá sona, finrsokopie.... nepíše na stroji/ PC/ jako u nás!!!!Od toho tam mají písařky. Do atestace stihne 500 USG břicha,100 ech,100 GFS,50 kolokskopii, stane se prostě internistou. Předepsaný počet vyšetření většinou překročí.Po 10 letech  se může vrátit a koupit si barák i praxi u nás.Tak uvažuje většina

mladých a celkem správně. Stihne se ještě postarat o rodiče.

0 0
možnosti
PV

Mrija225

14. 12. 2010 0:00
Dobrý postřeh...

Dobrý postřeh v posledním odstavci!

Ano, cílem této odcházecí-neodcházecí frašky, iniciované se současnou kozlozahradníkovskou vládou loajálními „odboráři, je, aby byli vypuzeni pryč nespokojení lékaři (nespokojení s Hegerovým neumětelstvím s nulovou koncepcí, až pak případně s platy) a na jejich místa byli přijati zadarmo drazí Ukrajinci a Ázerbajdžánci.

Potom se všichni tito (nez-)odpovědní poplácají po ramenou, jak nám zdravotnictví vzkvétá, a jak ještě ušetříme. Psi zaštěkají a karavana pojede dál, schopní lékaři dožijí pod mostem a nastalý rozkvět zdravotnictví bude přímo úměrný rozkvětu pohřebnictví.

0 0
možnosti