Tohle je už fakt moc

     aneb jak jsem musela dát za pravdu doporučení sociálních demokratů      

     Nemůžeme jí uniknout. Komu? Kampani před volbami do evropského parlamentu.  Z plakátů se na nás zubí tu štěpný mládenec Ransdorf, slibující novou Evropu, tam čiperný důchodce s thymolinovým úsměvem, který pro změnu slibuje jakousi jistotu.  Marx svého času strašil Evropu strašidlem revoluce, Topolánek nás straší Paroubkem. Proč ne...každý máme nějakou svou noční můru...

     Ovšem poslední výtvor z onoho kadlubu předvolební propagace mi vyrazil dech naprosto dokonale. Uprostřed Topolánek, napravo exprezident USA Bush, nalevo zubící se...nejsem si tak docela jistá, snad je to Topolánkův kolega Zahradil.  A pod tím přiznání těchto třech pánů. Kdybyste to náhodou nevěděli, tak to oni zavinili celosvětovou finanční krizi, to oni jsou zodpovědni za propouštění, šrotovné, krachy bank, důvěry a mezilidských vztahů. Oni a jejich pravicová politika, chamtivá a nenasytná, tuším. Takže...opravdu je chcete pátého června volit?

      Plakát jsem si pozorně prohlédla, protože jsem ho při prvním letmém pohledu považovala za vtip skupiny Ztohoven, ale dole v rohu jsem objevila malinkatý nenápadný podpis...kampaň ČSSD.  A pak jsem se musela sklonit před velikostí onoho veleducha, který plakát vymyslel. Pominu naprosto logiku viny za světovou finanční krizi...anglofilové by řekli "no comment", ale jinak... ten plakát má naprostou pravdu. Já ty lidi skutečně pátého června volit nechci a nebudu!

     Co se týče exprezidenta Bushe, obávám se, že on do Europarlamentu opravdu kandidovat nebude, dokonce mám za to, že mu kandidaturu na toto v Americe jistě velice žádané a prestižní místo k hanbě naší ODS, ČSSD, KSČM a jiných větších či menších stran nikdo ani nenabídl. No...a i kdyby...představme si, jakou zátěž pro životní prostředí by představovaly jeho přeprava, rozhodně letecká, z jeho ranče kdesi v Texasu či tak někde, do Prahy na mítinky či na schůze do Bruselu....Takže George Bush pro mě ve volbách do europarlamentu opravdu nepřichází v úvahu.

     To expremiér Topolánek a pan Zahradil by to měli do Bruselu nepoměrně blíž. Dokonce by jejich kandidatura byla i v našich poměrech pochopitelná, v kraji je přeci zvykem odkládat přeživší se politiky do Evropského parlamentu, ale i v tomto případě dám na doporučení PR agentury ČSSD a volit je nebudu. Proč? Nejspíš proto, že nevím nic o tom, že by některý z těchto pánů do toho Europarlamentu kandidoval.

      Nikdy jsem si nemyslela, že bych s jakýmkoliv výtvorem z dílny ČSSD mohla souhlasit. A ejhle, člověk míní, PR agentura mění. Pánové a dámy z ČSSD, máte naprostou pravdu. Dám na vaše doporučení a tyto tři protagonisty, bez ohledu viny či neviny za celosvětovou finanční krizi, do Europarlamentu nevolím

    

Autor: Vladka Spidlova | pondělí 18.5.2009 18:43 | karma článku: 25,68 | přečteno: 1885x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Panoptikum

27.3.2020 v 10:06 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72