Diskuse

Státe, dávej

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

27. 5. 2008 10:53
Fascinující

"Fascinuje mě, jak se poslední dobou vyrojili všichni možní a nemožní

nespokojenci s vládní politikou, přesněji s vládními reformami, a každý

z těch nespokojenců křičí - státe, dávej, opovaž se spořit, opovaž se

po nás něco chtít."

Toliko citace z úvodu článku. Opravdu jde o "spoření" státu způsobem, že se nehlídá strana výdajů a rozpočet se lepí zvyšování daňového zatížení pro nižší a střední vrstvu obyvatelstva + přímé platby u lékaře a v lékárnách? Dala by se ta věta napsat i takhle, tato vláda to dělá takto: "Prasklý vodovod se neopravuje tak, že se opraví trhlina, ale zdražíme vodu všem na tento vodovod napojeným". Tím dojde k dorovnání ztrát za vodu, vyteklou trhlinou neznámo kam. Ale problém to neřeší a je troufalé, takové řešení nazvat reformami.

0 0
možnosti
W

Wolf778

27. 5. 2008 14:46
Re: Fascinující

Ten Váš příměr s vodovodem není zcela přesný. Slušelo by se dodat, že jde o vodovod ve společném vlastnictví, kde každý platí ne podle spotřebované vody, ale jisté poměrně dobře skryté procento odvodem ze mzdy.

Potom už se totiž dá diskutovat o tom, jestli je lepší opravovat trhliny v přetíženém potrubí a nebo spíš motivovat uživatele vodovodu nějakými regulačními poplatky, aby nenechávali kohoutky puštěné přes noc.

0 0
možnosti
TJ

vioš

27. 5. 2008 8:46
nicmoc

To je teda slátanina. O ničem.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

27. 5. 2008 6:43
Tanínek Špidla dostane přidáno 100%...

Poslanci si odhlasují přidání ze  stošedesáti tisíc na dvěstěsedmdesát, zdražuje vše, učitelům přidali 130 Korun(!),doktoři dělají dvojnásobek času, aby měli slušný plat...možná Vás tatínek z Bruselu podporuje, ale většina lidí tady se musí starat o rodinu, platit nájem,topení, energie,potraviny, dopravu, pojistku,splácet půjčky(půjčka je, to, co asi neznáte, nejde jen otevřít šuplík a vzít si potřebný počet pětitisícovek, ale je třeba zajít do banky a na splátkách pak zaplatit i dvojnásobek)....prostě jděte do p..Bruselu k tatínkovi a neotravujte lidi s dětmi a lidi, co za Vašeho tatínka nemůžou, slečno Špidlová !

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

27. 5. 2008 6:54
Re: Tanínek Špidla dostane přidáno 100%...

Miluju lidi, co podle mého příjmení usuzují na nezvratnou příbuznost s bývalým premiérem. Ale omyl, drahý pane, nejsem jeho dcera, ale prababička....to nic...malej omyl-))))))

0 0
možnosti
JN

Wrunx

27. 5. 2008 6:14
Státe dávej?

Autorka asi netuší... ne státe dávej, ale státe nepros!rej naše peníze! 18 let podivných čachrů a nepřetržitých tunelů si myslím že by rozzuřilo i světce. Nebudeme vás živit za nic - a když přesto hrabete vy, tak koukejte dávat i nám. To je skutečný podtext nespokojenosti se současným stavem. Není to sice žádná optimální reakce, ale jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá a věřte že ozývání bude čím dál hlasitější a já osobně doufám že brzo přejde od slov k činům.

0 0
možnosti
S

sinatra

27. 5. 2008 6:24
Re: Státe dávej?

Ano Wrunxi v podstatě máš pravdu a souhlasíš s autorkou.Státe chraň i mé peníze a nerozhazuj je těm kteří je nepotřebují.Tákže Wrunxi jaký bude Tvůj první počin na adresu oněch škemralů.Komu ubereš abys mohl jiným přidat?:-P

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 0:47
Ježišmarjá, teď mě to došlo..

chcete dělat schválně ženským ostudu, aby se mohly genderově pustit do politické disproporce pohlaví v tomto náročném oboru. Tak to jo...ale to je dlouhá cesta pouští, chtělo by to u koryta pořádné zásoby, jenom doufám, že nikde není nějaká dírka, kudy by to vyteklo ven..nebo je aspoň často zašpuntovaná.;-D

0 0
možnosti
W

Wolf778

27. 5. 2008 0:45
Jojo

stávkovat už prý chtějí i pražští autobusáci, kteří berou přes 25 000. Té pakáži odborářské se holt jen tak někdo nezavděčí. O to víc mě dojímá, když ještě dnes někdo kvičí, že "obyčejný člověk" nemá šanci sehnat slušně placenou práci.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 0:50
Re: Jojo

Hele, tobě se zavděčí asi vlaječka s Topoloborečkem a nápisem ODS + ;-D ..no, nauč se otvírat víc pusu. Bo chlap s gulama má kolem sebe partu tvrdých chlapíků...a ti na pískle nedají..;-D;-D

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 0:42
No jasně..

státe dávej. Měl by! Alespoň to, co si berou politici..;-D;-D

Nechápu tu hloupost, která vidí prázdnou kasu s modrým pokladníkem, co si jezdí v BMW. A ještě se každýmu směje do očí..podezřívám každého takového slepce z korupce. Když není uplacen přímo ODS tak určitě nějakou plísní na mozku, jako milosrdný dar nevědomé imbecility.

Já chci od státu aspoň to, co mu dávám. Když už neumí zhodnotit mé investice lepším způsobem. To je tak těžký pochopit??;-DRv

0 0
možnosti