Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

buxus

14. 12. 2007 18:19
Pro autorku

Já Vám karmu dávám a dost nechápu argumenty, že "podle současných zákonů/ústavy" to není možné. To si skutečně už jednou provždy nesmíme ani představit cokoliv jiného, co nepovoluje Ústava narychlo spíchnutá při dělení Československa? Ústava jistě není něco, co by se mělo měnit či doplňovat každých pár let. Na druhé straně to není dogma, které by muselo platit v nezměněné podobě navěky.

0 0
možnosti

Zdeněk

14. 12. 2007 17:21
Provinění poslanců

Už jen ta skutečnost, že ČSSD veřejně jedná s KSČM o podpoře protikandidáta Klause by Vám měla napovědět, že kontrola hlasování poslanců za ČSSD se neděje z důvodu prokázání souladu či nesouladu s hlasováním KSČM. Jde spíše o to, aby bylo dostatečně průkazné, že se ČSSD nijak nespolupodílela na případném znovuzvolení Klause prezidentem. Je to jakási obhajoba před svými voliči.

Co se týče voleb, myslím, že by bylo jedině správné, kdyby se volily pouze strany a ne jednotlivý lidé. Pak by totiž nemohla nastat situace s pány poslanci Melčákem a Pohankou. Ačkoliv tyto pány poslance volili lidé v přesvědčení, že budou hájit zájmy voličů jednotně jako ČSSD, dnes hlasují společně s opozicí. Toto je pohrdání voliči – nejhorší možné provinění poslance!!!

0 0
možnosti

vladka spidlova

14. 12. 2007 17:43
Re: Provinění poslanců

Máte pravdu, nenapsala jsem to přesně, sorry. Jenže ona i část voličů ČSSD chce Klause....A co se týče pánů Melčáka a Pohanky...ty neřeším, pro někoho jsou přeběhlíci, pro jiného konstruktivní jedinci...záleží na úhlu pohledu-)Kromě toho...o parlamentu a poslancích mám od posledních voleb své mínění, o všech, napříč politickým spektrem-)

0 0
možnosti

pingu

14. 12. 2007 17:16
..

..protoze jsme blby...;-D

0 0
možnosti
R

Radjiv_M._Sinh

14. 12. 2007 16:26
Ehm.

Model, který tady paní Špidlová popisuje fungoval za první republiky. A byl hodně kritizován. Je to dokonce jeden z důvodů, který vedl k rozkolu meziválečného ČSR. Paní Špidlová o tom očividně nic neví. :-)

Model se jmenoval tzv. Pětka. Pět předsedů parlamentních stran se sešlo u stolu. Řeklo se mám tolik a tolik poslanců a věc (ne)půjde prohlasovat tak či onak.

Jmenovalo se to vázané kandidátní listiny, které Ústavy ČR nepovoluje. 

Dnes stále poslanec může hlasovat podle svého svědomí, nebo podle toho jak lobista "zaloboval".   

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

14. 12. 2007 16:31
Re: Ehm.

sorry, fakt to nevím. Buď jsem ve škole chyběla nebo jsme to nebrali-) Ten "můj" model jsem myslelal jako ironii, netušila jsem, že tu něco takového už bylo-))

0 0
možnosti

mira

14. 12. 2007 16:21
žvanilové

 máš pravdu ,  je to pěkný balík . (parlament -senát) .uspořené peníze dát třeba na  zdravotnictví  atd.(Y)

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

14. 12. 2007 15:55
máš pravdu, Vlaďko Špidlová

nápad socanů je opravdu pitomý a nedemokratický. Ovšem přišel až 14 dnů poté, co se na kongresu ODS delegáti jednomyslně, manifestačně a za frenetického potlesku shodli na volbě Klause. Ta jednomyslnost v ODS je tak dojemná, že mi připomíná "demokratické" volby za starého režimu, kdy jeden jediný společný kandidát Narodní fronty získával pravidelně 100% hlasů.;-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

14. 12. 2007 15:58
Re: máš pravdu, Vlaďko Špidlová

postupem času uplynulého od voleb mám čím dál tím větší pocit, že jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet-)Ale ODS - zatím - nedeklarovala veřejně, že si svoje lidi zkontroluje-)

0 0
možnosti

Kamil

14. 12. 2007 15:51
Mimochodem

Zajímalo by mě, zda jakákoliv tajná volba v parlamentu je v souladu s ústavou. A pokud ano, tak se ptám, zda je tohle opravdu ZASTUPITELSKÁ DEMOKRACIE? Pokud má poslanec zastupovat voliče, jak tedy může být tajná volba? Je to prostě svinstvo:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2871x
introvert a pesimista-)