Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

seveřann

22. 3. 2008 13:46
úklid? jak kdo

Mám takový dojem, že zde jsou samí pořádkumilovní lidé, kteří mě posléza začnou kamenovat, ale zkusme se na problém podívat i z jiné strany.

Lze souhlasit s tím, že pokud někdo způsobí nepořádek, měl by se postarat o jeho odstranění. Na druhou stranu pejskaři platí nějaký poplatek, který lze přirovnat k poplatku za odvoz tuhého komunálního odpadu z domácnosti. Každý tedy očekává od města, že se o jeho odpad postará a jakým je to způsobem, je věcí města. Ten, kdo byl trochu dál než za svými humny, tak např. ví, že v Paříži nenajde odpadkové koše, protože tam prostě funguje úklidová služba!! Řešení bych viděl spíše ve výkonu veřejně prospěšných prací, kdy by odsouzení měli možnost odpracovat svůj trest úklidem veřejných prostranství bez ohledu zde seberou výkal, nebo plastovou lahev.

Rovněž se mi líbí kritika pejskařů, jak ničí životní prostředí exkrementy, které na rozdíl od výsledků lidské činnosti jsou odbouratelné přírodní cestou.

0 0
možnosti
K

kokee

3. 6. 2008 22:20
Re: úklid? jak kdo

ty jsi asi pejskař, který "to" po svém psovi taky nechává volně ležet....

Komunální odpad je shromažďován na určitých místech, popeláři vědí, kde jsou stanoviště popelnic a ty vyvezou. Kdyby byla vymezena místa, kde psi můžou volně kadit, tak by se to k popelnicím dalo přirovnat. Jenže psi si volně běhaj, kaděj všude, tak nevím, jak si představuješ, že by to ta úklidová služba vyhledávala. A myslíš, kdyby nebyla povinnost za psy platit, že by si to lidi po nich uklízeli???? Silně pochybuju!!!!!

0 0
možnosti
YY

Yeback

13. 3. 2008 18:32
"Pejskaři" jsou bezohlední stejně jako kuřáci.

Jen málokterý sbírá lejno po svém čoklovi. Zasloužili by si pokuty, krátkodobá vězení anebo tělesné tresty jako je tomu v Singapuru - za odhozený vajgl na zem 24 hodinové vězení. Jinak se budem brodit po kotníky v sračkách.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

13. 3. 2008 15:05
Sankce?

Dobrý den.

Na pejskaře nic neplatí jedině finanční postih, to je zvýšit poplatky, ať se jim to líbí nebo ne. Budou s tím trpět ti, co uklízí po svých mazlíčcích, tak už to bývá, že trpí za lajdáky. když během dne vidím, že někteří pejskaři uklízí po svém milovaném zvířeti, tak jakmile je tma anebo venku mráz, tak otevřou dveře pes vběhne a udělá to nedaleko a pán neuklidí, když není vidět a nechce se mu do zimy. Prostě stejně se podvádí. Pod okny máme záhonek a skalničky jsou věčně spálené od psího močení. Mělo by se zakázat další množení už beztak přemnoženého psího potomstva u nás. Je to neúnosné kolik vdechujeme z těch tun psího odpadu.

Těžké řešení, když rozum není.

0 0
možnosti
JN

dajana.p

13. 3. 2008 15:22
Re: Sankce?

prosím euthanasii pro mýho syna! Je mu 5 let a když venku potřebuje čůrat, tak "počůrá" stromeček. Nebo ho mám nechat "pochcat" a potom s ním jít 5 kilomerů pěšky nebo co?

Nebo snad psí čůránky jsou horší než lidský?  Co uděláte vy, když opravdu už víte, že musíte a nikde není nejen veřejný záchodek, ale ani hnusnej pajzl putka? Necháte si prasknout močovej měchýř nebo taky holt počůráte nějakou kytku?

0 0
možnosti
JN

dajana.p

13. 3. 2008 14:02
mám dotaz, možná blbej

Po svý fenečce samosebou uklízím, ale ptám se, pro po mně chce magistrát 1500,- ročně za psa?  Nechci se tím vyhnout sbírání hovínek, ale ptám se, za co?

Prosím,aby mi odpověděl někdo slušný. Děkuji.

0 0
možnosti
YY

Yeback

13. 3. 2008 18:32
Re: mám dotaz, možná blbej

Zeptej se magistrátu anebo začni chovat kočky...:-P

0 0
možnosti
F

fanavi

13. 3. 2008 13:50
Výchova pejskařů

Patřím mezi pejskaře,kterým nedělá problém po svém pejskovi uklidit.Přesto se mi stalo, že pes udělal jeden malý bobek a já už neměla sáček. Policejní auto jsem zahlédla až v době,kdy jsem přecházela silnici. Zastavili,přišel policajt, dal mi kázání a pokutu.Nemělo smysl vykládat,že se mi to nestává, pravda, on viděl něco jiného. Nakonec jsem pochopila , že to bylo správné. Kdyby mi dal jenom kázání, budu si to sice pamatovat, ale hovínko za 200?To nezapomenete. Zvlášť, když mohlo být ještě dražší.Od té doby nosím sáčky dva.

0 0
možnosti
H

hella.k

13. 3. 2008 13:22
Problém

Jelikož vlastním dva pejsky kteří nikdy nebyly mimo území svého domečku, tak vím, že jednou denně musím dvoreček obejít a milá hovínka lopatkou sebrat a uložit na kompost na mé zahrádce. I když pejskové neví co je to svět mimo své území dvorečka, tak jsem nucena platit MěÚ platit nehorázný poplatek ve výši 1500,- kč ročně. Proto navrhuji těmto vydřiduchům, aby za vybrané peníze pracovníci MěÚ jednou denně obešli okolí a hovínka po našich miláčcích posbírali. Uvidíte, že bude stejně

čisto v našich ulicích, jako je u mne na dvorečku.;-D

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

13. 3. 2008 13:26
Re: Problém

co dva dni...neméně...takzvaně "odhovňuji" zahradu po svých třech zlatíčkách...hovínka házím do zrušeného septiku, naštěstí je prostorný, takže je ještě na pár let vystaráno. Do kompostu neeeee...psi jsou masožravci a to není pro kompost dobré-)))))))))))))))))))

0 0
možnosti
JC

Jarcho

13. 3. 2008 13:19
Lejno na chodníku je psí, ne policejní.

Paní Špidlová, policie státní ani městská za pokálené ulice nemůže.

Můžou za ně majitelé psů.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

13. 3. 2008 13:28
Re: Lejno na chodníku je psí, ne policejní.

Věřím, že mnohem větší výchovný účinek než městští policajti by měla bílá dodávka, ze které by občas vystoupili dva zřízenci s velkou sítí a opravdu jednali.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

13. 3. 2008 13:02
Já myslím, že se mýlíte,

pejskař se netváří, že pejsek na vodítku není jeho. To by přece svému mazlíkovi neudělal.

Pejskař se jen nehlásí k jakémusi cizímu hovínku, které právě kdoví odkud přistálo doprostřed chodníku. 

A abychom byli spravedliví, připusťte, že mezi pejskaři existují i úchylní jedinci, kteří to zvednou  a odnesou.  Ale je jich opravdu málo.

0 0
možnosti
MN

lunak

13. 3. 2008 12:51
Ten problém

bude dvojí. Nový výklad policjní práce nás přibližuje k despotickým režimům a vyhovuje nejnižším pudům některých jednotlivců v policejních složkách i jejich vedení.

Za druhé v Česku je nejvíce psů na počet obyvatel v Evropě, takže i těch exkrementů je poněkud více. Navíc třeba z německého pohledu: co Čech, to bordelář.

0 0
možnosti