Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SO

skeptický optimista

29. 11. 2009 11:11
Složité problémy mají složitá řešení

Je třeba si zvyknout, že v celé řadě věcí neexistuje jediná jednoznačně správná odpověď. Možnosti vědy jsou podstatně menší než je obecné povědomí. Řada vědeckých poznatků ve zdravotnictví je platná, ale ne úplně pro všechny jedince. To co někomu zachrání život, jiného může poškodit či dokonce zabít /vedlejší účinky). Musíme se prostě smířit, že odpovědnost za finální rozhodnutí neseme v mnoha případech na vlastních bedrech, i když nemáme dostatek znalostí, abychom se mohli racionálně rozhodnout. Musíme se tedy rozhodovat intuitivně. V případě vakcíny proti prasečí chřipce to máme ale jednoduché, protože většina národa vůbec nedostane možnost se naočkovat, takže není o čem se rozhodovat.

0 0
možnosti
T

tygřice

29. 11. 2009 9:23
Hmmmm

Pokud je někdo mezi "vyvolenými" kvůli své diagnóze, tak je to samozřejmě na něm, zda se očkovat chce nebo ne. Pokud je tam ale kvůli svému povolání, tak by neměl mít právo se rozhodovat jen sám za sebe. Měl by nanejvýš právo dát kvůli tomu výpověď a najít si jinou práci, kde se to povinné očkování nevyžaduje. Co když v rámci nějaké epidemie onemocní většina lékařů, kdo potom bude léčit nemocné? Když se lékař bojí očkování, nebude se pak bát ošetřovat nemocné, od kterých se může snadno nakazit? Totéž platí i pro ostatní "vyvolená" povolání: ti lidé přece nemají odpovědnost jen sami za sebe, ale také za to, aby zde v době epidemie nevznikl chaos. Pokud jim takto odpovědné povolání nevyhovuje, ať si najdou něco, kde budou v případě nemoci snáze postradatelní.

0 0
možnosti

vteck

29. 11. 2009 8:58
neočkovat

Také bych se přiklonil k podepsání negativního reversu. Ve vakcíně by mělo být malé množství viru chřipky a látky, které se označují jako adjuvanty. Ty by měly mít na starosti vyvolání imunitní a tudíž hysterické reakce a touto reakcí organizmus donutit vytvořit si protilátky. Co jsem si sám dohledal, tak to vypadá, že nejnebezpečnějí jsou právě ty adjuvanty, které mohou slabší jedince i zabít. Navíc, nač do sebe nechat vpíchnout virus chřipky zrovna teď, když je jí mezi lidmi víc než dost a oslabit si vlastní organizmus? Je to jen můj názor...

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

29. 11. 2009 11:15
Re: neočkovat

Váš názor bohužel vychází ze zcela chybných představ o fungování vakcín. Doporučuji číst i jiné zdroje než weby konspiračních teorií.

0 0
možnosti
AW

Pilat

29. 11. 2009 4:12
jednoznacne neockovat !!!!

kdo by si do sebe nechal nadzgat alchymistickou smes pochybne kvality. Mimo jine virus chripky se za sezonu zmeni/zmutuje az 40x !!!

Jezte zeleninu a vitaminy v prirodni forme (ovoce) prasky jsou na draka, telo je nezpracuje. Myjte si ruce frekventovane a budte vesela. "Vesela mysl, pul zdravi" definitivne plati. :-)

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

28. 11. 2009 23:51
Vedlejší účinky

Pokud pacient zemře na vedlejší účinky léku nebo vakcímy, které jsou vyjmenovány v příbalovém letáku, tak za úmrtí pacienta nikdo odpovědný není. Od toho to je v tom příbalovém letáku uvedeno - aby se výrobce vyvinil. Z toho důvodu tam výrobce pro jistotu napíše i spoustu teoretických možností, u kterých není vůbec prokázané že mohou nastat. Jenom se tím jistí, kdyby náhodou.  A jen tak mimochodem, nepřejte si vědět, co by bylo uvedeno na příbalovém letáku pro "knedlo vepřo zelo", pokud by bylo povinné i u jídla vyjmenovat všechny možné vedlejší účinky, Zcela jistě by mezi nimi byla i smrt.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

28. 11. 2009 19:22
Je jen

Na vás, kde budete shánět informace. Například Španělská chřipka, 1918-1920 jako nejhorší epidemie této nemoci - není příliš často zmiňován fakt, že většina úmrtí byla na sekundární bakteriální infekce (neexistovala antibiotika) a navíc bylo obyvatelstvo zdecimováno válkou, špatnou výživou a celkovými životními podmínkami té doby.

0 0
možnosti

Obůrský

28. 11. 2009 18:58
Rozšíření očkování na děti?

Ač patřím mezi "vyvolené" kterým tento stát umožňuje,aby se nechali očkovat raději jsem podepsal negativní reverz - očkování nelze odmítnout jen tak, ústně. Poté co tak učinilo pravděpodobně více kolegů a kolegyň ve zdravotnictví, tak se asi zjistilo že očkovací látka přebývá a byl by velký problém kam s ní, není mi známo, že by byla kontrahována další.Takže rizikové děti dostanou látku, kterou odmítli "nezodpovědní jedinci pracující ve zdravotnictví".Není divné, že to odmítají ti, kteří se živí léčením lidí a mají informace tzv. z první ruky a měli by očkování propagovat?

0 0
možnosti
KK

kontrola_nemocnych

28. 11. 2009 18:57
praseci chripka neni nic noveho

tak jako ptaci. byly tady obe celou dobu, jenom to nikdo nesledoval. ted se prislo na to ze panikou lze vydelavat na ockovani takze jsme tim neustale bombardovani. zadne velke spiknuti to neni, staci strcit nahore do snehove kulicky famy, vypustit zpravu a pak se strhne lavina. kdyz se zda ze ze by se laviny paniky mohla zastavit, proste odstrelite dalsi.

0 0
možnosti
PJ

PájaZítra

28. 11. 2009 18:38
Lidi, baštěte radši přirozený vitamíny!

Mám tím na mysli ovoce a zeleninu vypěstovaný u nás nebo v nejbližším okolí ve střední Evropě, tedy především jablka, hrušky, květák, mrkev, salát, česnek, cibuli a hlavně - zelí! To je to nejlepší co pro svou imunitu můžete udělat. Já tohle baštím a už 5 let jsem nemarodil a očkování nemám.

Na nějaký exotický ovoce rovnou zapomeňte, člověk potřebuje takový plodiny, který rostou tam, kde trvale žije.

(a nejsem zemědělec ani sadař, tak to není reklama...)

0 0
možnosti
J

jeche

28. 11. 2009 23:05
Re: Lidi, baštěte radši přirozený vitamíny!

Já se zase cpu cibulí a čenekem.Imunita v pohodě a navíc mi to chutná.

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

28. 11. 2009 18:26
Madame Cabrnochová

Nechte si poradit od nejchytřejších a morálně nejzdatnějších. Například paní Cabrnochová, předsedkyně Společnosti českých pediatrů a místopředsedkyně České vakcinologické společnosti, jinak také manželka známého politika z ODS a velká propagátorka očkování proti mexické chřipce, na otázku, zda se ona sama nechá očkovat, odpovídá: „To je příliš osobní otázka. Existují kontraindikace.“;-D 

0 0
možnosti