Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Efka.Michalkova

22. 6. 2009 12:07
Souhlas

Souhlasím na plné čáře...Je to všechno o předsudcích a toleranci...A jestliže jste to možná ne úplně správně napsala- no a co? Každý tento článek určitě pochopil, jen se najdou rýpalové, kteří se přehrabují v každém písmenku..

Takže za mě? Palec nahoruR^

0 0
možnosti
L

Lilith+

21. 6. 2009 20:44
"Ať každý dělá, co umí a co chce..."

s tím souhlas.

Ale větou "...ženu jako hornici považuji za nesmysl" si protiřečíte...

Já bych v dolech taky pracovat nechtěla, ale proč by mi mělo vadit, že jiná žena ano?

A že by feministky hnaly VŠECHNY ženy do dolů, proti jejich vůli, jsem nikde nečetla. Naopak je to - v diskuzích o rovnoprávnosti - velmi oblíbená věta mužů: "Chtěly jste rovnoprávnost, tak makejte v dolech" ;-);-D;-D;-D !

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 6. 2009 21:30
Re: "Ať každý dělá, co umí a co chce..."

Presne. Tim prave muzi neprimo dokazuji nerovnopravne postaveni zen. A taky navic to, ze jsou to ONI kdo budou diktovat podminky zenam. Presne.

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 6. 2009 19:00
s tim se neda souhlasit

pisete:

"Ona rovnoprávnost žen a mužů je fajn věc, ale jak kdy."

Rovnopravnost nemuze byt jak a kdy. Spatne jste to vyjadrila. Prece nebudeme premyslet nad rovnopracnosti, ktera musi byt zarucena, kdyz chce kluk studovat balet nebo ho bavi sit a chce se tim zivit.

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 6. 2009 19:05
Re: s tim se neda souhlasit

ale tohle je presne.

Kamaradka prisla rozzurena z prace. Dostaly supermoderni kasy. Pri skoleni jim ten idiot dokola rikal, jak je to pro zeny slozite, az se ozvala a pred vsemi ho zprdla.

Druhy den ovsem nefungovalo ani prihlaseni. Kontaktovala toho chudaka a ten ji opet s radosti vynadal, jako ze zenska nic nechape. nakonec se zjistilo, ze se jeste pred otevrenim na kase procvicoval kolega a system lehce pokazil. jenze to nikdo nevedel. Vynadano dostala zena, protze je jaksi poskozena a menecenna. Automaticky.

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 6. 2009 18:56
ale ne

v podstate by se dalo souhlasit,ale opravdu nevim, kd ejste vzala, ze feministky pchteji rovnost povolani...atd. Jde o to, aby kazdy CLOVEK mohldelat to co by chtel, na co ma predpokladya vzdelani . Dam vam priklad, v kine bezely dva filmy, Kick it like Beckham a Billy Eliot. Holka chtel adelat to, co obvykle delaji kluci ten Billy chtel delat balet. Rodina a ostatni sileli. To nejde to delaji prece HOLKY(KLUCI). Ve filmu to dopadlo dobre.

Jde o to, ze se neda zakazovat zenam nebo muzum nejake povolani,ktere by chteli delat jen proto, ze si nekdo mysli, ze je to zalezoitost druheho pohlavi.

Rovnopravnost neni stejnst. Kazdy je nejaky i muzi jsou zcela rozdilni. Delaji ruzna povolani a zamestnani. Nekteri chteji byt svadlenami tak at jsou.

Jen v netolerantnich spolecnostech to nejde a zaklina se vsechno nejakym feminismem.

Driv zeny nesmely delat ani televizni hlasatelky. Proboha!!

0 0
možnosti
ŠB

Štěpánka Bergerová

21. 6. 2009 17:43
Přesně tak

Vlaďko, napsala jste to přesně tak, jak to cítím i já.

Ano, ty myšlenkové stereotypy jsou to nejhorší a bojovat proti nim je o to těžší, že jsou špatně uchopitené.

0 0
možnosti
PN

Alrauna

21. 6. 2009 17:21
ženy, děti a poníci

Ještě k těm dolům... nevšimla jsem si, že by feministky nějak tlačily na genderovou vyrovnatnost v dolech, nicméně ta tu už jednou byla. V osmnáctém století dělaly v dolech ženy, děti a poníci.

0 0
možnosti
PP

parat

21. 6. 2009 17:50
Re: ženy, děti a poníci

Stali se z nich muži?

dm  zdvojnásobuje počet obchodů, síť Schlecker a Solvent dělají další expanzi...

0 0
možnosti
PP

parat

21. 6. 2009 16:20
Vážená paní Špidlová

přestože vám rozumím a hodně souhlasím, nemihu vás neupozornit na rozpory, které píšete. Na jednu stranu píšete, že muž je jiný než žena. Souhlasím.Ale i myšlením. Většina žen, když se chlapi zabývají řešením problémů, vezme do ruky módy a jde do parfumerie. Žena, feministka, sufražetka, ŽENA Z POMOCNÉ JAKO Z VYSOKÉ.  Ale přitom právě tento pohled vás trápí. Tak nechoďte pro chemii do parfumerie, začněte se starat o čistotu...Je krize, a v Čechách dostává příležitost další chemický škodlivý ženský řetězec. Před parfumeriemi stojí fronty ženský s kočárkama. Kde na to berou? Ze sociálních dávek? A tyto chemické ženy by neměly brát žádné dávky a měly by dokonce platit za kažení životního prostředí. Prostě po staletí se řeší stále stejné: chlap hledá jak vydělat peníze, ženská, jak je utratit.Většinou, samozřejmě ne vždy.  Ženské časobisy, kterých je mraky, jsou toho dokladem. Zaměřeny pouze na chemii a utrácení. Jak potom chcete, aby se chlapi na ženy dívali?

0 0
možnosti
PN

Alrauna

21. 6. 2009 17:17
Re: Vážená paní Špidlová

Co prosím? Chemický škodlivý ženský řetězec? Člověče, už ty drogy neberte, chemie vnitřně opravu škodí :))

0 0
možnosti
JNK

Jeden náhodný kolemjdoucí

21. 6. 2009 14:53
Zamyšlení

V prvé řadě bych chtěl pogratulovat za snad 1. článek na téma feminismus, co jsem za poslední půlrok potkal, který je napsán osobou mající všech 5 pohromadě. jen bych chtěl dodat pár maličkostí. Feminismus/Genderové hnutí se má k rovnoprávnosti žen asi stejně, jako Stalin k boji proti sociálnímu útlaku. Jejich cílem je dnes naopak co největší nerovnoprávnost a pokud možno vlastní prospěch, nebo prosazování názorů vzniklých duševní zaostalostí na úrovni asi 10-ti lété dívčiny (chápající existenci a rozdílnost pohlaví, ale nechápající její význam), popřípadě skrytou transexualitou a problémem sebepřijetí. To se bohužel obrací proti (zejména inteligentním) ženám obecně a jediným lékem je tyto hnutí ignorovat, popřípadě postavit mimo zákon.

Bohužel například když se 10 žen v situaci, na kterou je většinou lépe stavěn muž zachová stejně blbě (místo, aby se prostě více snažily),tak ostatní budou od 11. očekávat stejně blbé chování, ať oprávněně, či nikoli. Stejně to samozřejmě platí naopak.

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

21. 6. 2009 15:16
Re: Zamyšlení

díky...proto jsem to psala...protoze feminismus v dnesni podobe je neco jineho nez byl za nasich dedu a babicek. Naplnuje presne prislovi, ze vseho moc skodi.

0 0
možnosti

lost

21. 6. 2009 14:47
já nevim

stačí když chlap vleze na úřad  . . . a je z něj štvanec:-)

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

21. 6. 2009 15:15
Re: já nevim

v tom případě ze mě je štvankyně, abych byla genderově přesná-)))))))))))))))

0 0
možnosti
JN

dajana.p

21. 6. 2009 14:07
Paní Vlaďko,

já s Vámi v podstatě souhlasím, až na jednu věc.

Jak píšete, že opraváři se s Vámi o problému nebudou bavit, tak jsem si jista, že budou, pokud se s nimi o tom začnete bavit první. Protože oni PŘEDPOKLÁDAJÍ, že Vás to jako ženu nebude zajímat, ale pokud projevíte zájem , nebude problém s tím, že jste žena.

Naopak to vezměte tak, že u muže se NEPŘEDPOKLÁDÁ, že by se zajímal o věci souvisejícím s miminy, ale pokud projeví zájem, není problém ho "přibrat do party" a debatovat s ním o pudříkách, plínkách, či kojení. :-)

Hezký den, Jana

0 0
možnosti