Je to tady

     Policie zatkla muže, který chtěl Paroubkovi předat leták.

     O vaječných atacích na Jiřího Paroubka už bylo napsáno mnohé. Za sebe mohu s klidným svědomím říct, že vejce pro Paroubka jsou mi srdečně jedno, ať už ho zasáhnou nebo ne, stejně jako by mi bylo srdečně jedno, kdyby někdo trefil vejcem Topolánka či jiného velevýznamného činitele naší politické scény, pana prezidenta nevyjímaje.

     Ale co mě dost zaráží, jsou reakce ČSSD a jejích příznivců na tento vaječný protest. ČSSD dokonce požádala premiéra Fischera o policejní ochranu...proč žádají pana Fischera, a nikoliv policejního prezidenta či třeba ministra vnitra Pecinu, nevím, ale třeba si říkají, že netřeba chodit ke kováříčkovi, když mohou přímo ke kováři. Posílení policejních hlídek bylo policejním prezidiem zamítnuto, ale....je tomu tak doopravdy?

     Po přečtení zprávy o tom, že policie v Domažlicích zadržela muže, který chtěl Paroubkovi předat leták, o tom začínám pochybovat.  Nevím, nebyla jsem u toho, ale předpokládám, že předání kusu papíru rozhodně nemůže vypadat jako pokus o inzultaci, a papír si snad nikdo s vajíčkem nemůže splést. Nepřijde mi, že by tedy předání letáku pana Paroubka nějak fyzicky ohrožovalo. A přesto policisté zasáhli a muže zadrželi. Dokonce legitimovali velkou část účastníků, hlavně ty, kteří drželi transparenty. Proč? Prý je v  jednání onoho muže spatřován přestupek proti veřejnému pořádku nebo občanskému soužití.

      Mám to pochopit tak, že kdo dá najevo nesouhlas s politikou ČSSD a pana Paroubka zvlásť, dopustil se přestupku proti veřejnému pořádku? A bude po právu zadržen, vyslýchán, případně beztrestně zmlácen ochrankou nebo náhodným kolemjdoucím?

     Proboha, lidi, a to ještě nebyly volby, ani do toho Europarlamentu, neřkuli do parlamentu našeho. Co bude po volbách, vyhraje-li je ČSSD?

Autor: Vladka Spidlova | úterý 26.5.2009 17:28 | karma článku: 32,89 | přečteno: 1489x
  • Další články autora

Vladka Spidlova

Panoptikum

27.3.2020 v 10:06 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Turci otvírají hranice

2.3.2020 v 23:16 | Karma: 0

Vladka Spidlova

Už toho mám vážně dost

24.2.2020 v 13:45 | Karma: 30,99

Vladka Spidlova

Lidi, vy to nevidíte?

20.2.2020 v 12:56 | Karma: 21,67

Vladka Spidlova

Nacizmus jak vyšitý

14.2.2020 v 7:51 | Karma: 19,72