Protikuřácký zákon prosazen sněmovnou, je to ale dobře?

Tenhle zákon je hrozně diskutabilní. Na jednu stranu má chránit naše zdraví, ale na druhou stranu, nestačilo by šetrnější řešení?

Pan ministr Ludvík jako zapřísáhlý nekuřák drží ruce v pěst v jednom z novinových článků. aby se podařilo schválení protikuřáckého zákona, což pro něj je samozřejmě dobrá zpráva a hned první zářez v ministerském křesle. Nicméně v tu chvíli se zvedá i vlna zklamání u kuřáků a podnikatelů v restauračním průmyslu.

S kuřáky se setkáváme prakticky denně a všude a občas nám na ulici trochu toho cigaretového dýmu přijde do nosu. Nicméně si nemyslím, že je to něco, co by nás mohlo zabít v měřítku doby, která je plná pesticidů, umělých stabilizátorů, které se přidávají do každého jídla.

A navíc, každá vesnická hospoda je spojena s tím, že si tam sedí chlapi u piva a cigarety. Ano, není to sice nejelegantnější prostředí, ale je na vůli každého občana, jestli právě do takové hospody chce jít nebo si radši zajede někam dál či zůstane doma. Nikdo nikomu nediktuje, aby navštěvoval zakouřené restaurace.

V současné době také již existuje dělení kuřáckých a nekuřáckých prostor v restauracích, které, si já osobně myslím, by úplně stačilo. Nekuřáci, či rodiny s dětmi by chodily do nekuřáckých nebo alespon nekuřácky oddělených prostor a kuřáci by si mohli vychutnat své pivo nebo kávu s cigaretou.

Každý máme asi jiný názor na věc, já osobně si myslím, že  toto opatření je velmi striktní a způsobí nepříjemnosti mnoha lidem.

Autor: Andrea Špičáková | pátek 9.12.2016 13:11 | karma článku: 32,66 | přečteno: 939x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Krásné Korfu

24.6.2018 v 12:20 | Karma: 14,61