Polsko není o jen technické soli, skvěle se tu nakupuje

Není to tak dlouho,co médii hýbala kauza o technické soli v polských uzeninách a ve společnosti se šířila panika, že tady by si nic nekoupili. Já mám naopak nákupy v Polsku moc ráda.

Každý podzim se pořádá bezpočet zájezdů na nákupy do Polska a já jsem často jejich návštěvníkem. Donedávna jsme jezdili dvakrát do roka na nákupy do Kudowa-Zdroj, která je hned za hranicemi s Náchodem. Bohužel ted už příležitost není tak často, ale za 14 dní se těším,jak zase vyrazím.

V Kudově je veliká tržnice, která se neustále rozrůstá a seženete tady úplně všechno a za dobré ceny. Paradoxně, když pak přijdu v něčem z Polska a ne v něčem ze světoznámého řetězce, co má každý druhý, tak to lidi někdy ocení mnohem víc jako hezký kousek a ptají se odkud že je. Dá se tady sehnat nejen oblečení, zimní kabáty i bundy za dobré ceny, ale i krásné záclony, teflonové ubrusy a další. Co moc nevyhledávám, je polská obuv, která se mi nezdá kvalitní, ale co se týče oblečení, tak to zde mají super.

A nejen oblečení, i kabelky, peněženky. A paradoxně ty věci vydrží mnohem déle. Měla jsem kabelku od značky, která nevydržela ani půl roku a nyní jsem našla v Polsku kabelku za 400Kč, která má krásně pevné uši a po půl roce vypadá stále výborně.

A pro nastávající maminky či babičky doporučuji dětské oblečení, hračky, kočárky. Všechno tu mají opravdu krásné a trošku jiné zase než v Čechách a ceny jsou taky výborné. Když jsem byla malá, tak mamka mi nakupovala oblečky na panenky v nejmenší velikosti pro miminka právě v Polsku.

I kutilové si přijdou na své, dokonce je tu i stánek s rybářskými potřebami.

A co se týče jídla, polské párečky jsou nepřekonatelné, k nim křen s brusinkami, všechno opravdu chutné. Hodně vyhledávané jsou také ryby. Mají nepřeberné množství a skvělá jsou očka, kterých mají asi deset příchutí. Také mají skvělé uzené sýry a sladkosti. Najdete tu levné bonboniéry, vynikajicí bonbony na váhu, ale i různé karamelky, oříšky v čokoládě, zkrátka samé mňamky.

Kdo rád nakupuje, tomu bych opravdu doporučila návštěvu třeba právě zmíněné Kudowy Zdroj, každý si tu přijde na své. A kdo by nerad nakupoval, může jít do místních lázní, či aquaparku nebo jen na dobrý dortík v místní cukrárně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Špičáková | neděle 16.10.2016 18:23 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1167x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Krásné Korfu

24.6.2018 v 12:20 | Karma: 14,61