Moje vysněná Dubai

Každý máme nějaký cestovatelský sen, který si v životě chceme splnit. Mojí vysněnou destinací je Dubai.

Dubai je sice hodně mladé, ale luxusní a snové město v poušti. Zlí jazykové sice tvrdí, že je to město, kde se hrozně plýtvá, je neekologické, protože čerpá moc vody, většina potravin se sem musí importovat a podobně. Ale pro mě je Dubai nádherná zejména svoji částí Jumeirah a nejlepším sedmihvězdičkovým hotelem Burj al Arab, který bych moc chtěla navštívit.

Mezi místa, která mě nejvíce lákají patří právě Burj al Arab, kde se dá rezervovat stůl v restauraci a za sice hodně peněz poznat tenhle skvost zevnitř. Určitě úžasný zážitek musí být vykoupat se na pláži Jumeirah v blízkosti toho krásného hotelu, který nemá žádné fotky z moře, protože připomíná křestanský kříž a to by se v Arabském světě moc nehodilo.

Rozhodně za návštěvu stojí také palmový ostrov a hotel Atlantis The Palm. Ovšem nikde asi nebude takový výhled jako z nejvyššího mrakodrapu  světa Burj Khalifa, kde se dá koupit prohlídka na vyhlídku ve 124. či 148.patře a možno i s jejich vlastní kávou v místní kavárně.

Zajímavý je také určitě proslulé největší nákupní centrum na světě Dubai Mall či Ski Dubai, což je lyžařský areál přímo v obchodním domě Mall of Emirates. Za prohlídku určitě stojí i Dubai z moře na jejich typických lodích nebo návštěva místního trhu Souk či tržnice se zlatem.

Při nákupech na Souku se dá dokonce využít proslulého arabského smlouvání.

Jediné, co mě trochu znepokojuje, že člověk musí dbát místních zvyků a nechodit příliš odhalený nebo v bikinách. V plavkách se vůbec nesmí do města, ani s odhalenými rameny, což je ve 40 stupních trošku problém, ale určitě mají hodně klimatizací ve vnitřních prostorech.
Dubai je prostě nej ve všem a doufám, že se sem podívám.

Autor: Andrea Špičáková | úterý 6.9.2016 11:45 | karma článku: 14,46 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Krásné Korfu

24.6.2018 v 12:20 | Karma: 14,61