Krásné Korfu

Vždycky jsem jezdila hlavně do Španělska, ale říkala jsem si, že se musím podívat i jinam a zvolila jsem Řecko.

Čekala jsem, že Řecko vzhledem k jejich ekonomické situaci na tom bude docela bledě, ale naopak jsem byla mile překvapena. Korfu je nejsevernější ostrov až u hranic s Albánií, čímž je výhoda, že o uprchlíka tu nezavadíte a je tu nádherná pohoda a krásné čisté moře. Pro milovníky pláží je vhodné zvolit spíše západní a jižní pobřeží, protože na východě jsou často kamenité plážičky, ale moře je tu stejně krásné jako na západě. Každý by určitě měl ochutnat trochu místního života a navštívit hlavní město Kerkyra, kde je spousta památek a mimo jiné krásný výhled na letadla přistávající přímo nad Vaší hlavou na druhou nejkratší dráhu v Evropě (po Funchalu na Madeiře). Můžete zde najít i nějaké ty obchůdky světových značek i suvenýry, ale pozor! Řekové mají svoji siestu, a tak si musíte zjistit, kdy je otevřeno. Zajímavé je také navštívit vyhlídku Bella Vista (nejkrásnější na Korfu) a ochutnat olivové produkty a místní likér Kumquat z malých pomerančíků a další sladkosti. Městečko Paleokastritsa a místní kláštery či projíždka lodí také stojí za to. A takovou tečkou je palác Achillion, kde pobývala císařovna Sissi.

Na Korfu je problém s odpadky, které leží okolo popelnic a nikdo je neodveze, ale jinak mimo popelnic je tam čisto a bezpečno. Zajímavostí je, že toaletní papír se má vyhazovat do koše a ne do záchodu, to je takový šok :)

Co se týče koupání, Jonské moře je teplé okolo 24°C a počasí je zde velmi proměnlivé. Je krásně a za pět minut je bouřka a za dalších deset minut je po dešti a krásně, ale koupat se dá prakticky pořád. Občas jsou tu větší vlny, ale jelikož je moře mělké, tak se dá koupat i v nich a vydovádět se.

Korfu mě moc překvapilo a krásný výhled v mé vesničce Pelekas, kde je scenérie na moře opravdu úžasná stojí za návštěvu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Špičáková | neděle 24.6.2018 12:20 | karma článku: 14,61 | přečteno: 543x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Regiojet versus Flixbus

26.8.2017 v 20:38 | Karma: 26,05