Jak studovat dvě vejšky a nezbláznit se

Ty jsi dobrá, jak to zvládáš, všichni mi říkají. A já jim vždycky odpovím, že to přece není tak hrozný.

Rozhodla jsem se pro studium dvou vysokých škol. Jedním z důvodů bylo i, že moje vysněná škola nesídlí v Praze a mně se nechtělo bydlet v Hradci Králové,kde bych měla ohledně bydlení i hodně nákladů navíc. Proto jsem se rozhodla studovat na Univerzitě v  Hradci kombinovaně, ale bylo mi to málo, tak jsem si dala ještě v Praze jedno prezenční studium. Studuji tak ekologii a cestovní ruch a baví mě to.

Skloubit dvě školy není občas úplně jednoduché, zvlášt když některý předmět je zrovna v Praze v pátek a v Hradci je výuka jednou za 14 dní v pátek a sobotu. Ale měla jsem štěstí, že za celé tři roky, ted jsem ve třetáku, se mi kryly předměty, které šly nahradit jindy nebo uznat  z druhé školy, kde jsem je měla splněné.

Ale když se povede časově to dát do kupy s rozvrhem, tak samozřejmě přijde dvakrát tolik úkolů, seminárek a hlavně dvakrát tolik zkoušek. Moji spolužáci mají třeba 9 zkoušek a já měla ve druháku dokonce 21, ale dva předměty uznané, takže jen 19. Ale i to se dá. Všechno je jen o dobrém načasování. Pokud zvládnete time management, pak jde všechno v pohodě.

Studovat dvě vysoké je hodně velká zkušenost, která dá nejen dvakrát více znalostí a dvakrát víc kamarádů, ale také se skvěle naučíte pracovat s časem a umět si ho zorganizovat. Určitě nelituji a šla bych do toho znovu,třeba na magisterském.

Určitě se není čeho bát, můžete jen získat, pokud se třeba rozhodujete mezi dvěma obory a nevíte, který si vybrat.

 

 

Autor: Andrea Špičáková | pátek 23.9.2016 15:06 | karma článku: 15,31 | přečteno: 738x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Krásné Korfu

24.6.2018 v 12:20 | Karma: 14,61