Divoká Costa Brava

Léto pomalu končí a odnášíme si vzpomínky na krásné chvíle strávené na dovolených. Mojí srdcovou destinací je španělská Costa Brava.

Divoká a opojná, to je Costa Brava. Vždycky když vystoupím z letadla ve španělské Gironě, jsem dojatá, že jsem se vrátila na tohle krásné místo. Letovisko Lloret de Mar navštěvuji od svého dětství a opravdu mě uchvátilo natolik, že se sem stále ráda vracím. Nabízí totiž mnoho možností ke strávení nádherné dovolené. Pláže jsou písčité a omývají je velké vlny Středozemního moře. Osobně mám nejraději, když jsou dny s opravdu velkými vlnami, pak pobřeží dostává svého jména Brava, tedy divoké.

Večer jen tak ráda sedím na břehu moře a pozoruji hladinu, která je neskutečně daleká, a občas se na ní pohupují malé lodě či v dálce nějaká ta zaoceánská. Ale pokud bych nechtěla pozorovat moře ani sedět v hotelu, Lloret de Mar má i krásné centrum s historickým kostelem ve stylu Gaudího, dlouhými nákupními uličkami, kde se zvláště při slevách skvěle nakupuje, a pro milovníky rušného života a koktejlů se najde i spousta diskoték, barů a barů na pláži. Bydlení v téhle rušné lokalitě bych ale nedoporučila. Je lepší ubytovat se v klidnější části Fenals a potom jen docházet do centra za kulturou.

Všechno to zní asi krásně, ale pozor! Neskutečně se tady dá přibrat ze všech těch místních dobrot. Například pravá španělská paella nebo vyhlášené tapas a sangria, to jsou pokrmy a nápoje, které prostě musíte ochutnat. A to nepřeberné množství zmrzlin a dortíků nenechá jednoho mlsouna v klidu.

Pokud si chcete užít krásnou dovolenou u moře a vykoupat se v divokém, ale nádherně modrém moři, či se tu pohoupat na lodi, doporučuji Costa Bravu. Mě nadchla a je to moje srdcová destinace.

Autor: Andrea Špičáková | středa 7.9.2016 13:17 | karma článku: 10,80 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Andrea Špičáková

Konec First minute

3.2.2021 v 13:40 | Karma: 11,36

Andrea Špičáková

Jsme v zajetí vztahů?

25.5.2020 v 21:12 | Karma: 14,57

Andrea Špičáková

Krásné Korfu

24.6.2018 v 12:20 | Karma: 14,61