Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

haes

8. 1. 2012 12:53
Já jsem nepochopil,

co chtěl autor článku říci. Porod přináší vždycky nějaké riziko. To, že porod v porodnici je méně rizikový, to tvrdí i autor, i všichni diskutující, i já. To, že zvolit si porod doma, přes všechna rizika s tím spojená, je volba matky (+otce?), o tom snad taky nemusí být pochyb. Tak o co tady jde? Bla.

2 0
možnosti

pěnice

8. 1. 2012 10:56
Domácí porod je riziko,

a to dost velké.Ale to můžete vykládat do větru, protože dokud se někomu nepřihodí to, co se stalo před necelými dvěma měsíci naší příbuzné, pak budou mluvit jen to své. Nebudu to popisovat, ale manžel dotyčné byl přítomen, takže ví, že lékaři nic nezanedbali, byli přítomni celou dobu  a nebýt toho, že rodila ve fakultní nemocnici, kde je špičkové neonatální pracoviště, dítě by buď nepřežilo, nebo by bylo postižené mozkově. Všechno dopadlo dobře pro dítě i matku. Doma asi ne.

5 0
možnosti

skokánek

8. 1. 2012 10:48
Kdo Vám

nakukal,že přirozený porod nebolí?Zkoušel jste někdy protlačit fotbalový míč dírou na tenisák?;-D

2 0
možnosti

pěnice

8. 1. 2012 10:56
Re: Kdo Vám

nepozorně čtete.

1 0
možnosti

Alka1

8. 1. 2012 10:34
Takhle to dopadá, když se chlapi

tváří, že rozumí ženám. Neobhajuji domácí porody, své  3děti jsem porodila v porodnicích. Ale... Komplikace, které se u porodu vyskytují, jsou často až následkem zásahu lékaře (třeba proto, že lékaři se "nechce" z nějakého důvodu čekat, stav rodičky neodpovídá "průměrnému" průběhu porodu ap.) Pokud by lékaři chtěli být skutečně vstřícní, jistě je možnost (dřív byla) zařídit tzv. alternativní porod v prostředí podobném domácímu v budově porodnice a lékař by tak byl k dosažení okamžitě. Další, co může způsobit komplikace u porodu je totiž psychické rozpoložení rodičky (z vlastní zkušenosti vím, že ze strachu (z toho, jak se choval personál) se porod úplně zastavil, kontrakce vymizely. Na několik hodin (u zvířat se stává běžně). Další je, že stát se tváří, že novorozenec je jeho "majetek" Viz. deportace matky (a dítěte zpět do porodnice), proto, že podepsala revers i za dítě a primář pro ni poslal "kukláče", přesto, že měla domluvu s dětskou lékařkou, že dítě převezme do péče okamžitě...

3 0
možnosti

tanker d

8. 1. 2012 11:00
Re: Takhle to dopadá, když se chlapi

:-) bože, to je demagogie ;-D stav rodičky, když porod neprobíhá jak by měl, například se zastaví, je prostě na pováženou. Nemůže za to doktor, a když jim za to dáváte vinu, tak byste se měla zamyslet nad tím, co se asi s tou rodičkou stane, když jí nikdo nepomůže. Nejsme králíci, abychom si mohly vybrat, jestli rodit chceme nebo to ještě na pár dní stopneme ;-D  to je naivita - bohužel vám na to některé i skočí, to je na tom to nejhorší...

1 0
možnosti

lajika

8. 1. 2012 10:25
ano - domácí porody

jsou riziko. Ale myslím, že vzhledem k tomu, že nejste ani rodící žena, ani lékař, sestřička či kdokoliv další kdo kdy přišel do kontaktu s porody, rodičkami, novorozenci a vším okolo lze říct, že 90% toho co píšete je planý krafání.

0 0
možnosti

jonatan66

8. 1. 2012 10:36
Re: ano - domácí porody

Takže např. pacifistou se může, dle Vaší logiky, stát člověk pouze tehdy pokud prožil válku, aby to nebylo jen "plané krafání"?

2 0
možnosti

jarri66

8. 1. 2012 10:15
Souhlas

Sice nechápu, proč se odborník na IT rozhodl fušovat do řemesla někomu jinému, ale i tak s Vámi souhlasím. Navíc bych ještě dodal, že jakmile se něco při domácím porodu zvrtne a přivolaní lékaři již nedokáží pomoci, jsou z nich najednou vrahové a přírodní rodiče je tahají po soudech, kde musí dokazovat, že nic nezanedbali po velkém zanedbání rodičky.

1 0
možnosti

oldiess

8. 1. 2012 10:11
Jak jste na to přišel

že by to bylo nějak rozšířené, rodit doma - dělá to jen pár alternativců. toť vše

0 0
možnosti

buxus

8. 1. 2012 10:17
Re: Jak jste na to přišel

Těžko říci, jestli je to tak rozšířené, ale v každém případě jsou ti alternativci pořádně slyšet a vzhledem tomu, že jde o vděčné téma, je kolem toho i značný mediální humbuk.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2875x
Počítačový programátor. Ve volném čase se věnuje počítačovému výtvarnému umění, malbě a psaní. Zajímá se o astronomii, kosmonautiku, fyziku a další exaktní vědy. www.specian.cz

Seznam rubrik