Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

6. 6. 2011 10:57
Vaše obrázky mne zaujaly

jste asi opravdu typický n.e.r.d. , takže pro vaši informaci, když stavíte ve městě, i jako soukromník musíte pracovat s komunitou, dialogicky, nebo mocensky, nátlakově a pod.Podle toho jakou cestu zvolíte, takovou cenu zaplatíte. Práce s komunitou není programování, potřebuje tak 10 let, pokud komunitu nechcete převálcovat a zabezpečit si tak fuzzy neloajalitu vůči systému vůbec.:-)

0 0
možnosti

L_Corel

5. 6. 2011 17:40
Lidská hloupost - začínám se jí bát...

Je mi z toho velice ale velice smutno. Opravdu. Nevěřil jsem, jak hlubokou jsou někteří schopni klesnout... Vůbec nevím, na co mám reagovat dřív, jsem udiven, pobouřen.

Ne, nemám na mysli článek, to jen některé naprosto stupidní reakce.

Naprosto nesmyslné agrumenty (nebo pardon, argument tu neni jediný, spíše tedy "výkřiky") beroucí si do úst Tesco (och ten strašný symbol zla - kolik že z vás tam chodí nakupovat?)... Hradčany atp. (nemajíce s tím nic společného - vlastnictvím, symbolikou, historií - jsou úplně mimo diskutovaný problém)... ÚV KSČ (no to už je uplně vrchol vy blbe)... a další hesla, o kterých to přesně je. Pokrytectví, pseudokulturismus...

Víte vy "osvícenci" co krásného zbourala nabubřelá feudální společnost, aby místo toho postavila domy ve smyslu pomníků jejich bytí? Nebo církev... A co krásného naopak nezbourala, protože to opravdu za to stálo?

Jsme součástí historie, po nás nebude potopa, stavme vlastní historii a z té minulé zachovávejme to, co si to zaslouží!

0 0
možnosti

Astaroth

5. 6. 2011 20:13
Re: Lidská hloupost - začínám se jí bát...

Coze to tedy zbourala cirkev? Nejake drevene palisady a domorode kuce?

0 0
možnosti

Astaroth

5. 6. 2011 15:03
asocialni nerd

Neprekvapuje mne, ze neprilis socialne zdatny clovek venujici se okrajovemu, ale dobre honorovanemu oboru a jinak jen svym konickum, nepocituje potrebu hajit genia loci starych mist a je, jako vsichni jemu podobni, ultrapravicovy (ve smyslu TOP09, ne DSSS). Ale az vyhodnost IT pomine, to bude narku na asocialni pravici!

0 0
možnosti

DominikStroukal

4. 6. 2011 21:00
Perfektní článek

Jen bych doplnil, že demonstrovat není problém. Dokonce je hezké, když někdo demonstruje za nezbourání hezkého domu. Co je ovšem nechutné a nelegitimní, to je snaha ono nezbourání prosadit násilím - tedy zákonem, regulací, vyvlastněním... Bohudík, že má vlastník právo zbourat cokoliv, co mu stojí na pozemku.

Není náhodou, že všechno skutečně cenné zbouraly výhradně vlády a státy. Ošklivému tlustému a upocenému kapitalistickému zlounovi by se to - jednoduše nevyplatilo.

0 0
možnosti

certik_bertik

4. 6. 2011 20:48
nelíbí se

mi váš barák, asi ho taky zbourám a postavím si na tom pozemku svoje mauzoleum

0 0
možnosti

Paeris Kiran

4. 6. 2011 21:43
Re: nelíbí se

Pokud vám ho majitel prodá za cenu na kterou dobrovolně sám přistoupí bezpochyby by ste na to měl právo.

0 0
možnosti

Radim Smetka

4. 6. 2011 20:42
Skvělý článek!

Jsem rád, že to konečně někdo napsal! Chceme-li jakoukoliv památku zachovat, má to své náklady - má to svou cenu. Pokud někdo demonstruje za zachování jakékoliv památky, ale zároveň není ochotný tu cenu zaplatit, považuji to za pokrytectví. Proto bychom měli se svými prostředky nakládat odpovědně a zachovávat ty památky, kterých si vážíme natolik, že jsme ochotni zaplatit jejich cenu. Podle čeho bychom jinak měli posuzovat, že to je či není památka? Podle toho, na kterém rohu křičí demonstranti hlasitěji? Podle toho, kterého domu se zastává větší počet architektů? Nebo kvalitnější architekti? A kdo určí, kteří to jsou? Jsem ochotný zaplatit za to, aby Pražský hrad dále stál - stojí mi zato. Kolik z těch demonstrantů by se ke mně přidalo? Jsem však ochotný zaplatit za starý dům v Opletalově ulici s podivnou nástavbou? Já ne, možná někdo jiný ano - pak by to měl udělat!

0 0
možnosti

Pavel Brno po smazání

4. 6. 2011 23:38
Re: Skvělý článek!

R^R^R^

0 0
možnosti

Ježikača

4. 6. 2011 18:55
pane,

vy jste ignorant. doufám, že budete bydlet na moderním sídlišti, dokud nezemřete a pohled na slušnou architekturu se vám nezdaří. neestetické ekonomicky vhodné okolí vám přeju.

0 0
možnosti

lost

4. 6. 2011 19:03
Re: pane,

homo economicus vulgarisV

0 0
možnosti

Kruton

4. 6. 2011 17:37
člověče

zbourejte si Ústí! Pokud se mi ten barák líbí a jsem na něj zvyklý, tak nevidím důvod, proč bych nemohl svůj názor dát najevo. V současné době nedělá Prahu Prahou, žádná novostavba, ale právě to, co se nepodařilo chytrolínům, jako jste vy, zbourat. Rv  Podobné argumenty mělo jistě UV KSČ, když chtělo zbourat historicky cennou budovu nádraží Těšnov..... Měl byste jim za to postavit pomník, protože je tam teď krásnej tunel a super kus dálnice. A tomu se říká pokrok!!

0 0
možnosti

Špecián

4. 6. 2011 18:36
Re: člověče

UV KSČ - to je jasný. Teď jsme sklouzli do opačného extrému, že zbourat se nesmí NIC. Bohužel zůstat uprostřed na nezávislém zdravém rozumu, to se nám jaksi nedaří.

0 0
možnosti

repanak

4. 6. 2011 17:04
Pletete páté přes deváté.

Vaše pojetí vlastnictví je takové, že si dotyčný vlastník na Václaváku může udělat fasádu a úpravy jaké chce včetně zbourání a jiným je do toho absolutně houby. Když píšete takovou věc, tak byste se s domem na rohu Opletalky mohl alespoň seznámit. Sám si netroufám věc odborně posuzovat - měla by existovat taková organizační struktura, kdy odborníci státní i pražští rozhodnou co nejlépe a to je nutné respektovat. Je ale pravdou, že město za více jak dvacet let moc kvalitních nových staveb nerealizovalo (nepočítám markety nebo Hušákovu halu), osobně bych si itančící dům představoval jinak, i když základní myšlenka je velmi dobrá.

0 0
možnosti

lost

4. 6. 2011 16:38
... a že bychom zplundrovali Hradčany ?

víte jak by se tam vyjímalo Tesco, a jak by to zlevnilo údržbu objektu ??.....:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2875x
Počítačový programátor. Ve volném čase se věnuje počítačovému výtvarnému umění, malbě a psaní. Zajímá se o astronomii, kosmonautiku, fyziku a další exaktní vědy. www.specian.cz

Seznam rubrik