Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

"Ženy u nás tvoří víc jak polovinu vysokoškolsky vzdělaných osob". Jasná diskrlriminace:-/

0 0
možnosti
PA

Spíš je to míchání jablek a cibule. Těžko může být někdo se vzděláním v uměleckém oboru schopný manažer hutí. Zajímavá by byla statistika vypovídající o tom, kolik absolventů je vzděláno v jakých oborech a jejich zastoupení ve vedení podniků s příbuzným oborem.

0 0
možnosti
ML

Nikdy jsem nepotkal na postu HR muže. Když jsem v roce 2009 zoufale sháněl práci, po čtyřech měsících bezvýsledného posílání CV na všechny strany, jsem si přečetl článek o tom, jak jsou ženy přijímány aby se rozbilo typicky mužské prostředí, či něco takového. Změnil jsem si tedy v CV jméno na Michaela Löffelmannová, zbytek jsem nechal jak byl. Ten den jsem ráno poslal dvě CV, na jedno mi zavolali obratem, na druhé v poledne. Obě HR ženy, obě byly velice naštvané když slyšely mužský hlas, a zavěsily, jedna mě obvinila z toho, že si z ní dělám legraci.

Tolik moje zkušenost s ženskou solidaritou v pracovním prostředí.

2 0
možnosti

J47a10n 10Č17e28k46a38l

9. 3. 2017 9:45

Pokud muži pomáhají do funkcí svým kamarádům a známým, kde je řečeno, že ten kamarád/známý musí být muž?

0 0
možnosti
ML

Nezapomeňme na přítelkyně/milenky.

0 0
možnosti
JR

J24a22n 78R46y80s88k12a

8. 3. 2017 21:41

Já tady naopak vidím na nejdůležitějších místech jasnej matriarchát se solidaritou spojenou v kruh na věčné časy a nikdy jinak, potlačující ústavní právo dítěte na péči rodičů.

Nějak jste vynechala ve své úvaze feministickou justici (když tam nasadí do senátu mužské pohlaví, tak je zas zatíženo kariérním rodinným vzorcem, takže přebralo názory chůvy), pediatrii, pedagogii,sociální ideově podjaté vzdělání-takže důsledek je takovej, že když hájíte zájem dítěte, tak jej musíte hájit před zájmem matriarchátu.

A teď se můžeme všichni zamyslet, co je v životě nejdůležitější a co ovlivňuje nejvíce společnost, jaká bude v budoucnu.

Nebo máte pocit, že jsem nevyjmenoval dost vysoké vedoucí pozice?

1 0
možnosti
JR

J90a57r68a 21R93a56n82k

8. 3. 2017 21:17

:-)R^klepu na drevo.....doposud jsem mela ve vsech mistech kde jsem pracovala kliku, zadna rivalita, v Kanade se to bere trochu jinak, zdejsi nejsou tak vybusni.

0 0
možnosti
PA

Svým způsobem máte pravdu. Nicméně je tu jedna drobnost k zamyšlení. Firmu Škoda auto původně založili jistí pánové Laurin a Klement, než ji koupil pan Škoda. Bankovní domy, které byly předchůdkyněmi ČNB založili také pánové. Dalo by se říci, že poštovní služby založil jistý pan Thurn Taxis. Nikdo přeci nebrání ženám, aby si založily daleko úspěšnější firmy, které budou fungovat na zcela jiných principech vedení. Proč stojí ženy tolik o to dostat se do vedení firem, které si v mužském světě založili a vyprojektovali muži? Pomineme-li zcela fakt, že nedávno soud v Severním Porýní Westfálsku rozhodl, že zavádění kvót pro ženy ve vedoucích funkcích v podnicích je protiústavní... A nakonec, královna Alžběta II. je obklopena samými muži. Kdyby byla přesvědčena o tom, že nejsou odborníci, docela jistě by je již dávno vyměnila, nemyslíte?

3 0
možnosti

Já jsem proti kvotám, jenže mužské zastoupení ve vedoucích funkcích je často dáno historicky, průbojností a kamarádšoftem, ne tím, že by byli pracovně schopnější než ženy. I když jsem proti kvotám, proč nepřiznat pravdu?

A Váš argument, že si mají založit vlastní firmy, doufám nemyslíte vážně. Případně že jste ho napsal po patnáctém pivu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2336x
Hodná feministka, která věří v sílu přírody a humoru :o)

Seznam rubrik