Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Tomu, kdo Tě udeří..." - Vy jste možná masochistka, ale pokusí-li se někdo udeřit do tváře mě, musí počítat s tím, že asi stráví hodně dlouho na kapačkách...

2 0
možnosti
Foto

Autorka zřejmě migraci považuje za úder, jinak by tohle nezmiňovala.

1 0
možnosti
RP

nejen slovanské stěhování národů začalo kvůli roztahování se asijských mocností (nájezdy = války) takže žádný ekonomický migrant ...

0 0
možnosti
MS

"Toto romantické líčení migrace českého národa na naše dnešní území je samozřejmě krajně nepravděpodobné."

Jistě, historická realita je následující: Praotec Čech chtěl původně vylézt na Pálavu, ale Praotec Moravák ho hnal svinským krokem až k Praze! ;-)

4 0
možnosti
Foto

Ale no táááák 8-o

Copak Praotce Čecha pod Říp lákala vidina skvělého sociálního zabzpečení, na které bude mít "nárok" na úkor druhých? A to pomíjím fakt, že se jedná jen o fiktivní postavu. Vyrobila jste manipulaci na úrovni 1.stupně ZŠ, kdy ještě děti věří pohádkám....

12 0
možnosti
Foto

Tak charita rozhodně nebyla motorem slovanské expanze. Taky se nedá říct, že by nemohli spát kvůli plenění a vraždění s ní spojenými. ;-)

1 0
možnosti
SB

Pokud přijmeme vaši teorii, že to s příchodem Slovanů bylo tak, jak píšete, tož se podívejte, jak dopadli ti, kteří tady byli před Slovany.

Chcete, aby tak dopadly vaše děti?

6 0
možnosti
Foto

Kdesi jsem četla, že krajina pod Řípem byla jen řídce obydlená, přičemž pochopitelně vůbec nevypadala tak jako dnes. Přišedší v míru obvykle plynule splynuli s místními, pokud nějaké potkali. Právě proto máme tak pestrý genofond, z čehož má ovšem autorka oči navrch hlavy. Obdobnou situaci by našla i jinde po světě.

3 0
možnosti
PL

Z toho co je v článku jsem upřímně úplně mimo. Ale máte hezkou držku a hezký úsměv. Takže karma. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

A jste si jistý, že je foto autentické?

3 0
možnosti
VF

Dost zoufalý pokus.

6 0
možnosti
MB

Z dnešního pohledu, by kronikář Kosmas s A. Jiráskem - Byli naprosto ideálnímu mluvčímí pražského hradu! I docela umně polepili fakta s domněnkami. Vše směrovalo k pozdvižení národní hrdosti. K tomu dovětky Nejedlého a filmy O. Vávry. Generační zmatení národa je dokonáno a přetrvává dodnes ...

Kolega Ladislav Jílek píše zajímavé blogy o zpracování železa.Potvrzuje se to, co sdělujete. Drtivá většina současného národa připutovala. Místní obyvatelstvo, žel přílišně rozvinuté nebylo. Pak zájem o technologie - obchod - vzdělanost. Praotce Čecha beru jako bájnou postavu. Naopak, Nejedlého za velice reálnou - Už na hradě sedí zase ! ... :-)

2 1
možnosti
JL

Vypada to, ze Gottwald a Zeman meli stejnojmenneho kanclere. Vlastne Klemuv byl ministrem Skolstvi a Osvety. Proto asi Milos statopravni usporadani okopiroval po Klemovi.

1 1
možnosti
JV

Pan Juda vám dá na frak;-D

0 0
možnosti
ES

Pokud vím, praotec Čech se neusadil v zemi patřící jiným lidem.

3 0
možnosti
IB
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2336x
Hodná feministka, která věří v sílu přírody a humoru :o)

Seznam rubrik