Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obdobně jako hospodářský cyklus probíhá také společenský cyklus a jejich periody se částečně promítají. Jsou však období, kdy se sinusoida vychýlí mimo obvyklou oblast a některé společenské jevy a vztahy se vyhrocují a radikalizují. Chci tím říct, že se nejedná o nic nového, pravdou však je, že míra rozkmitu může způsobem spíše negativním ovlivnit trend vývoje společnosti a to zejména v nestandardních situací, jako nyní prožíváme. Ať už je to skutečná obava o vlastní integritu, či i jen obyčejné pokrytectví, nečinnost nebo dokonce podpora apoštolů takových extrémů, prodlužuje dobu jejich působení. Dosud však všechny tyto až agrese pominuly a vývoj šel dál více či méně ovlivněn proběhlými událostmi.

0 0
možnosti
Foto

Já bych to viděl daleko prozaičtěji – odpověď hledejte v Orwellovi. Podle mě nejde ani tak o sebemrskačství, jako spíš o cenzuru a ovládání mysli, a tedy lidí. Ta rakovina západní politické korektnosti (u nás to v porovnání se Západem téměř není) a tzv. cancel culture (což je samo o sobě oxymóron) není nic jiného než právě tohle. Tyhle extrémy jsou na nás spouštěny seshora, z masmédií, od „autorit“ atd.; nejsou prvkem, který by se sám od sebe mezi lidmi přirozeně rozšiřoval.

Z jiného úhlu je to jeden z ukazatelů v rámci duchu doby – naše extrémní počínání vůči sobě i planetě se projevuje i extrémy tohoto typu. Dřív nebo později musí z hlediska rovnováhy přijít zase jakýsi opačný výkyv, ať už v jakékoli formě. Vzato kolem a kolem, je to jenom dočasná móda (jakkoli škodlivá) a v podstatě pěna dní.

0 0
možnosti
PK

To podepíši, nechápu proč byla odstraněna socha WCH z oválné pracovny.....

1 0
možnosti
Foto

Protože převládl hysterický idiotismus a populistické pokrytectví.

0 0
možnosti