Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

5. 3. 2011 23:52
To je přímo socialistická teze,

"právo vlastnit majetek, jakožto plod své práce". Přesně o tohle komunistům jde. V kapitalismu totiž existuje právo vlastnit majetek, jakožto plod vykořisťování cizí práce. Komunisti nikdy právo vlastnit majetek nezpochybňovali.

Nejlepší definice svobody a práva: "Svoboda je poznaná nutnost". "Právo je vůle mocných povýšená na zákon".

Daně jsou dobrovolné. Kdo je nechce platit, může odejít jinam. Feudalismus je tržní systém dovedený do důsledků, kde žádný zlý stát negarantuje ničí práva. Každý má právě taková práva, jaká si dokáže díky svým schopnostem prosadit.

Komunistická zásada je "Každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb". Tady vidíme důraz na odlišnost každého jednotlivce. Každý má rozdílné možnosti a rozdílné potřeby.

Komunisté za své vlády dokázali bídu prakticky odstranit.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

6. 3. 2011 7:58
Re: To je přímo socialistická teze,

aha. A prosím Vás , kde se to prakticky podařilo? V česku? A to ho srovnáváte s Kazachstánem? Ještě před válkou bylo česko jedním z nejbohatších států Evropy s pohledu HDP na hlavu a po válce, protože nebylo příliš rozbité mělo se svým průmyslem šanci podílet se na obnově Evropy. Jó, ale kormidlo se obrátilo jinam. Porovnávejte životní úroveň chudých čechů s životní úrovní chudých rakušanů třeba, to je stát, kterému se podařilo nás předběhnout až někdy v 60 letech.Nebo nás srovnáváte s Ukajinou a Kubou? No to snad nemyslíte vážně. Když levicově blouzní američtí studenti univerzit, je to docela směšné ale dá se to pochopit. Pokud takto blbne někdo v post soc s IQ nad 8O a pamětí alespoň kalkulačky, fakt nevím.Je to sice častá úchylka, ale to ji nijak neumenšuje. Emigrujte prosím do severní Koreje.!!

0 0
možnosti
RH

Kruton

5. 3. 2011 17:31
Jenom bych doplnil

Že je prokázáno, že ve všech zemích na světě vlastní 10% nejchudších lidí okolo 4% veškerého soukromého majetku země a to včetně krajně levicových režimů. V tom případě je vždy lepší být chudým ve vyspělém kapitalistickém státě než kdekoli jinde...

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 3. 2011 23:54
Re: Jenom bych doplnil

Prostě je lepší žít v jakémkoliv vyspělém státě, nemusí být jen kapitalistický.

0 0
možnosti
FS

aroneček

5. 3. 2011 17:27
Autor asi upad

!!!!

0 0
možnosti
N

nnevimm

5. 3. 2011 17:29
Re: Autor asi upad

Na vaši hlavu pravděpodobně.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

5. 3. 2011 17:06
"Přirozená práva jednotlivce

nelze porušit z vůle nikoho, a to ani většiny, byť by se ta skládala ze zbytku společnosti".

Patří mezi přirozená práva jednotlivce například jezdit křižovatkou na červenou?

0 0
možnosti
N

nnevimm

5. 3. 2011 17:12
Re: "Přirozená práva jednotlivce

Ne.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

5. 3. 2011 17:04
Špalku, jste totálně mimo mísu

komunismus je nejprogresivnější směr současného vývoje - ekonomika, brilantně řízená Komunistickou stranou Číny, válcuje kapitalistický dluh a šunt Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Jsem libertarián. Co to znamená? Zastávání principu, který je pro nacisty, fašisty, komunisty, socialisty, environmentalisty, šovinisty, totalitaristy, demokraty či jiné etatisty naprosto nepřípustný. "Přirozená práva jednotlivce nelze porušit z vůle nikoho, a to ani většiny, byť by se ta skládala ze zbytku společnosti."

V diskusi vystupuji pod nickem nnevimm.

Seznam rubrik