Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P10e74t18r 12P85á34l24k19a

29. 8. 2014 10:51

jsem kuřák a liberál, jen mě už tahle stokrát opakovaná debata o svobodě nudí.

Autor předpokládá, že existuje nějaký ideál svobody jednotlivce a společnosti, ke kterému bychom měli směřovat. Já se obávám, že ideál jako takový je nedostižný mýtus, protože ho nechápu všichni stejně a v situaci, kdy nás je tu 7 miliard ho ani všichni stejně chápat nemůžou. Navíc by mě opravdu zajímalo, jak by autor ten výsledný ideální stav definoval bez obecných frází.

Ano, neodvratný zákaz kouření v hospodách bude znamenat zásah do svobody zákazníků a především majitelů hospod, jen bych za tím neviděl konec všech liberálních snů. Častý povzdech liberálů, že "dobře už bylo" a zlý strýček stát (obec, EU...) nás neustále víc a omezuje, až z nás budou otroci, naráží na realitu - kdy bylo pro liberála líp než dnes? Třeba před 250 lety, kdy SVOBODNÝ člověk strávil 12 let (tedy víc než 1/5 celého života) v armádě?

0 1
možnosti

A56l66e29x 94G13r23e66g97o83r

29. 8. 2014 11:45

Bude zasahovat do svobody některých zákazníků. Nikoliv všech:-).

Ta debata o svobodě je spíše debata o anarchii a nikoliv svobodě a demokracii.

0 1
možnosti

Howgh ...... není co dodat.Karma!R^

2 0
možnosti

Mně se líbí , jak se snaží lidé Vám podobní tuto tematiku  košatě zdůvodnit. Já Vám povím jedinou věc. Kdybych zakládal nějakou vtipnou ale přitom adresnou iniciativu proti kuřákům, tak bych navrhoval nepříjemnému kuřákovi nazvracet vedle stolu. Byl bych zvědavej jestli by uznal moje právo na smrad ze zvratků vúči jeho  smradu z cigaret . Kde je ta hranice zápachu ? kterou by jste tedy společensky uznával bez zákazů ?

1 1
možnosti

Já myslím, že by vás za takové chování hostinský vyhodil. Ono je to pro vás možná vtipné, jenže naprosto zcestné. Já tu nehodlám nic společensky uznávat, nejsem kolektivista. Ta pravidla nastavuje provozovatel. Nenastavuje je kuřák, a nenastavuje je ani ten co zvrací. Vy máte možnost buď brát a nebo nechat být. Nic si vzájemně nedlužíte a tak si můžete jít v klidu každý po svém.

8 1
možnosti

Společnost je, a musí být, plná zákazů a příkazů. Pokud by nebyla, pozabíjeli bychom se navzájem. Bohužel, vyskytují se i hloupé, nesmyslné a zbytečné zákazy i příkazy. Otázka je, zda zákaz kouření v uzavřených veřejných prostorách  z důvodu ochrany zdraví nekuřáků je opravdu takovou tragickou ranou do svobody člověka, jak zde prezentují někteří diskutující, nebo zda zdraví jako takové je přednější. Podle mne b) je správně.

1 0
možnosti

Proč by se měl někdo pozabíjet? To jako že kdyby stát nestíhal vraždu, tak vy byste začal vraždit? Tomu přece sám nevěříte. Existují dva druhy práva. K existenci jednoho je třeba násilí, protože je pozitivní. K tomu druhému, k negativnímu, stačí jen hledět si svého.

1 1
možnosti

J34a57n 23R55i26c42h53t54e93r

28. 8. 2014 16:27

Tohle se krásně čte, ale je to prostě blábol. Tohle by mohlo fungovat v ankapu, ale ne v systému, který v celém západním světě funguje. Pokud zde máme zákony vyžadující určitou kvalitu služeb v restauracích, zákony zakazující kouření na pracovišti a miliony dalších vyhlášek, které regulují vše kolem restauračního podnikání, nemůžeme si myslet, že zákaz kouření je najednou něco extrémního. Je to prostě jenom další požadavek na restauratéry. A narozdíl od povinných bezdotykových baterií a podobných slátanin tohle aspoň dává smysl. Taky nejsem pro omezování něčího podnikání, ale restauratéři omezováni už dávno jsou, tak nevím, proč všechny tak děsí zákaz kouření. Kdyby se kuřáci chovali slušně, tak se svou smrdutou zálibou táhnou před hospodu a ani by je nenapadlo ochucovat ostatním hostům jejich kulinářský zážitek smradlavým projevem své nemoci. Protože se ale slušně nechovají, vzniká logický tlak na zákaz. Nepřijde mi to vůbec divné. Mimochodem, pro ty kdo to neví, závislost na nikotinu je regulérní nemoc (číslo diagnózy F17). Kuřáci, jděte se léčit.

3 0
možnosti

jestliže je závislost nemoc, tak ji zákazem rozhodně nevyléčíte

0 0
možnosti

Jsem nekuřák a cigaretový kouř mi smrdí a říkám jednoznačně a nedovolatelně: JDĚTE S TĚMI ZÁKAZY DO BRUSELE!

7 1
možnosti

I52v80o 69M39i95l62d54a

28. 8. 2014 16:40

kdyby jste byl skutečně nekuřák a kdyby vám ten smrad skutečně vadil, tak byste ten zákaz vítal, protože dobře víme všichni, že prosby ani nadávky na ně naplatí!!!

3 3
možnosti

I69v76o 79M68i95l54d78a

28. 8. 2014 15:38

dávám to tu znovu hlavně pro ty, co tu rozvádí své zvrácené úvahy o vyjímečnosti sobeckých, bezohledných, nekuturních, nemytých, páchnoucích a nemyslících osob.

normální je nekouřit, kouření je zvrácená nihilní úchylka a kouří tudíž jen zvrácený nihilní úchylák a H-O-V-A-D-O!!!

ano, jsem tolerantní a vždy budu toho názoru, že ať si kdo chce kouří co se do něj vejde, zázasadně ale ať nekouří nikomu jinému!!!

kuřáka můžete přemlouvat, prosit ho - vysměje se vám a staví svou nihilní úchylku nad slušnost kohokoli, svůj puch na nad čistotu, svou svobodu škodit a překážet druhým nad právo, zdraví a slušné (vy)chování kohokoliv jiného. a pak ještě pokládá za samozřejmost, že se ti normální a slušní složí na jeho zdravotní péči a funus.

a abych odpověděl na otázku z nadpisu článku "proč zakázat kouření v restauracích?"

jednoduše proto, že SLUŠNOST SE NESLUŠNÝM MUSÍ VNUTIT!!!!!!!!!

4 5
možnosti

Nesmysl. Jsem proti kouření v restauracích, nicméně takovéto odsudky jsou pro hlupáky. Kouření je prostě jeden z mnoha "hříchů", které mi nevadí a některé sám provozuji. Jen s nimi neotravuji ostatní.

0 0
možnosti

Skvele napsano, gratuluji. Doufam, ze to pomuze v boji se zavilymi bojovniky za zakaz koreni kdekoliv.

2 1
možnosti

Karma a pochvala! Je pěkné, když je vidět, že rozum se u některých lidí nevytrácí, ale naopak vítězí. Bohužel takových lidí není moc. R^

5 2
možnosti

Kdokoliv má stejný názor jako já, je chytrý a má všech pět pohromadě ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Jsem libertarián. Co to znamená? Zastávání principu, který je pro nacisty, fašisty, komunisty, socialisty, environmentalisty, šovinisty, totalitaristy, demokraty či jiné etatisty naprosto nepřípustný. "Přirozená práva jednotlivce nelze porušit z vůle nikoho, a to ani většiny, byť by se ta skládala ze zbytku společnosti."

V diskusi vystupuji pod nickem nnevimm.

Seznam rubrik