Nové Holešovsko je dražší o bezmála půl milionu

Nové Holešovsko stojí daňové poplatníky ročně zhruba o 450 000 korun více, než nakolik přišla jeho původní verze, která vycházela do dubna loňského roku. Navíc současná podoba hlásné trouby holešovských radních vychází pouze jednou za měsíc, zatímco původní Holešovsko mělo čtrnáctidenní periodicitu.  

Z rozpočtu města za rok 2012 je zřejmé, že příjmy původního Holešovska za prodej novin a reklamy dosáhly částky 550 tisíc korun. To příjmy nového Holešovska pro rok 2014 mají být pouze ve výši 150 tisíc. Výdaje původního Holešovska za rok 2012 i předpokládané výdaje nového Holešovska za rok 2014 zůstávají stejné, a to ve výši 600 000 korun. V roce 2012 přitom vycházelo Holešovsko dvakrát za měsíc, kdežto v současnosti se jedná pouze o měsíčník.  Sečteno a podtrženo. Zatímco původní Holešovsko mělo v roce 2012 ztrátu kolem 50 000 korun, po „moudrém“ rozhodnutí holešovských radních se tato ztráta prohloubila na 450 000 korun. Navíc radní města odmítali opakovaně vypsat na tisk Holešovska výběrové řízení, přestože měli k dispozici podklady, z nichž bylo zřejmé, že jiné tiskárny nabízely výrazně levnější cenu. 

Na současnou silně propagandistickou podobu Holešovska si  stěžuje čím dál tím více občanů. Mnozí z nich původně do Holešovska přispívali a po redukci počtu vydání už na jejich příspěvky není místo.   Navíc radní v čele se starostou Pavlem Svobodou (ODS)  bojkotují  opoziční hlasy a v Holešovsku prezentují  prakticky jen „svou“ pravdu.  

Za vydávání Holešovska byl politicky dlouhá léta zodpovědný Mgr. Rudolf Seifert (TOP 09). Manželka místostarosty Rudolfa Seiferta (která mimochodem pracuje na Městském úřadu v Holešově v podřízené linii svému manželovi) vydává řadu let soukromé noviny Herold. Herold i Holešovšovsko tiskne už dlouhá léta stejná tiskárna. Právě místostarosta Rudolf Seifert vyvíjel opakovaně velké úsilí, aby na tisk Holešovska nebylo vypsáno výběrové řízení. Své kolegy v radě vždy přesvědčil.

František Sovadina

Autor: František Sovadina | sobota 19.4.2014 13:50 | karma článku: 16,15 | přečteno: 879x