Kamarádi nebo soupeři o post starosty?

Zastupitelka Holešova za ČSSD Svatava Ságnerová a šéf holešovské  ČSSD a místostarosta Holešova Jaroslav Chmelař. Z fotografie v posledním čísle propagandistického měsíčníku Holešovsko  (viz stránky na facebooku Holešovsko bez cenzury) vypadají jako idyličtí partajní partneři.

To jsem si ostatně myslel i já, když jsem šel na podzim v roce 2012 jako vedoucí redakce Holešovska na kobereček za to, že tisknu spoustu článků od zastupitelky Ságnerové. Podotýkám jen, že ve stejné době si na mě zastupitelka Ságnerová stěžovala u mého šéfa, že jsem jí nezveřejnil všechny články, které do redakce poslala.

Po příchodu na kobereček do čerstvě „opancéřované kanceláře“ nového starosty Pavla Svobody (ODS) jsem si naivně myslel, že mě místostarosta Chmelař podrží. Ságnerová sice nebyla ve straně, ale kandidovala přece za socany. Jaký byl můj údiv nad reakcí místostarosty Chmelaře.  Jeho slova by si paní zastupitelka za rámeček nedala. Pochopil jsem, že odsud se mi zastání nedostane. A také jsem pochopil, že nevraživost uvnitř strany je neskonale silnější než mezistranické spory. Dodatečně jsem pak od zasvěcených zjistil, že Ságnerová i Chmelař mají touhu být holešovským starostou.

Popravdě nevím, jestli jsou ti dva dnes kamarádi. Moc tomu nevěřím. Z fotografie v Holešovsku by to tak sice mohlo vypadat, ale upřímnosti  prezentace politiků na veřejnosti dnes věří už jen nenapravitelný prosťáček.

František Sovadina

Autor: František Sovadina | čtvrtek 24.4.2014 10:55 | karma článku: 9,79 | přečteno: 581x