Ať děti pijí a holky se legálně prodávají, bude na sport a kulturu

Děti by měly mít možnost pít alkohol již od patnácti, možná od čtrnácti let. Taky by konečně mohli politici legalizovat bez jakýchkoliv omezení prostituci. Jo a u těch drog už by taky měla povolit stavidla. Proč by se nemohly v centru měst legálně prodávat nějaká ta marihuana či oblíbený „perníček“?

Poslanci by se měli vážně zamyslet nad stavem obecních financí a prosazením další liberalizace českého spotřebitelského trhu ve smyslu výše uvedených návrhů umožnit obcím, aby si vylepšily příjmové stránky rozpočtu.

V posledních měsících zvýšily neziskové organizace a řada komunálních uskupení tlak na vytláčení hazardu z měst. Nástrojem jim k tomu mají být místní referenda.  Jako přes kopírák na to reagují zodpovědní vládci radnic, kteří – jak jinak – přece vidí tyhle věci v těch nejširších souvislostech.  Daně a poplatky z hazardu tvoří jistou část příjmů rozpočtu města. A protože nejsou peníze jako peníze, tak jedině a jenom tyto peníze mohou být použity na sport, kulturu či práci s dětmi. Po zrušení heren by pak prý města na tyto aktivity neměla peníze. Naposledy takto „brečel“ v sobotní zpravodajské relaci televize NOVA jeden z představitelů vládnoucí zlínské koalice. Právě v Baťově městě v těchto dnech shánějí aktivisté podpisy k uspořádání referenda o zrušení hazardu.

To v nedalekém Holešově už odpůrci hazardu dostatek podpisů k uspořádání referenda sehnali. Situace se dostala do stádia, kdy se koaliční zastupitelé snaží obstrukcí uspořádání hlasování zkomplikovat, protože jim tuze záleží na zhruba deseti milionech ročně, které město z této činnosti má.

Tihle dobří lidé to myslí upřímně se svými městy, a proto by jim měli poslanci vyjít vstříc. V první řadě by měli zakázat zákaz hazardu na obecní úrovni. V druhé řadě konečně legalizovat prostituci, a to bez jakéhokoliv omezení. Mimochodem ve funkcionalistické budově bývalé holešovské spořitelny, která patří vazebně stíhanému lihovému bossovi Radku Březinovi a v níž je v současnosti kasino, by byl exkluzivní bordel. A protože je objekt naproti kostela, do městské pokladny by musela bordelmamá připlácet.

Ale zpět k poslancům. Aby města získala dostatek financí na bohulibou činnost, měli by také muži a ženy zákona snížit věkovou hranici pro konzumaci alkoholických nápojů a legalizovat užívání drog. Protože nejsem ultraliberál, navrhuji zelenou ještě pervitinu, ale heroin už bych zakázal. V každém případě by to pro Zlín i Holešov na daních pár milionů navrch hodilo.

No a kdyby ještě ani to komunálním politikům nestačilo, mohli by se poslanci zamyslet nad zdaněním některých nenásilných forem zločinu. Ideální by v tomto ohledu byli dobře známí šmejdi. Za slib beztrestnosti a bezplatné propagace jejich akcí ve veřejnoprávních médiích by museli odvádět řekněme šedesát procent z toho, co vezmou seniorům. Tyto peníze by mohly jít třeba na domovy důchodců. 

Že je to všechno absurdní? Ano, je. Ale já jsem si nezačal, s takovou zvrácenou logikou přišli „zodpovědní“ komunální politici.

František Sovadina 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Sovadina | neděle 13.7.2014 16:35 | karma článku: 14,70 | přečteno: 1090x