Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Kru-cipísek

23. 10. 2008 1:25
Ale tady ani nejde o pohřeb samotný....

..což lítí Sempera druhého. Tady jde o odkrytí propojení vrcholné politiky s mafií a jejich praktikami. To úmrtí člověka samo o sobě je pro jeho rodinu jistě hrozné, jako vždycky, když děti umírají dřív, než rodiče. Je to tady použito jen v kontextu na naši politickou scénu. To je ten hlavní motiv. Pohřeb samotný ať je prostě jaký je a jaký pozůstalí uznají za vhodný. Jejich věc. Ovšem plánovaná Policejní akce k tomu, to už u pohřbů běžných lidí tak samozřejmé není. Možná u velkých státníků. Byl Kočka mladší výzamný státník? Nebyl. Byl Kočka významný? Byl. Jinak by nebyly y manévry a ty haldy zpráv ve všech médiích. Ptám se - čím byl tak významný? Kdo by ho znal, kdyby nebyl propojený na vrcholné politiky? Kdo by ho znal, kdyby navíc zemřel třeba v autě? ale tím propojením na Paroubka a spol. a tím, že byl zastřelen na jeho akci, se najednou ty vazby tak trochu rozkrývají i laické veřejnosti. A v tom je smysl tohoto článku, ne kritika způsobu jeho pohřbu nebo co...

0 0
možnosti
S

Semper2

23. 10. 2008 18:46
Policie jednala, jak jak jí ukládá zákon - Zaplat´ Bůh !

Kdyby to chtěl autor udělat (a to platí i Polaneckém), tak si měl vzít na paškál samotný vražedný dýchánek s. Paroubka (ustrojeném v ružovém svetříku, jak slušivé).

Pokud se pohřeb koná ve městě a průvod jde z farního (nikoli hřbitovního) kostela a je větší účast lidí je poviností policie odklonit dopravu a dbát, aby nedošlo k úrazu. Tak je to v civilizovaných zemích a je na čase si na to zvyknout po letech i v ČR. Za bolševika policajti pohřební průvody významných lidí zakazovali, narušovali a fízlovali (natáčeli). To se týkalo pohřbu skoro každého faráře, nebo pohřbu kardinála Trochty, prof.Jana Patočky - iniciátora CH-77, básníka Seiferta atd.

Státník - nestátník - o to nejde. Jsme si přece rovni před zákonem, ne ?

Já to posuzuju v širších souvislostech , ledacos jsem zažil a proto mi takové debilní poštěkávání "pravičáků" velmi irituje. Ale i za to díky - aspoň vidím, jak jsme na tom. Pamět´nejspíš hodně selhává.

0 0
možnosti
S

Semper2

23. 10. 2008 0:28
Pohřeb západního typu pražské rudé (i modré)pepíkykoval..

...šokoval. Pohřební průvod je v každé civilisované, zejm. západní zemi něco naprosto normálního.To jen čeští bolševici zničili úctu k mrtým (Vy jste toho důkazem), chtěli vytěsnit smrt, která nepasovala do jejich radostného budování. Proto dnes v některých regionech jsou lidé pohřbíváni hůře než dobytek - bez kněze; spáleni a popel ještě nechají pozůstalí barbarsky rozmetat (Stalin nechával kostní moučkou z polit. vězňů hnojit pole, jak ekologické, že). Přesto alespoň u nás v jižních Čechách a jistě i jinde pohřební průvody chodí: s knězem, muzikou, a to i několik kiílometrů a snad budou chodit i nadále aniž by jejich účastníky nějaký modro - (rudo)bolševik chtěl popotahovat, jak někteří naznačují (v Kaplici u Krumlova chodí průvod i s farářem a ministranty přes náměstí).

Podívejte se do Bavor, na Slovensko, do Italie, všude chodí průvody dokonce s korouhvemi. Každý automobilista automaticky zastaví, někdy i vypne motor,pokřižuje se.

0 0
možnosti
S

Semper2

23. 10. 2008 0:31
Re: Pohřeb západního typu pražské rudé (i modré)pepíkykoval..

POKRAČOVÁNÍ/ Zažil jsem pohřeb prof.Jana Patočky, shodou okolností také v Břevnovském klášteře, a viděl jsem to neuvěřitelné hulvátství Stb a "sportovců", kteří na sousednínm stadionu záměrně túrovali plochodrážní motorky...Když si čtu reakce na blog a i blog samotný připomíná mi to tu dobu.

Copak jste tehdy Vy všichni dělali ?

Ano Kočka ml. byl jen kolotočář, jeho táta možná dokonce malý mafián, ale v tom, jak se jejich rodina dokázalai rozloučit se svým synem a bratrem dala lekci nám všem.

P.S. Zrovna dnes běžel na ČT 2 dokument o kultuře pohřbívání v ČR , Jestlipak se někdo díval...roto jedna zvlčilá

Porobek nepřišel jedině dobře , myslel si, že pohřbí ve sněmovně Topola s Čunkem. Ale nevyšlo mu to.

0 0
možnosti
S

Semper2

23. 10. 2008 0:07
Nestydíte se, vždyt Vám všem kape bolševismus z rukávů

Tak mám pocit , podle mnohých diskutujícíh, že pohřeb měla policie rozehnat, nebo aspoň zajistit "důstojné narušení", třeba pomocí vrtulníku a plochodrážních motorek, jako to udělala STB v r. 1977 na stejném místě, u sv. Markéty v Břevnově, při pohřbu iniciátora a hlavního autora CH-77 prof. Jana Patočky.

Z Čechů je mi blivno, je to pronárod, kam se podíváš vpravo, vlevo, všude.

Vy si ani toho Topolánka s Čunkem nazasloužíte, Vy jste národ Žižky, Gottwalda, Grebeníčka a Poroubka. To jsou Vaši, těch si važte. Fuj taiksl.

I tenkolotočář má aspoň nějaký smysl pro čest, pietu a tradici. Vy ne!

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 10. 2008 23:55
Polici jen dělala svou práci, jako v každé západní zemi !

Pražští "pravicoví" pokrokáři viděli poprvé od r 48

ŃORMÁLNÍ katolický funus, jakých je v JČ , na Moravě i jinde v civilisovaném světě běžný, a jsou z toho na mrtvici.

Před dvěma roku jsem se účastnil pohřbu v jedné vesnici u Strakonic. Lidí asi tisíc(do kostela se všichni nevešli). Z kostela se šlo samozřejmě na hřbitov, doprava také omezena. Všichni šli pěšky, jen kněz kousek popojel autem a připojil se k průvodu u křížku. A nikdo si nestěžoval, nikdo netroubil. ..V době komunismu někdy policajti dlouhé průvody zakazovali "aby se nezvyšovala religiosita" a nebyl brán pracujícím optimismus v jejich budovatelském úsilí.

Pražáci, je mi z Vás a Vašich Bééémů, Tlustých a Šloufů...a Vašich názorů šoufl ! Vy nemáte ůctu ani k mrtvému .Dobře Vás bolševici vychovali...Článek je totální blábol, ani jsem jej nedočetl.Rv

0 0
možnosti
K

karhukoira

22. 10. 2008 23:45
Hlavní zpráva TV Nova

a první příspěvek v dnešních TV novinách byl o Kočcích (trval nebývale dlouho, asi 5 minut), teprve pak se mluvilo o hlasování o nedůvěře vládě. Živé vstupy od Kočkovy hrobky a od hotelu, kde měli Kočkové hostinu. Divný stát, divný novináři. A divní diskutující, kteří Vás urážejí jen proto, že jste napsal pravdu.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

22. 10. 2008 20:00
Hanba!

Jak si vůbec dovolili omezit dopravu kvůli společensky bezdvýznamné (ikdyž pro pozůstalé významné) společenské akci a mrhat na ni státními prostředky? Takhle si ODS s Íčkem v čele představuje slušnou pravicovou politiku?

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 10. 2008 23:57
Re: Hanba!

věřím , že je to jen ironie cara. Tady nejde o Kočku...??

0 0
možnosti
P

pesimista

22. 10. 2008 18:52
vkus pro co?

vy skutečně máte vkus, ale pro ubohost a hnusotu sebe sama; tady jste se projevil jako špína první velikosti. Znevažovat poslední věci člověka na to musí být nátura. I kdyby ho spalovali na Letné,tak vám to musí bý jedno.

0 0
možnosti
B

brezzinka

22. 10. 2008 19:47
Re: vkus pro co?

proč?

0 0
možnosti
RB

erben3

22. 10. 2008 18:16
.

R^Karma jako hrom. To bylo velice výstižně napsané. A pokud jde o Muka, Bartošovou a další "celebrity", někdo jiný tady dneska na blogu napsal, že se musí nabalit na ten pohřeb, jako se nabaluje igelit na zboží, aby byli vidět. Jenže do igelitu se někdy taky sbírají psí hov*a.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

22. 10. 2008 17:19
Policie ČR musí zákonitě

chránit ty, u kterých je na výplatních páskách:-)

0 0
možnosti
S

Santa

22. 10. 2008 17:02
A jak, ty jelito, víš,

komu všemu chodí Bartošová na pohřeb? A proč to vůbec řešíš? Mezi tvýma kamarádama nikdo neseděl? A nebo jsi každýho, kdo měl problém přestal znát? Mimochodem, to s kým Kočka mladší obchodoval víme jenom z neověřených zpráv z novin a on sám nikdy trestaný nebyl, ne?

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.